Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawel3003

Rodzinny samochód, jakie Wasze opinie i propozycje?

Polecane posty

Gość Pawel3003

Witam planujemy zakup rodzinnego, dużego i funkcjonalnego vana. Nie mam uprzedzeń do żadnej marki jak i żadnej nie ubóstwiam. Wychodzę z założenia, że żywotność samochodu przede wszystkim uzależniona jest od stylu jazdy kierowcy i odpowiedniego serwisowania. Samochód na pewno musi: - być minimum 6cio osobowy, - musi być bezpieczny (min. 4 gwiazdki), - tylko i wyłącznie benzyniak - w miarę tani w utrzymaniu. Moje propozycje: > Fiat Multipla II > Fiat Ulysse II > Mazda 5 > Opel Zafira II > Renault Grand Scenic > Renault Grand Espace > Ford Galaxy II > VW Sharan po FL > Seat Alhambra po FL > Toyota Corolla Verso VW Tourana nie brałem pod uwagę bo podobno silniki FSI nie za bardzo nadają się do gazu, a gaz planuję założyć. Samochód będzie często używany na trasie. Proszę o Wasze sugestie, rady i ew. doświadczenie jeśli mieliście któryś z pow. modeli. Pozdrawiam Paweł

Gość gość
paweł NA FORUM DLA KOBIET PYTASZ?

Gość gość
Laguna był pierwszym autem na świecie które zdobyło 5 gwiazdek w testach zderzeniowych. Najbezpieczniejszym autem będzie Renault Laguna 3 albo volvo

Gość Pawel3003
Tak na forum, bo wiem, że nieco mniej niż kobiet jest na tym forum mężczyzn. A poza tym może jakaś kobieta jeździ którymś z powyższych vanów i udzieli cennej rady.

Gość viki258
oczywiscie ze Toyotka Verso! spokojnie zmiesci sie 6 osobowa rodzinka, u mnie sie miesci cala 4 +psiak i jeszce mamy sporo miejsca, posiada duzo fajnych skrytek gdzie mozna upchac rozne rzeczy, jesli potrezbujesz cos pzrewiezc wiekszgo latwo skaldaj sie tylnie fotele i jest bardzo duzo przestrzeni, idealnie sie sparwdza na dluzszych terasach, srodek auta jest wyciszony i nie ma duzego halasu przy czym doskonale sie prowadzi. jesli chodzi o bezpieczenstwo to posiada 7 poduszek powietrznych. ja jestem z Verso bardzo zadowlona i moge zdecydowanie polecic.

Gość cicha przystań nicości
Żywotność samochodu zależy w olbrzymiej mierze, od tego co mu tam do środka wsadzili. Po prostu są takie silniki, takie podzespoły, które psują się bardzo szybko. Te słynne małe diesle montowane między innymi w mini. Radzę przeglądnąć wybrane modele pod tym kątem. Bywają takie wersje, które są sprzedawane powszechnie, tuż przed wystąpieniem poważnych problemów.

Gość notatnikowa
Jeśli zdecydowałabyś się na kupno używanego samochodu, to warto go przed kupnem dokładnie obejrzeć. Każdą część warto przejrzeć, bo jak się coś znajdzie, to sprzedawca może zbić cenę na twoją korzyść. Jak się nie znasz na tych wszystkich rurkach, bębenkach i innych metalowych bzdetach, to możesz zamówić sprawdzenie przez firmę, autotesto (mają swoje www), czy inną. Nie wiem jakie działają w twoim regionie.