Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kaja098

droznosc jajowodow

Polecane posty

Hej dziewczyny Jestem po badaniu HSG i podzielę sie opinią jak to wszytko wyglada ale za nim napiszę jak przebiegło badanie to szybka rada Jeśli któraś z was stara sie o dziecko od ponad dwóch lat nie korzystacie z wizyt u państwowych lub prywatnych gabinetach ginekologicznych tylko od razu radze udać sie do kliniki niepłodności. Ja przez to straciłam czas i pieniądze mimo ze każdy ginekolog byl dobry w swoim fachu ale w klinice niepłodności kierują sie konkretnymi i szybkimi decyzjami. A teraz o badaniu ja za nim sie udalam na badanie czytalam na forach opini i nie które na bawiły mnie nie potrzebnego strachu,! Ból jest ale przez tylko 1minutke badanie trwa 5 minut . Najpiwerw wykonują zwykłe badanie ginekologiczne kilka pytan pobranie krwi i jazda na oddział . Gdy juz jesteśmy na stole ( nie na fotelu ginekologicznym) lekarz wprowadza wziernik w pochwie jest naprawdę lekkie ukłucie potem na ciągnięcie macicy do momentu gdy poczujesz bol zbliżony do bólu miesiaczkowego w tedy mówisz lekarzowi że czujesz tylko nie klam wytrzymać do momentu możliwości i po tym następuje wprowadzenie kontrastu nie mozna sie ruszać dłonie na klatce piersiowej najlepiej scisnac i gdy lekarz mówi juz to Naprawdę jest mocny ból ale tylko przez chwilke sekundy i lzy same poleca ale naprawdę do wytrzymania i nie stresować sie bo nie jest tak źle . Ja po zabiegu wyszłam po godzinie do domu nie miałam znieczulenia i przed zabiegiem bardzo sie bałam bo różne opinie czytalam. Serdeczne podziękowania dla pań z położnictwa ginekologiczne go szpitala w poznaniu były miłe i badanie przebiegło szybko i w miłej atmosferze Dziękuję

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować