Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga00

Wybielanie zębów żelem PolaNight

Polecane posty

Gość Olga00

Cześć dziewczyny. Chciałabym się z Wami podzielić moją opinią nt tego żelu wybielającego, może komuś się przyda. Otóż, od zawsze mam żólte zęby i to nie z przebarwień, osadów itp tylko po prostu taki kolor kości niestety. Marzyło mi się wybielenie ich, ale kuźwa koszt wybielania u stomatologa to jakaś masakra a naczytałam się opinii, że takie laserowe wybielanie jest g***o warte (a już miałam się na to decydować, nawet kasiore nastukałam). Koleżanka poleciła mi, żebym najpierw spróbowała z białą perłą a jak to niewzruszy moich żółtaków to żebym se ten żel własnie kupiła i spróbowała z nim, bo jej pomogło. Fakt, nie miała takich żółtych żebisk jak moje, więc nie napalałam się zbyt na spektakularne efekty... I oczywiście biała perła na moje kły nie podziałała i zamówiłam ten żel i aplikowałam go do tych szczen z perły (bo u dentysty to cza za takie szyny zapłacic też coś koło 400zł podobno...). I tak przez dwa tygodnie zakładałam szczenę na noc, najpierw tylko na górne zęby, żeby zobaczyć czy w ogóle jakieś efekty będą. I po dwóch tygodniach okazało się, że faktycznie efekty są. Co prawda nie są śnieżnobiałe i na wielu nie zrobiłoby to wrażenia, ale dla efekt jest widoczny i cieszę się niedamowicie teraz jadę dolną szczenę. Aha, efekt uboczny podczas kuracji to bardzo duża nadwrażliwość, ale przechodzi jak się przestaje tego używać. A cena to było ok. 90 zł za 5 strzykawej, kupiłam na necie w jakiejś hurtowni dentystycznej To tyle odemnie. Pozdrawiam

Gość gość
To teraz poprosimy jeszcze raz. Tym razem po polsku.

Gość małgorzataaaaa
gosciu powyzej - ja wszystko zrozumialam, nie wiem o co ci chodzi. czepiasz sie o jakies pierdy bo nie masz o co. Do autorki - jak dlugo trzeba ten zel trzymac na zebach? cala noc to nie za dlugo???

Gość Tadzed
Wybielanie zębów na własną rękę jest zamachem na szkliwo, które jak wiadomo, nie odradza się już. Nie lepiej zainwestować w stomatologa i mieć przynajmniej jakieś bezpieczne metody, na przykład za pomocą lampy wybielającej? Takiej jak tu np. http://www.stomatolog-przymorze.pl/uslugi/wybielanie-zebow

Gość gość
Ten właśnie żel dostałam od mojej stomatolog razem z tymi nakładkami. koszt- 600 zl. O lampie wypowiadała się niepochlebnie.

Gość gość
Miałam wybielane zęby lampą u dentysty, a dla utrzymania efektu żel Pola night i day. Nakładki na zęby zrobione u dentysty są idealnie dopasowane do twoich zębów, bo robi się wycisk i kosztują faktycznie paręset złotych. Sam żel jest niedrogi. Po pierwszej nocy z żelem spało się dobrze, nic nie czułam, ale od rana zęby są bardzo nadwrażliwe - wręcz bolą. Pomaga płukanie ich wodą i picie dużej ilości, bo muszą się uwodnić. Efekt widzę u znajomych - na pewno jest. Ale trzeba trochę pocierpieć. Pasta do zębów nadwrażliwych konieczna w okresie wybielania. Nie powinno się też jeść i pić koloryzujących produktów, bo zęby w tym czasie chłoną kolor. Na pewno odpada czerwone wino, buraczki itp. również herbaty niewskazane, chyba że przez słomkę. Polecane jasne jedzenie - serki, mleko, budynie, makarony itp.

Gość gość
Witam, dorzucę swoje dwa grosze. Kilka lat temu używałam preparatu Pola Night, ale tylko na dolne zęby (dentystka zaleciła mi robić to etapami, ze względu na dużą nadwrażliwość zębów w trakcie kuracji), muszę przyznać, że efekt był naprawdę widoczny. Niestety z pewnych względów nie mogłam przeprowadzić wybielania górnych zębów, i do dzisiaj widać różnicę w odcieniu. Trzy dni temu wybielałam zęby u stomatologa lampą beyond (900 zł), i niestety porażka:( dentystka twierdzi, że trochę się rozjaśnił odcień, ja uważam, że wcale. Preparat Pola Night naprawdę wart polecenia, mam zamiar znowu po niego sięgnąć, ale o ile pamiętam są dwa stężenia, warto skonsultować przed użyciem ze stomatologiem. No i kupować samemu przez hurtownie stomatologiczne, bo dentysta dolicza sobie odpowiednie frycowe;) pozdrawiam i życzę wszystkim (w tym sobie;) ślicznych białych ząbków!:)

ja zawsze miałam kompleksy z powodu moich zółtych zębów,w końcu się przemogłam i będąc w Niemczech kupiłam żel dr martin schwarz home comfort,z pierwszym razem zmieniło mi ton o 6 stopni,teraz co 4 miesiące poprawiam efekt,oczywiście cały czas pamiętam o tym by na co dzień dbać o zęby,teraz już kupuję przez internet