Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ja w ciazy

Jestem w ciazy i nie wiem czy odzywiam sie prawidlowo

Polecane posty

To 6 miesiac i moje nawyki zywieniowe sie nie zmienily, jem jak dawniej, nie jem wiecej ani mniej niz czuje, iz potrzebuje. Moj jadlospis: rano szklanka wody zrodlanej, potem dwie kromki chleba z serem szynka i warzywami jesli mam ochote plus mocna kawa bez mleka nastepny posilek jem po 16 jak wroce z pracy czyli obiad i to jedno danie, bo zup nie lubie. Jem ryby, kasze, ryz, makaron, mieso drobiowe, wieprzowe. Kolacje jem zawsze w postaci salatki. To moje nawyki zywieniowe od poniedzialku do piatku gdyz pracuje, w weekendy natomiast jem drugie sniadanie, wiecej przekasek (np. orzeszki, chipsy, czekoladki) owocow, i przed kolacja jadam podwieczorek. Wychodzi na to, ze jem w weekendy 5 posilkow dziennie plus przekaski, natomiast w tygodniu tylko 3 i do tego codziennie pije po 2 mocne kawy. Bardzo mam niezdrowe to menu?

Gość gość
ja w ciązy jadłam wszystko to na co miałam ochotę, zresztą podczas karmienia piersią też

Gość gość
ja już lada chwila rodzę i w sumie to jem normalnie tak jak wcześniej, kanapeczki i takie tam. Nad tą kawą bym się zastanowiła, może zamień na jedną słabszą z mlekiem.

Gość gość
moja droga, w pierwszej ciąży przez pierwsze 7 miesięcy jadłam wyłącznie pomarańcze a piłam wyłącznie colę oraz w niewielkich ilościach wodę z cytryną wszystko inne zwracałam to, co dziecko potrzebuje, wyciągnie z Ciebie; zdrowo odżywiać się musisz dla siebie samej, żebyś Ty nie miała braków

czuje sie wlasnie dobrze i wydaje mi sie, ze jedzac tak jak przed ciaza jest najlepiej. Ale kolezanka mnie zaniepokoila mowiac, ze bardzo zle sie odzywiam:( Co do kawy to i tak ograniczylam jedna (pijalam 3 dziennie) wiec juz bardziej ograniczyc nie moge:P

Gość Justann
Z tego co piszesz, nie odżywiasz się właściwie. 1. Kawa - odstaw. 2. Za mało posiłków w ciągu tygodnia gdy pracujesz. 3. Przekąski typu chipsy zastąp zdrowymi przekąskami. Generalnie chodzi o to, żeby jeść i pić to co zdrowe, unikać rzeczy niezdrowych (kawa i Twoje przekąski). Należy jeść regularnie, najlepiej około 5 posiłków dziennie. W ciąży zapotrzebowanie na kalorie nieco wzrasta, więc trzeba nieco więcej jeść. Trzeba również sporo pić.

Gość gość
a czemu ma odstawic kawe? moze jeszcze pod namiot tlenowy niech sie polozy? :/ bez jaj dziewczyny :/ kawa jest calkowicie dozwolona i zupelnie nieszkodliwa, nawet 1 filizanka mocnej kawy dziennie

pije duzo wody, ale kawy juz nie odstawie. mam strasznie niskie cisnienie i prace w ktorej musze byc przytomna dlatego pije tyle kawy. Nie mam tez w pracy za bardzo czasu na posilek, czasem zjem na przerwie jakas bulke ale to sporadycznie. A chipsow nie jem az tyle by rezygnowac z nich:P jak zjem sobie mala miseczke raz na dwa tygodnie to chyba nic zlego. Wiem, ze powinnam ciut wiecej jadac w tygodniu ale jakos nie moge sie przemoc do tego by jesc w pracy

Gość gość
no ja też mam niskie ciśnienie, dlatego zawsze tą jedną piję, ale tak jak pisałam słabą z mlekiem. oj autorko nie przejmuj się, ja również dostawałam mnóstwo cudownych rad od koleżanek, szczególnie takich, które nigdy nie były w ciąży.

Gość gość
ja też miałam niskie ciśnienie... 100/60 było duże ;) teraz w ciąży jest bardziej zbliżone do wartości prawidłowych 120/70. Ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w dwupaku odstawiłam kawę (niedobrze mi się robiło na sam zapach kawy). Teraz popijam kawę zbożową z mlekiem :)

Gość gość
Skoro się dobrze czujesz i nie masz możliwości żeby zjeść coś w pracy to ok. Ja siedząc w domu jem śniadanie (ok. 10 bo wcześniej nie przełknę - chyba, że gdzieś wychodzę), potem coś ok. 12-13, o 16 obiad jak mąż wraca z pracy i odkąd jestem w ciąży zaczęłam jeść kolacje (wcześniej nie miałam potrzeby a teraz owszem - może dziecko się dopomina :) ). Jak wyniki masz dobre to ok. Oczywiście zdrowo jest jeść owoce, warzywa itp. ale tak naprawdę to mało kto je tak, jak się jeść powinno :)

Gość gość
Gdybyś jeszcze zjadla drugie śniadanie w pracy, chociaż banana, jablko to źle by nie było. Też mialam niskie ciśnienie gin powiedzial że spokojnie moge pić jedną kawe dziennie.