Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elula elcia ela jak wolisz

pomóżcie walczę od 4 miesiecy a waga prawie stoi

Polecane posty

ja nie powiem tłuszcze oczywiście zdrowe tłuszcze np ryb albo oliwa z oliwek sa bardzo zdrowe :0 i nie omijam ich rzecz jasna... i ogólnie ja bardziej bym chciala wiedziec co mi przyspieszy przemiane materi...

Gość lchefka
A myślisz że masło, smalec nie są zdrowe? Dałam ci dobrą radę, jak ją zastosujesz wreszcie zaczniesz chudnąć. Jedz dalej jogurty i pogryzaj węglowodany to bedziesz dalej gruba. Twój wybór.

masełko ze wsi dodaje do ziemniakow ale no smalec... po prostu nie nawidze tego zapachu :)

Gość lchefka
Ja nawet kawę rano blenduję z masłem i kremówką. I chudnę. Stosuję te zasady od 2,5 tyg i schudłam 4kg.

nie dam rady takiego czegos zjeść :p ale jeżeli na tobie to działa to sie cieszę :)

Gość lchefka
Nie próbowałaś :P. U mnie dzisiaj rano była kawa z olejem kokosowym i śmietaną, potem 2 kabanosy a przed chwilą zjadłam sałatkę (tunczyk, jajko, ser żółty, ogorek konserwowy, majonez). Ważne, żeby nie jeść węgli.

węgli musi byc wiecej na sniadanie w obiedzie juz o wiele mniej a na kolacje prawie wcale:)bialka na obiad duzo trzeba

Gość gościówa codzienna
Przeczytałam temat i moim zdaniem w twojej diecie jest masa ukrytych "zonków" - np. masło dodawane do ziemniaków. Nie oszukujmy się to nie dieta. Musisz dokładniej przyjrzeć się wszystkiemu co jesz. Pełno tam tzw. ukrytego jedzenia. I tu tkwi problem. Jeśli chodzi o ruch to ćwiczenia, które wykonujesz są prawdopodobnie mało wydajne. Jeśli podczas ruchu nie pocisz się lub tylko trochę - nie chudniesz! To podstawowa zasada.

Gość gość
pewnie masz niedoczynność tarczycy, a tak poważnie spróbuj nie jeść glutenu, nabiału i owoców, schudniesz bardzo szybciutko, obiecuję:) wiem po sobie.

Gość lchefka
Elciu, z tymi węglami się mylisz. Węgla dają nam latwo dostępną energię. Przyjmujesz je i organizm z nich korzysta. Ale jesli akurat nie wykonujesz intensywnego treningu potrzeba jest znikoma, a cała reszta jest zamieniana w tłuszcz ktory się odkłada. Tym samym nasze oponki nie są nawet naruszone, bo po co, skoro są węglowodany. Poza tym węgle powodują że podnosi się poziom cukru, wydziela się insulina, ktora też dodatkowo blokuje spalanie tłuszczu z naszych komórek. To tak w uproszczeniu. Pamietaj, węgle są be.