Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżajcie z Polski jak nie chcecie biedy klepać!!!!

Polecane posty

Gość gość

Piszę szczerze!!! Belgia,Anglia,Niemcy wszystko oby nie Polska. Wyjeżdżajcie,jeżeli czujecie się biedni w Polsce. Mieszkam w Anglii i polecam. Zarabiam 1200funtów,do tego wypłata męża i jesteśmy szczęśliwi. Tu mam dom,2 pokoje i salon. W Polsce wynajmowałam kawalerkę z dzieckiem i mężem. Będę zachęcać do wyjazdu bo warto!!!! Nawet bez pobierania zasiłków da się żyć. W tym roku planujemy wakacje nad pięknym morzem. Od wielu lat zobaczę w końcu morze(w Polsce nie widziałam). Jestem Happy !!!!!!!!!!!!!!! ;)

Gość gość
Tak wyjeżdżajcie nawet bez angielskiego,niemieckiego-popieram autorkę. Jest 100 razy lepiej. Nie słuchajcie tych co odradzają,oni są sępami i chcą wszystko dla siebie. Ja o mało ich nie posłuchałem! I klepałbym dalej biedę,a teraz mogę leżeć w ogródku i patrzeć jak dzieci się szczęśliwie bawią.

Gość przyszla polska inteligencja
jasne niech zostana sami emeryci 🖐️

Gość gość
Może Brytyjczyk przejmie Polskę i będzie lepiej. No właśnie dawajcie i wyjeżdżajcie!

Gość gość
To autorko pomóż mi ze znalezieniem pracy w UK to z chęciom wyjadę..bylam już kiedyś w Anglii i pracowałam ale teraz już nie mam okazji wrócić tam bo tak wyszło..a języka nie znam za dobrze..a autorko jak sobie wogóle poradziłas bez znajomości języka?

Gość gość
Ja biedy nie klepie w Polsce.I nawet jezyki obce znam :)

Gość psychol schizofrenik 666
Tam ojczyzna, gdzie dobrze!

Gość gość
gość To autorko pomóż mi ze znalezieniem pracy w UK to z chęciom wyjadę..bylam już kiedyś w Anglii i pracowałam ale teraz już nie mam okazji wrócić tam bo tak wyszło..a języka nie znam za dobrze..a autorko jak sobie wogóle poradziłas bez znajomości języka? xxx ona się tylko pochwaliła - na żadną pomoc nie licz!

Gość gość
ludzie nauczcie sie jezykow I poczytajcie juz juz nas maja dosyc wszedzie...

Gość gość
jedzcie i nigdy nie wracajacie :) powodzenia

Gość gość
Buahahah Teraz wszedzie jest ciezko, jak nie znasz swietnie jezyka i nie masz super fachu czy zawodu nie licz na jakakolwiek prace, ktora pozwoli Ci przezyc za granica ! Nie te czasy, a bedzie tylko gorzej.

Gość gość
w anglii i bez jezyka i bez fachu zarobisz na normalne zycie takze warto jechac do UK nie czytajcie tych co pisza bzdety ze nie warto

Gość gość
Ta i ciekawe gdzie zatrudnia kogos bez jezyka :D Pewnie, jedzcie, jedzcie bez kasy, fachu i jezyka - spac na ulocy

Gość gość
nie wiem dlaczego zniechęcacie... kilka osob ,które znam wyjechało bez języka , bez fachu i żyją jak pączki w maśle i tu nie chcą wracać !

Gość gość
Kiedy? 9-10 lat temu? Teraz taki ktos nie ma szans. Do czego namawiasz? Bycia bezdomnym i bezrobotnym w obcym kraju? Chyba jestes jakas nienormalna. Czasy sie zmieniaja. Teraz do fabryki przez agencje na 1 dzien w tygdoniu musisz znac angielski i to dobrze, nie kali pic, kali jesc !!!

Gość gość
jak paczki w masle to nieeee ale normalnie jak wielu innych emigrantow z innych krajow ktorzy tez ani jezyka ani wyksztalcenia nie posiadaja na zwyczajne zycie zarobisz w UK zawsze

Gość gość
ciągle co roku piszecie że nie warto,warto to 10 lat temu. Co roku to piszecie to już minęło więcej jak 10 lat :D ja tam zachęcam do wyjazdy. Znam multum osób co tak wyjechało. A sama znalazłam pracę po 2 dniach

Gość gość
Och, żebym była młodsza ....., to na pewno wyjechałabym :)

Gość gość
ja też s*******am. Skoro kraj nie zapewnia żadnych warunków do życia to powinien wyginąć śmiercią naturalną. Tutaj za 1200-1500 zł ani przeżyć ani zdechnąć. Śmieszy mnie obchodzenie święta niepodległości. Tak k***a czuję mega wolność za 1200zł na miesiąc. A jak by doszło do rozbiorów, to albo nie było by mnie wcale, albo mieszkałabym w godnych warunkach. Mam wielkie poczucie żalu i niesprawiedliwości że urodziłam się tutaj. Jak bym urodziła się 300 km na zachód mogłabym normalnie żyć.

Gość gość
trzeba bylo sie uczyc...

Gość gość
a skad wiesz z e sie nie uczyla?

Gość gość
Sila robocza ma jedna ceche-zawsze i wszedzie,ze malo sie w szkole uczyla

Gość gość
no niestety wyż demograficzny w Polsce w latach 80-tych wypuścił już od 10 lat tabuny ludzi po studiach, pracę znajdują nie ci najlepsi, choć oni też,ale ci mają plecy tak jest w każdej dziedzinie w PL do Biedronki znajomości, do fabryki znajomości, do biura duże plecy

Gość gość
K***a warto wyjeżdżać. Potem będziecie żałować. Wyjeżdżajcie aby tylko nie w Polsce siedzieć,bo zrujnujecie przyszłość dzieciom!

Gość gość
do wyzej-a dlaczego nie spasc z POLSKIEGO forum przy okazji?

Gość gość
tak to fakt :) przydaloby sie do tych co tak zachwalaja zagranice aby spierdddaaaalali stad na zawsze macie fora zagraniczne popiszcie tam zobaczycie jak was k****a tam przyjma hahahhahahahha

Gość gość
no to jest właściwe forum, sama nazwa wskazuje "Poza Polską"

Gość gość
Nawet logiki ci brakuje,tylko jad pozostal .I frustracje,gosciu wyzej.

Gość gość
wypad na forum zagraniczne nie ma miejsca dla sprzedajczykow

Gość gość
im wiecej was wyjedzie tym lepiej :) jedzcie gdziekolwiek bylebyscie jechali zycze wam wszystkiego dobrego