Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakasbabka

Jak poskromić puszące się włosy?

Polecane posty

Gość jakasbabka

Ma ktoś jakiś swój sprawdzony sposób? Moje włosy ciągle się puszą. Mam już tego dość. Może jakieś domowe sposoby lub kosmetyki?

Gość ołówek
też mam ten problem, mam włosy kręcoe, które często się puszą. Znalazłam i wypróbowałam fajny środek - to seria Marion, mają do różnych rodzajów włosów, ja stosuję właśnie do kręconych. Mam mleczko, nakładam po umyciu i rozczesaniu, wgniatam i zostawiam do wyschnięcia. Na suche też podobnie, wgniatam tam, gdzie robi się "siano". Drugi kosmetyk, to spray. Rozpylam na suche włosy i to podkreśla skręt loków. Obydwa mają ładny zapach a cena - poniżej 10zł.

zwykły (ale efekt daje niezwykły) olejek kokosowy. nałóż na noc, rano umyj włosy, nałóż maskę nawilżającą. Modeluj na grubej szczotce. Najlepiej nie susz ich wcale. a jak już to chłodnym powietrzem. są też drogeryjne kosmetyki przeciw puszeniu się włosów, ale dzięki olejkowi Twoje włosy będą mięciutkie i lśniące.

Gość ołówek
co do suszenia suszarką to faktycznie, najlepiej w ogóle nie używać. Unikam i używam tylko wtedy, gdy jest to naprawdę konieczne. A ten olejek kokosowy to konkretny jakiś?