Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Liceum eksternistycznie

Polecane posty

Gość gość

hej mam 19 lat i skończoną tylko 1 klasę liceum,potem przerwałam naukę z powodów osobistych i chciałabym teraz wrócić do szkoły. myślałam o eksternistycznym lo to dużo kosztuje ale można zaliczyć 2 klasy w około pół roku. tylko moi starzy twierdzą że pracodawcy źle patrzą na osoby po takiej szkole;( czy to prawda? i czy po takiej szkole można jeszcze się gdzieś uczyć nie mówię o studiach ale innych

Gość gość
no raczej, ze można się uczyc dalej :) do dziennej i tak Cie nie przyjmą,wiec zostaje ci zaoczne albo eksternistyczne

Gość gość
pracodawcy patrzą raczej na to co potrafisz ( porogramy kompterowe, język obcy) i nawet jeśli te 3 lata zrobisz w niecały rok to myśle, że to będzie bez różnicy w jakim czasie i gdzie zdobyłaś średnie wykształcenie.Na Studiach możesz mieć trudność po tym bo materiał okrojony sporo, w szkole Policealnej już łatwiej i tam będziesz mieć po niej zawód a po LO co? tylko średnie+ matura- mało na znalezienie pracy.

Gość gość
dostaje po tym Świadectwo ukończenia LO? to jak nie może dalej się uczyć, to po co komu taka szkoła? spytaj tej szkoły a nie kafeteri

Gość gość
Ok dzięki.

Gość gość
zaocznie czy eksternistycznie niewielka różnica;)

Gość gość
szkołą jak kazda. Po jej skończeniu możesz przystąpić do egzaminu maturalnego, a po jego zdaniu pójść na studia. Pytanie tylko- jeżeli nie chciało Ci sie uczyć mając warunki i zapewniony byt przez rodziców to teraz będzie Ci się chciało uczyć? Życzę Ci powodzenia i wytrwałości no i znalezienia pracy bo dorosłość to samodzielność.

Gość gość
Tak,teraz będzie mi się chciało uczyć,bo nie mam już takich problemów,jakie wtedy miałam. jeszcze raz dzięki za rady;)