Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenedee5250

Mogę wziąc do porodu walizkę czy będę wyglądała jak paniusia

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego z bidula rodziców mam .Skoro ktoś mnie obraża dlaczego mam przyjąć to z pokorą .

Gość gość
POZA SZPITALEM TEGO KILKUDNIOWEGO NOWORODKA MOZESZ PRZERZUCIC NAWET PRZEZ RAMIE JAK WOREK KARTOFLI BO to ty za niego odpowiadasz ale na terenie musi być "w czyms" tzn w wozku/ptrzenosnej gondoli lub foteliku!!!!! chyba ze rodzilas 10lat temu w wypierdkowie małym. ;)

Gość gość
u mnie też nie chcieli oglądać nosidełek zresztą nawet nie mam bo nie mam auta urodziłam w sierpniu do domu mam 10 min drogi i poszliśmy z dzieckiem na piechotę siostra stała na dole pod szpitalem z wózkiem a mąż przyniósł rzeczy na górę .

Gość gość
POZA SZPITALEM TEGO KILKUDNIOWEGO NOWORODKA MOZESZ PRZERZUCIC NAWET PRZEZ RAMIE JAK WOREK KARTOFLI BO to ty za niego odpowiadasz ale na terenie musi być "w czyms" tzn w wozku/ptrzenosnej gondoli lub foteliku!!!!! chyba ze rodzilas 10lat temu w wypierdkowie małym. oczko.gif rodziłam 3 lata temu w Gdyni i nikt nie patrzył czy mamy fotelik położna tylko spytała czy ma pomóc dziecko ubrać w kombinezon i poszła sobie ,ubieraliśmy dziecko na sali widzeń po za odziałem już .

Gość gość
POZA SZPITALEM TEGO KILKUDNIOWEGO NOWORODKA MOZESZ PRZERZUCIC NAWET PRZEZ RAMIE JAK WOREK KARTOFLI BO to ty za niego odpowiadasz ale na terenie musi być "w czyms" tzn w wozku/ptrzenosnej gondoli lub foteliku!!!!! chyba ze rodzilas 10lat temu w wypierdkowie małym. xxx Najwyraźniej to obyczaj z twojego wypierdkowa. Nikt ode mnie okazywania niczego nie wymagał. Dziecko zostało wyniesione na rękach do auta.

Gość gość
W kazdym normalnym szpitalu nie wypuszcza Cię nim nie pokazesz fotelika/wozka. xxx Przy żadnym z trojga dzieci szpital nie wymagał czegoś takiego. Duży szpital w dużym mieście wojewódzkim.

Gość gość
OCzywiście, że raczej Cię nie wypuszczą, jak nie zobaczą fotelika. Po drugie: po co torba z rzeczami dla dziecka?? Co zamierzasz brać? Dla dziecka to wystarczy pieluszka tetrowa, paczka lub dwie chusteczek nawilżanych i pieluszki- jeśli szpital nie daje (mój daje). Do tego ewentualnie kaftanik (tak kaftanik, bo w szpitalu nie trzeba zakładać nic na nogi, dziecko ciągle jest przewijane i rozbierane- bo robi kupki, ciągle się ****ada, ogląda, szczepi, karmi, kąpie) to kaftanik wystarczy- dziecko i tak jest w rożku/kocyku szpitalnym (może też zabrać swój), tak jest najszybszy dostęp do pieluszki. Więc nie wiem, po co Ci torba dla dziecka! A ubranka na wyjście (body, bluzeczka, kurtka czy sweterek, czapeczka, spodenki czy śpiochy, fotelik, kocyk) to ktoś może przynieść jak dostaniesz wypis (nie wiadomo czy to będzie po 2 dobie czy np. po 5-6 jeśli dziecko będzie miało żółtaczkę.. po co te rzeczy mają tam leżeć).

Gość gość
temat o walizce, wojna o fotelik :D :D

Gość gość
a może ja nie mam zamiaru dziecka wozić samochodem , więc po ch.. mi fotelik, a na spacery będą nosić w chuście i nie planuję posiadania wózka i co:D

Gość gość
Też się zastanawiam w co się spakować. Ale chyba jednak postawię na mniejszą torbę "treningową"/podróżną. Mam jeszcze trochę czasu i nie próbowałam czy się w nią zmieszczę, ale jakoś będę musiała. Najwięcej miejsca to te pieluchy zajmą. Pomyślałam, że może jak będziemy jechać do szpitala to wezmę mniej rzeczy a najwyżej na następny dzień mąż przyjedzie z drugą też małą torbą. Dowiezie np więcej pieluch, ubranka "na wyjście", więcej podkładów itp. Co o tym myślicie? Po co mi od razu 33 szt pampersów? Druga torba już byłaby przygotowana, żeby mąż ją po prostu zabrał, bo sam to na pewno nie spakuje :P