Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GłupiaŻona

Czy ratowanie alkoholika ma sens?

Polecane posty

Gość gość
gosciu 15:41 - czy ty sie dobrze czujesz? Chyba ci sie pomylily watki.

Gość gość
Wątki się nie pomyliły. Za dobrze znam swoją sąsiadkę. Pokazywała mi jak chce wyrobić sobie dobrą opinię. Ale forum kafeterii to nie dowód w sądzie dla odzyskania praw rodzicielskich. Powinna skupić się na odwyku, a rodzina da jej szansę. Dlaczego ludzie tak ślepo wierzą w te bajki autorki.

Gość gość
Po co miałaby się kamuflowac, czemu to ma służyć ? Wyjasnisz może mi to

Gość gość
Daj miejscowośc w której mieszkacie. Znasz ja więc możesz podać

Gość gość
Taa, ja tez moge napisac, ze ciebie znam....wez jesli myslisz, ze ktos uwierzy w twoje bzdury to sie mylisz. Ciekawe odebrane prawa rodzicielskie, a sie caly czas dzieckiem ona zajmuje....

Gość gość
Brak odpowiedzi :( czyżbys się gosciu wypieral swojej racji teraz. Zadalam Ci proste pytanie

Gość gość
Wez sie gosciaro juz pakuj niby sasiadko co oczernia w internecie bo nie masz odwagi inaczej bo alko ci gebe wyzarlo. Wiemy kim jestes. Spodziewaj sie wizytt dzis.

Gość gość
I wszystko jasne. Pozdrawiam cwaniaczka

Gość gość
9:27 to sie tyczy niby sasiadki co oczernia glupia zone wiec cwaniaro to mozesz sobie mowic do swej kozy wiesniaro. Sprawa zgloszona na policje.

Gość gość
Zgłaszać sobie możesz.:P Że ci mózg się wylasował.

Gość gość
Przecież ten topik to prowokacja żeby wciągnąć na litość inne kobiety. A wy wierzycie pijanej kobiecie. Ona ciągle trzyma w ręku puszkę piwa.

Gość gość
Gosc powyzej jest zenujacy i odpisuje sam sobie bo jego pijackiej mordy nikt nie chce ogladac juz. Rozmowa z komputerem. Do tego wulgarnosc i prostactwo. Zbyt trudne slowa cwaniaku nie? :D

Gość gość
Ktoś próbuje za wszelką cenę udowodnić / przekonać wszystkich że autorka ma problemy z alkoholem, jaki gościu masz cel w tym żeby nas przekonać? Co Ci to daje

Gość gość
i jeszcze jedno - nadal nie odpisałeś na moje pytanie - skąd jesteście?

Gość gość
Pewnie rodzina pijusa chce przyjac taka linie obrony i jeszcze zwalic wine na nia! Glupia zono (tylko z nicka bo dla mnie jestes bohaterka osobiscie) uwazaj na ta "rodzine"...W polsce nikt nie da dziecka ojcu. Nawet jakby mial milion dolarow na koncie wiec nie kombinujcie a do tego matka bardzo dobrze o nie dba wiec bez insynuacji tu. Badz dzielna i miej oparcie w rodzinie w czasie rozwpdu. Jeszcze ulozysz sobie zycie.

Gość gość
Skoro dziecko jest u ojca z przyznanym sądownie prawem opieki to chyba jasne że ojciec nie jest uzależniony. Raczej w tej sytuacji matka nie jest prawną opiekunką, ona zawiniła w instytucji rodzicielskiej. Seks pozamałżeński, używanie alkoholu. Czy skoro jest decyzja sądu nie jest sprawą oczywistą kto jest alkoholikiem ?

Gość gość
Hi, hi, hi, hi. No i co moherowe bereciki. Znam ją osobiście. A skąd jesteśmy niech ta pijaczka i cichodajka sam napisze. Ale wtopa. Jakie wy łatwowierne jesteście. Jak to wam żal pijaczki. Faceta byście powiesiły, ale taką ochlapuskę bronicie. WSYD. !!!!!

Gość gość
WsTyd wtorna analfabetko a to ze dziecko jest z jakimkolwiek ojcem to nie uwierze a ty alkoholiczko sama sobie odpisujesz (2 posty z rzedu) to kto tu jest swisniety? Seks pozamalzenski,naduzywanie alkoholu to nie przeslanki dla sadu by odebrac dziecko matce, nawet czerpanie korzysci materialnych z prostytucji nie bylo przeslanka dla sadu by zabrac dziecko mej kolezance wiec kompromituj sie dalej. ZESKANUJ POSTANOWIENIE SADU GDZIE JAK BYK JEST NAPISANE,ZE DZIECKO ZOSTAJE PRZY OJCU TO CI UWIERZE KLAMCO! Takie bajki to tylko w twych pijackich snach. Sama sie pograzasz bo autorka watku tu nie pisze,zgadnij czemu idiotko. :D

