Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LUDZIE SĄ PODLI!

Polecane posty

Gość gość

Kilka dni temu zamieściłam ogłoszenie na gumtree w dziale wolontariat. Opisałam tam swoją sytuację. Jestem samotną matką siedmiorga dzieci, potrzebna jest mi pomoc każdego rodzaju: jedzenie, pieluchy, pieniądze a również i materiały budowlane na odnowienie mieszkania. Moje ogłoszenie obejrzało kilkadziesiąt osób i żadna z nich nie zechciała mi pomóc, a jedna wręcz obrzuciła wyzwiskami w mailu nazywając wyłudzaczką. :( Skąd w ludziach taka znieczulica? Dlaczego ludzie nie chcą spojrzeć na krzywdę i nieszczęście innych i dać coś od siebie?

Gość gość
potrzebujących ludzi dzis masa, jest tez masa oszustów więc sie nie dziw

Gość gość
Jest też sporo ludzi którym świetnie się powodzi. Ich moralnym obowiązkiem powinno być pomagać tym potrzebującym na przykład mnie.

Gość gość
0/10

Gość gość
Mnóstwo jest osób w podobnej sytuacji dlatego nie reagują bo sami nie mają! Nie znaczy że trzeba wyzywać i być podłym dla drugiego człowieka.W bloku w którym mieszkam mnóstwo jest takich podłych ludzi w kl.3 Podłe baby najgorszego sortu.Sprzątaczka z Tesko.Każdemu obrabia d**ę.

Gość gość
Zamożniejsi ludzie NIE MAJĄ żadnego obowiązku pomagać zabiedzonym patolom. Wręcz nie powinni im pomagać, bo takie działania tylko rozbestwiają plebs i nie uczą samodzielności, oraz odpowiedzialności za swoje czyny.

Gość gość
gdybym zobaczyła takie ogłoszenie to tez bym na niego weszła i przeczytała, co nie znaczy żebym pomogła bo również mamy ciężko. Chociaż ubrania po dziecku mogłabym oddać. W jakim wieku masz dzieci?

Gość gość
Czytałam kiedyś opisy rodzin na jakimś tam portalu na którym się rodziny do pomocy wybierało i większość miała nie dość że dużo dzieci to jeszcze często jedno kilkumiesięczne albo w drodze. Grzmocą się i przywołują dziecko na świat kolejne dziecko żeby było jeszcze mniej jedzenia dla pozostałych dzieci :/ Wiem, że to podłe oceniać ludzi w ten sposób, ale takie jest moje myślenie.

Gość gość
i autorko trochę kultury bo wyzywasz ludzi od podłych jakby ci się ta pomoc od nich należała i wręcz powinni ci pomagać. To jest tylko dobra wola a jeśli ktoś widział ogłoszenie to skąd wiesz w jakiej jest sytuacji? może też nie ma jak pomóc a ty od razu wyzywasz od podłych... A może w ogłoszeniu zamiast prosić to wymagałaś co?

Gość gość
A chyba tych siedmioro dzieci ma tatusia lub tatusiow. Czy oni nie maja obowiazku utrzymywac dzieci ?

Gość gość
Nie chcę być złośliwa,ale każdy powinien rozsądnie planować ilość dzieci w swojej rodzinie.Stać cie na jedno-miej jedno,stać cie na siedmioro-miej siedmioro.Oczywiście zdarzają się różne wypadki losowe,ale nie wierzę,że można powołać na świat aż tyle dzieci jeśli nie ma się warunków do ich wychowania.

Gość gość
Zrób sobie jeszcze kilka sztuk bachorów, będziesz miała weselej.

Gość gość
a na internet i komputer to cie stac?

Gość julka19xx
materiały budowlane żebyś sobie mogła mieszkanie odnowić? wtf? To ja w takim razie żyję w skrajnej nędzy,nie stać mnie nawet na jedno dziecko ani na kawalerkę.Nawet kredytu nie dostanę.Może mi ktoś też ma dać?

Gość dfsfsf
hehhe to ja się przyłączam:D:D, zarabiam najniższą krajową a marzą mi się 4 kółka i własne lokum durna prowokacja:D

Gość gość
autorko, pytałaś w mopsie? U nas dają np. jedzenie, chyba węgiel, pieniądze jeśli ktoś chyba spełnia jakieś warunki

Gość gość
Kuźwa, walić w drzwi do kościoła i tyle. Antykoncepcja jest grzechem to niech kościelniaki utrzymują. Watykam jest bogaty. :-)