Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce jest przymus lubienia Jana Pawła II ? Nie rozumiem tego

Polecane posty

Gość gość

Wystarczy podczas rozmowy z kims powiedziec cos zlego na Wojtyle i juz, zaczyna sie atak i wyzwiska. Na forach natychmiast kasują tematy o nim, ten pewnie tez zaraz skasują. Trzeba go wielbic, oddawac mu czesc, trzeba mowic, że zrobil duzo dla Polski i swiata bla bla bla Niie utozsamiam sie z opiniami Jerzego Urbana nt Wojtyły, nie mam powodu by go wyzywac i sie nabijac. Po prostu uwazam, ze żaden z niego święty, żadnego cudu nie zrobił, komuny w Polsce nie obalil (ona i tak sie sypala i miala upasc, by potem mogli ''przekazac'' wladze w rzekomo nowe demokratycznie wybrane rece) Dla świata nic nie zrobil, potępial złych i tyle, politycy i tak mieli go gdzies. W UK jest bardzo nie lubiany, podobnie w Holandii, Belgii czy Skandynawii. Byly tam przeciez masowe protesty przeciwko jego wizytom. Po prostu uwazam, ze byl papiezem, glową KK i tyle. Nie widze powodu by stawiac mu setki pomników i wielbic go niczym Boga.

Gość gość
Mmożesz wielbic stalina i putina

Gość gość
nie wiem

Gość Pneumatyk
A ja uważam, że to zależy od regionu Polski. Pewnie górale są dewotyczni i ci z częstochowy, więc tam pewnie łatwo o awanturę. Jestem z dolnego śląska (Wrocław) i tu spokojnie spotkałem się opowiadaniem kawałów o Wojtyle, w towarzystwie

Gość gość
im dalej na polnoc tym ludzie mniej wierzacy

Gość gość
Lepiej sie nie odzywac w naszym kraju na tematy religijne bo cie zjedzą, serio, lepiej uciekac jak zaczynają o religii mowic :)

Gość gość
Ja przymusu nie czuję.

Gość psychol schizofrenik 666
Wszystkich papieży *****ły w doopy szczury i małpy!

Gość gość
gość - ale ja czuje, nie wolno skrytykowac pewnych osob w naszym kraju :O

Gość migoteczkaa93
A powiedz, dlaczego niby w tych pastwach, które wymieniłeś, nie lubią JPII? bo co innego obojetnosc a co innego jakieś negatywne uczucia, jakieś protesty przeciw wizytom, o co chodzi, skad masz takie info? Ja akurat bardzo szanuję Jana Pawła II, ale nie mam nic do ludzi, którym jest on obojętny czy nawet go "nie lubia" chociaż właściwie nie wiem za co mają go nie lubić. Nie podoba mi się jednak gdy ktoś wspominam o tym, że był on rzekomo pedofilem, że "lubił" dzieci w innym znaczeniu. Mimo wszystko uważam, że nie było dotychczas lepszego papieża. Pomijam Franciczka, on też sie stara, bardzo sympatyczny człowiek i zobaczymy co będzie dalej.

Gość gość
masz kochac i *uj

Gość gość
polska to kraj wyznaniowy więc nie ma się co dziwić że tak katolickie społeczeństwo reaguje. Kraje w których katolicyzm nie odgrywa takiej roli jak w polsce niezbyt przychylnie patrzą na papiestwo. Czemu ? Wiedzą że kk to siedlisko kłamstwa i obłudy.

Gość gość
malo jest znanych w swiecie Polakow, wiec rodacy sie ciesza, ze taki ktos kolejny jest.

