Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z pupilem

Polecane posty

Gość gość

Hej :) tak jak w temacie - mam duży problem z moim pupilem a konkretnie z królikiem :/ kiedy go dostałam ze sklepu zoologicznego był już odchowany :/ po miesiącu musiałam go przenieść w inne miejsce gdzie tylko co jakieś czas ktoś go doglądał :/ dopiero po dwóch miesiącach mogłam go zabrać z powrotem i po powrocie jest strasznie dziki :/ próbuje go oswoić lecz nie ma żadnych efektów :/ nie mogę go wziąć na ręce ,daje się pogłaskać tylko po głowie a kiedy próbuje mu zabrać miseczkę żeby nałożyć mu jedzenia skacze i warczy jakby chciał mnie zaraz ugryźć :/ już nie wiem co mam robić bo taka sytuacja trwa już od kilku miesięcy :/ próbowałam go przekonać do siebie dając mu jakieś smakołyki ale to też zawiodło :/ więc pytanie do was czy kiedyś mieliście podobną sytuację i czy możecie mi coś poradzić ??

Gość gość
Króliki potrafia mieć trudny charakter. Widac nie słuxyło mu to przeniesienie, może biedny ma jakąś traume. Króliki bardzo cenią sobie swoja prywatnośc, nie lubia jak sie wkłada ręce do klatki i dotyka sie ich kiedy nie chcą. Powinnas poradzic sie weterynarza lub behawiorysty. Popytaj na forach miłośników królików.

Gość gość
dziękuj***ardzo za pomoc :)