Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenedee5250

Mogę wziąc do porodu walizkę czy będę wyglądała jak paniusia

Polecane posty

Gość sarenedee5250

Niedługo będę pakowac się do porodu. Zastanawiam się czy spakowac wszystkie rzeczy w 1 walizkę, czy lepiej 2 torby jedna z rzeczami dla dziecka a druga dla mnie? bo wszystko do 1 torby mi się nie zmieści, nie mam tak dużej.

Gość gość
Ja bym wziela walizke - czemu jak paniusia? przynajmiej szystko bedzie na swoim miejscu, a w torbie to wiesz szukasz przerzucasz wszystko. :)

Gość gość
Jak ci wygodniej to weź walizkę. Ale z drugiej strony zawsze trochę rzeczy przecież wypakowujesz, wkładasz do szafek czy ręczniki albo szlafrok trzymasz na łóżku i wtedy torba zmniejsza objętość a walizka pozostanie tak samo duża i to może być problemem, zależy jak wyglądają sale.

Gość gość
śmiało bierz walizkę ,walizki mają kółka łatwiej przemieszczać sie ,ja nie pomyślałam a mam domu różne w tym sportowe torby -walizki ale na kółkach a wzięłam torbę sportową zwykła a jak przenosiłam sie z sali do sali to moją torbę plus w niej rzeczy dziecka dwie salowe targały i a tak ciach i jedzie .,

Gość gość
A torby bierzecie takie sportowe, podróżne, czy jakieś inne? Ja nie mam takiej torby właśnie (walizka też odpada, jest gigantyczna) i zastanawiam się, w co się spakować. Myślałam o tym, żeby się spakować w dwie takie płócienne "na ramię", jedna dla mnie, druga dla dziecka. Coś w ten deseń: http://image.ceneo.pl/data/products/5763897/i-adidas-torba-ekologiczna-shopper.jpg Czy to będzie obciachowo i nędznie wyglądać? ;)

Gość gość
no tak, bo typowa matka Polka idzie do porodu z reklamówkami z biedronki, a jak zabiera walizke to już paniusia z miasta

Gość gość
Gościu nie bierz toreb jakichś tam materiałowych na ramię - ja jak rodzilam poszlam z jedną torbą, a wyszłam z 3ma po tygodniu :D :D :D Nie lepiej zainwestowac w coś porządnego (rozmiarowo), nawet używkę?

Gość gość
tak powinnaś miec piżamy z lumpa i w torbach foliowych trzymac odzież a mydło zawinąc w ręcznik

Paniusia :D ? A co walizce jest dziwnego,niestosownego ? :D Ja do szpitala zabrałam walizkę .Nie widziałam sensu kupować torby skoro w domu mam walizki od wyboru do koloru.

Gość gość
uzywana torba z lumpeksu po kimś a fuj! Bieda na maksa

Gość gość
A jak wyjeżdżasz to nie bierzesz walizki z obawy,że będziesz wyglądać jak paniusia?Co tak się przejmujesz co powiedzą inni?Ile ty masz lat?Jeśli chcesz to bierz i nie patrz na ludzi.Pierwsze słyszę żeby walizka była oznaką paniusiowatości:)

Gość gość
Jaka torba z lumpeksu?? Ja myslalam o takiej z allegro np., przeciez ludzie wyprzedaja takie rzeczy i są w bdb stanie. Jestescie nienormalne. Na pewno sracie pieniedzmi i na wszystko Was stac, a auto to uzywane, biedo! To juz nie jest fuj???!!! Ja bym sie brzydzila wsiasc na fotel kierowcy gdzie moze ktos popuszczal. Nie wstyd wam?

Gość gość
No niby mogę kupić jakąś sportową, tylko że potem będzie leżeć w szafie. Dlatego szukam bardziej praktycznych rozwiązań :) Optymistycznie zakładam, że to mąż się będzie z torbami szarpał, a nie ja, hehe

Gość gość
Walizka, bardzo dobry pomysł, zwłaszcza że ma kółka. Tylko, żeby zbyt duża nie była. Pomyśl, że będziesz z dzieckiem wychodzić z tego szpitala i pomimo, że ktoś cię odbierze, to jednak wyjść z dzieckiem na rękach i jedna walizka we dwóch jest wygodniej, niż gdyby ta druga osoba miałby być obłożona torbami. Poza tym nie wiesz jak się bedziesz czuła, ile będziesz mieć siły itd, więc lepiej jak ta druga osoba nie dźwiga kilku toreb, tylko ciągnie jedną walizkę a ciebie może asekurować.