Gość gość
Problem w tym, ze JP2 byl lubiany w Polsce, Italii, krajach afrykanskich i Filipinach. W USA był raczej powodem do zartow, w Meksyku katolickim kraju tez nie jest jakos wielbiony, oni mają swoją Matke Boską z Gwadelupy, ktora kochają. W innych krajach ? W Holandii byl, ale 90% spoleczenstwa to ateisci, mieli to gdzies. Podobnie w Skandynawii

Gość gość
Wcale nie ma przymusu ;) wmowiles/as sobie. To cudowny człowiek. Dlatego był szanowany i ukochany przez naród. I mówi to 21 latka;)

Gość gość
Oczywiscie że nie ma przymusu. A ciekawa jestem co Ty złego możesz powiedzieć o Wojtyle? A w tych krajach o których piszecie nie lubili go, bo otwarcie sprzeciwiał się eutanazji, związkom jednopłciowym itd.No to go "nie lubili"

Gość gość
w polsce pokazywane są tylko superlatywy z jego zycia. O negatywach nikt głośno nie mówi bo w katolickiej polsce nie wolno. Mało kto wie że namówił w latach siedemdziesiątych prezydenta usa do wstrzymania pomocy dla krajów afrykańskich w których dzieci umierały z głodu. Dlaczego tak ? Bo prezydent usa chciał na dużą skale wysłać tam pomoc w postaci środków antykoncepcyjnych. Wystarczy poszukac tych info. To są fakty. Wiele im podobnych jest w tym kraju przemilczanych.

Gość gość
Dzieci głodowały a on środki antykoncepcyjne wysyłał?! Idfiota czy co? To się Papiezowi nie dziwię że zaoponował. Nie mógł jedzenia wysłać? Tyle sie w stanach marnuje

Gość gość
Ja w ogóle nie rozumiem jak można uznać kogoś za błogosławionego czy świętego. Straszne!Zwykły człowiek...

Gość gość
Swietosc jest dla ludzi

Gość gość
to nie przymus a tylko czysta przyjemnosc i duma z tak wszedzie uznawanego inteligentnego Polaka nikt nikomu nie karze nikogo lubic na sile

Gość gość
mial racje ze sie sprzeciwial jakby teraz zyl to by sie biedaczysko przekrecil gdyby zobaczyl co stalo sie z polakami i polska ile na swiecie pedalstwa koorestwa i ludzi bez honor****arakteru dumy sprzedajnych jak dzifffki ! tego co ustroj uczy obecnie nas nie uczono kiedys dlatego kiedys byli ludzie wartosciowi a nie sprzedajne dna bez wstydu zasad i morali !

Gość Wostok92
JP2 to jeden z większych szkodników w historii Polski. Wpędził on Polskę w niemrawy konkordat na mocy którego Polska płaci Watykanowi haracz w wysokości kilku miliardów rocznie.

Gość gość
Wostok92 - 10/10

Gość gość
wostok ogarnia

Gość gość
był świadomoy problemu pedofilii w polskim kościele i dokładał starań, by nie ujrzało to światła dziennego, wolał by przenoszono pedofilów do innych parafii, ukrywano, byle by tylko smrodek nie wypłynął. Sram na takiego świętego.

Gość gość
ja nie lubię. nie podobała mi się ani jego polityka ani poglądy ani nauczanie i pisma. nie rozumiałam też tych wszystkich "płaczek/ów"- starszy obcy człowiek do tego schorowany, a tu taka histeria i egzaltacja jakby odszedł nagle członek rodziny w kwiecie wieku.

Gość gość
no sorry, ale opowiadanie farmazonów o antykoncepcji- czy to poprzez tamtejszych biskupów czy w trakcie osobistych "wycieczek" do Afryki w sytuacji, gdy panuje tam epidemia HIV/AIDS i głodu jest niemoralne i szkodliwe. jeżeli za tym szły jeszcze jakieś skuteczne naciski aby takową pomoc i edukację w tej kwestii oferowaną przez inne państwa utrudnić/wstrzymać, to jest to wręcz zbrodnia przeciwko ludzkości.

Gość gość
więcej jest niechlubnych faktów ukrywanych umiejętnie przed przeciętnym szarym ..kowalskim..katolikiem

Gość gość
i powstaje nowa figurka do której wołać będą owieczki. A jaki kapitał kk na nim zbije