Gość GłupiaŻona
Trzymam się w swoim postanowienie stworzenia swojemu dziecku normalnej,bezpiecznej,dwuosobowej rodziny mimo tego,żę mąż przychodzi i się kaja.Dziś mi powiedział,że nie pije od kąd się wyprowadziłam.Ale ja wiem,że przedwczoraj brał piwo na kreskę w sklepie.Widziała to znajoma.Kolejną pracę rzucił,bo nie dogaduje się z współpracownikami.Teraz siedzi na bezrobociu.Brawo.Nie mogę się doprosić,żeby przyniósł mi resztę moich rzeczy,za które ja płaciłam ze swojej wypłaty wychowawczego,w tym rzeczy dla syna bo mu ojciec nie pozwolił mi tego dać.Jego siostra dziś wypisuje do mnie,że wymyślam brednie,że wymyśliłam sobie,że teściowa mi powiedziała,że mi legalnie dziecko zabierze.Nawet mąż jak był dziś u syna to powiedział,że wie,że matka coś takiego powiedziała bo to słyszał.Był przy tym.A oni dalej się wtrącają.Mój tata ma mi za złe,że chce rozwodu.Ale nawet jakby przestał pić,w co wątpie to i tak nie zmieni tego,że jest nieodpowiedzialny,niedorosły,że rządzą nim rodzice i że robi to co oni chcą,bo tak mu wygodnie.Tego nie zmieni nigdy.

Gość gość
Ale suko kłamiesz

Gość gość
Przecież dziecko jest z ojcem. o za brednie wypisujesz. Chyba jesteś jeszcze pijana.

Gość gość
Glupiazono - dobrze robisz. Skladaj papiery o rozwod i alimenty dla dziecka jak najszybciej. Rodzina meza sie nie przejmuj. A ty gosciu, co niby znasz autorke - hahahaha - kto ci uwierzy? Idz sie produkowac na inny watek, bo z takimi "rewelacjami" tu nikogo nie ruszasz. Juz udowodnilas, ze nie znasz autorki i wypiszujesz brednie.

Gość gość
ty niby sasiadko - pewnie jestes siostra meza i chcesz oczernic autorke, ale ci sie nie uda. Pewnie myslisz, ze ci co siedza na forum sa tak samo glupi jak i ty, ale sie mylisz.

Gość gość
i ja podpisuję się pod tym że autorka dobrze robi wszystkiego dobrego życzę, powodzenia

Gość gość
No dobrze. Podam miejscowość. Zresztą Kraków to nie jest aż tak wielki. A jego okolice też. Głupia żona jest tu znana. Po pijaku chodzi i opowiada bzdury. Teściowie dali im całe piętro domu. Płacili za wszystko. Oni mieli dawać tylko za prąd. Głupia zona musiała po pijaku sprowadzać gachów do domu. Dziecko płakało a ona gziła się z obcymi

Gość gość
Zupelnie sie osmieszylas tymi "rewelacjami" powyzej. Masz glupia zono tylko z nazwy tu czarno na bialym jak ta bratowa cie nienawidzi. Wydrukuj i pokaz w sadzie ta tu dyskusje i walcz o alimenty na siebie i dziecko. Masz prawo. Innymi sie nie przejmuj bo to ty i twoje dziecko musicie to przezyc nie twoj tata czy ktokolwiek. Bardzo dobrze robisz. A bratowa dp garow won bo smierdzi od niej az ja czuje!

Gość gość
Krakow i okolice nie az tak wielki hahaha jestes glupsza niz ustawa przewiduje. Tchorzu nawet nie mialas tyle odwagi napisac dokladnie miejscowosc! Zenada ta rodzina meza autorko i ciesze sie,ze tu piszesz prawde. Niech sie wstydza swego alkoholizmu w rodzinie.

Skutecznie ratować alkoholika można tylko wówczas, gdy on tego chce. Jeśli mówi, że nie ma problemu, że kontroluje picie, to nic nie zrobisz. Widocznie nie jest to jeszcze jego czas. Jedyne co możesz zrobić, to nie ułatwiać mu picia. Nie kupować alkoholu jeśli o to poprosi, nie pomagać mu, gdy z powodu pijaństwa popełni jakiś błąd, nie kryć go. Musisz chronić siebie, bo łatwo popaść we współuzależnienie. Można oczywiście człowieka wysłać na przymusowe leczenie, ale to wymaga procedur, łącznie z postępowaniem sądowym. Nie wiem czy to już ten etap. Ale podstawowa zasada jest taka: alkoholik musi mieć motywację i chęć, by wyjść z uzależnienia.

Gość gość
Powiedz to Głupiej Żonie. Jej się wydaje że wszyscy są pijakami tylko nie ona. A cała rodziną proponowała jej pomoc. Nie musiała pracować. Mogła być w domu i opiekować się tylko dzieckiem. Ona potrzebowała adrenaliny jaką dawał jej ALKOHOL. Teraz gdy sąd odebrał jej prawa rodzicielskie ona w przebłysku trzeźwości chce wystąpić o rozwód. i wyłączność na opiekę nad dzieckiem. Niech wpierw wytrzeźwieje. Mąż dawał jej szansę. Prosił, błagał. Mówił że wszystko wybaczy, żeby tylko przestała pić. Nie dla niego. Dla siebie i dziecka. Ale to taka sobie głupia żona

Gość gość
zajrzałam tu dziś i co się porobiło, pisałam kiedyś z "głupią żoną" ale tu takie jakieś dziwne rzeczy ktoś o niej wypisuje w końcu jak jest naprawde?? ty masz autorko problem z alkoholem czy twój mąż???