Gość gość
a co nigdzie nie wyjeżdżasz ja mam w domu masę toreb sportowych i walizek zawsze nam się przydają na wczasy ,właśnie na treningi dla mnie i dla syna ,na basen na siłownie ,torba to torba leży jeść nie woła jak to mówią złożysz gdzieś i mało miejsca zajmuje ,ale przecież spokojnie można z walizką .

Gość gość
No właśnie takie coś byłoby najlepsze, tylko że po szpitalu cisnę to w kąt i będzie leżeć (na treningi nie chodzę). Ale fakt, chyba głupi miałam pomysł z tymi ekologicznymi płóciennymi torbami

Gość gość
Z dzieckiem na rekach sie nie wychodzi ze szpitala. W kazdym normalnym szpitalu nie wypuszcza Cię nim nie pokazesz fotelika/wozka.

Gość gość
torba dla dziecka??/a co ty tam zabierasz pol pokoju?dla dziecka bierze się paczke pieluch/paczke chusteczek nawilzanych, butelke,smoczek.pieluche tetrowa...kremik do pupy....matko a ty mówisz o torbie????

Gość gość
Z dzieckiem na rekach sie nie wychodzi ze szpitala. W kazdym normalnym szpitalu nie wypuszcza Cię nim nie pokazesz fotelika/wozka Pierwsze słyszę ,pracuje w szpitalu dobre 5 lat i nigdy nikt tego nie wymagał ,zresztą ja dwoje dzieci tak że urodziłam i normalnie zniosłam na rękach do auta ,fotelik był aucie

Gość gość
ale jak ty masz jakąś tam walizkę to bierz śmiało walizkę wsuniesz pod łóżko ,zajmuje tyle samo miejsca co torba , ja miałam bardzo dużo rzeczy i dla siebie i dla dziecka chociaż mąż zabierał do domu brudne i przynosił nowe ,bo tak sie stało że musiałam zostać z dzieckiem na 8 dni więc rzeczy potrzebowałam więcej .

Gość gość
nie wydaja dziecka na rekach,trzeba przyjsc z fotelikiem,gondola lub wozkiem!!! i nie opowiadaj bzdur chyba ze salową tam w tym szpitalu jestes

Gość gość
gość Z dzieckiem na rekach sie nie wychodzi ze szpitala. W kazdym normalnym szpitalu nie wypuszcza Cię nim nie pokazesz fotelika/wozka. A jak mieszkasz po drugiej stronie ulicy i rodzisz kiedy jest ciepło? To fotelik też musisz pokazać? Poza tym po wypisaniu matki z dzieckiem ze szpitala, szpital nie ma prawa jej zatrzymywać. Nawet jak masz dziecko w foteliku to i tak ktoś musi ten fotelik nieść, a to spada na osobę, która odbiera mamę z dzieckiem, więc walizka jak najbardziej na miejscu. Inaczej się niesie po porodzie dziecko na rękach a inaczej tacha w foteliku.

Gość gość
A u nas polozne smieja sie z tych co przychodza do pprodu z walizka;) tzn smieja sie miedzy soba i w szkole rodzenia uorzedzaja,zeby nie brac walizek,tylko torbe.

Gość gość
U mnie w szpitalu wymagany jest fotelik lub wózek

Gość gość
Nie pracuje jako salowa . No może jakieś sierocie nie dadzą dziecka na ręce.

Gość gość
A jednak fotelik nie potrzebny. Wózek he he.

Gość gość
Ty od razu musisz durna babo wyzywac od sierot? Moze ty jestes z bidula i sie mscisz na innych??

Gość gość
Też pierwsze słyszę że trzeba fotelik pokazać mam 3 dzieci rodziłam w dużym szpitalu w dużym mieście mąż przyniósł ubranka ubraliśmy poszliśmy bez fotelika foteliki w aucie i to za każdym razem i nikt nie wymagał .

Gość gość
u nas szpital nie wymaga,ale każda mama wychodząc miała maleństwo w foteliku,przecież tak jest wygodniej ;) autorko bierz walizkę i się nawet nie zastanawiaj.