Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9mc odkurzam i myję podłogę w całym domu a mąż mówi

Polecane posty

Gość gość

że jestem widocznie leniem śmierdzącym bo ta praca zajęła mi ponad 2 godziny, mamy dom 150 m. Dźwigałam odkurzacz na piętro, potem szorowałam podłogi, ponad 2 h roboty fizycznej, bolą mnie plecy, jestem w 37 tc i powiedziałam męzowi, że jestem zmęczona i chcę się na trochę położyć, to on mi wyjechał z tekstem, że jestem leniem śmierdzącym i jestem p*****lnięta skoro traktuje ciąże jak chorobę i nie chcę mu obiadu zrobić

Gość gość
W jednym ma rację jesteś p*****lnięta ,wzięłaś sobie takie dziada za męża i nadal z nim jesteś .

Gość gość
Ja jestem w 4 miesiacu ciazy a moj maz nie pozwala nawet umyc okien i sam myl

Gość gość
Hehe 0/10

Gość gość
Mój przez całą ciążę za mnie wszystko dźwigał, sprzątałam to fakt, ale ja kuchnie On łazienkę (bo uważał, że cif mi zaszkodzi - śmieszne, ale zarazem miłe). Odkurzał mieszkanie, a ja myłam podłogi. Nigdy nie narzekał jak obiadu nie zrobiłam, czy kolacji.

Gość gość
Fajny związek. Jesteś z nim dla pieniędzy a on to wykorzystuje? Dziecko służy "umocnieniu związku"? O co chodzi? Opisujesz jakiś koszmarną, toksyczną relację. Skoro teraz jest tak, to za parę lat mąż cię ubezpieczy i spali z dzieckiem w zamkniętym domu. Już teraz chyba ma kochankę a ty robisz za niechciany ciężar, który w zamian za życie ma przynajmniej sprzątać i gotować, choćby miał zdechnąć. Trochę współczuję, choć może ty to lubisz.

Gość gość
Prowo aż śmierdzi na kilometr:O a wy teraz jedźcie po nieistniejącym mężu-debilu jak po burej suce:)

Gość gość
Myślisz, że takich nie ma ? Myślisz, że nie ma mężów którzy są zazdrośni, że żona spędza czas z dzieckiem, że ma mało czasu ? Mój na szczęście sam cały swój czas poświęca córci:)

Gość gość
twój jest może pedofilem a raczej na pewno .

Gość gość
może prowo , może i nie.. są tacy niestety i ja takich znam :O

Gość gość
Bo bawi się z rocznym dzieckiem ? O szok. Jak wraca o 17, a córka idzie spać o 20 to jest pedofilem bo ma dla niej tylko 3 h ? Żałosna jesteś.

Gość heniutaa od bolaa
twoja sprawa, ja tam w 8 miesiacu malowalam farba olejna szafe i zycje. nie wspomne o sprzataniu.

Gość gość
Ale ludzie macie problemy. To po cholerę sprzątałaś, żeby się teraz żalić? A mężusia chyba znałaś przed ślubem...

Gość gość
ale większość bab na tej kafeterii to wredne żmije.... nie współczują w ogóle autorce, tylko jeszcze ją wyzywają od p*****lniętych.... szczęśliwe kobiety nigdy nie byłyby takie wredne.... biedne polskie baby widocznie macie przesrane życie w domu

Gość gość
a co da współczucie jeżeli to prawda tutaj współczucie nie wskazane a strzał na otrzeźwienie kopa w d**ę dziadowi i won .Więc smutne i przesrane życie jest takich kobiet jak autorka a te co mówią że facet jest cham mają rację i nie sądzę że mają przesrane bo wiedzą czego chcą a nie targają odkurzacz z brzuchem wielkim jak Big Ben i jeszcze joby dostają .Więc pomyśl zanim komuś zaczniesz współczuć ,podaj mu rękę i wyciągnij z g***a ale nie współczuj ,tobie też trzeba pomóc z tego co widzę .

Gość gość
a ja podziwiam autorke - bo ciązy nie traktuje jak chorobę tylko normalnie zajmuje się domem. Co do jej męza to inna sprawa ale ja chciałam tu napisać, że śmiać mi się chce z bab, które jak zajdą w ciąże to przestają cokolwiek robić i tylko tyją po 20-30 kg i w dupska im wszystko idzie od tego wylegiwania się. Ja jak zajdę w ciążę zamiarzam pracować i zajmować się potem domem do końca ciąży tak jak autorka

Gość gość
Ja też miałam takie plany i nic z nich nie wyszło. W 2 m-cu cytologia IV szybko kolposkopia i pobranie wycinków. Wynik ok, raka nie ma, ale po pobraniu wycinków szyjka zaczęła sie skracać i musiałam leżeć do końca ciąży. Nie zawsze jest tak jak sobie zaplanujesz.

Gość gość
a opowiadać o rozpoznaniu raka i radach pani doktor by to usunąć, jeżeli chę żyć nie miałam ochoty nikomu opowiadać, tak więc zastanów się nim kogoś skrytykujesz.

hmmm, w drugiej ciąży mam skróconą szyjkę i mam założony pessar i mimo tego w domku sprzątam tak jak przed ciążem, odkurzam, myje podłogi, sprzątam łazienki itp.... i daję radę bez problemu... jedynie okien przed świętami Bożego Narodzenia nie myłam, mąż mnie wyręczył a poza tym wszystko robię to co przed ciążą i jest ok

Gość gość
przecież tutaj nie chodzi o sprzątanie domu tylko szacunek traktowanie kobiety ,nazwanie jej tak a nie inaczej .

Gość gość
ja robiłam za dwóch, w 8 m-cu przeprowadzałam się i wzięłam na siebie całe porządki na nowym mieszkaniu, sprzątanie od 7 rano do 21 i na drugi dzień urodziłam.

Gość gość
To brawo dla kobiet piszących wyżej. Po pierwsze: jak nie byłaś nigdy w ciąży to się nie wypowiadaj co będziesz robić a co nie, bo nie możesz przewidzieć jak się będziesz czuła i jak wygląda ów stan. Po drugie: Pani ze skróconą szyjką brawo! A pomyślała Pani może, że ciąża to nie jest czas na bohaterstwo i popisywanie się? Pomyślała Pani o dziecku? Bo to przecież ono jest najważniejsze teraz, nie Pani! Taka "odwaga" może się skończyć wcześniejszym porodem lub poronieniem. Gratuluję głupoty. Ja się staram robić w domu tyle, ile jestem w stanie. Jeśli się źle czuję to przestaję. Sprzątanie i gotowanie zawsze rozkładam w czasie na kilka dni np., żeby nie forsować się zbytnio. Wiem jak to się może skończyć, raz przesadziłam i nie mogłam potem wstać w łóżka. Droga autorko wpisu, może następnym razem weź męża na wizytę do ginekologa i niech lekarz mu wytłumaczy czym jest ciąża i jakie zagrożenia niosą niektóre zachowania. Może po prostu nie wie. Życzę dużo zdrowia i dobrego samopoczucia, oraz szczęśliwego rozwiązania!

Gość gość
przecież tutaj nie chodzi o sprzątanie domu tylko szacunek traktowanie kobiety ,nazwanie jej tak a nie inaczej .------- za tępe są na to by to skapować:D a tak faktycznie to gratuluję męża, wyboru męża i decyzji ,że chcesz mieć z nim dziecko:( dziecku nie gratuluje, dziecka mi żal:(