Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe ze bylo jej zimno? Wróciła lodowata.

Polecane posty

Gość gość

Córka miała na sobie body z długim rękawem, rajstopy, leginsy (nie miała skarpet) i adidasy skórzane do kostki. Kurtka bez polaru, ale z poszewką i otuliną - ortalionowa. Na szyi apaszkę, na głowie czapkę dzianą cieniutką. Na podwórku 8 stopni. Dość słonecznie, ale nie cały czas. Córka jechała w wózku 3.5 h. Mogła zmarznąć? Gdy spałą okryłam jej nogi cienkim polarowym kocem (spałą ok 30 min). Gdy ją rozbierałąm nogi (zwłąszcza stopy) miała wręcz lodowate. Reszta ciała w miarę ciepła.

Gość gość
Możliwe bo dziś zimny wiatr napierdzielał

Gość 8383
Na moje oko mogła, ja sama bym zmarła będąc tak ubrana i pchając wózek. Siedziała w wózku, nie ruszała się dodatkowo pewnie wiał jakiś wiatr. No troszkę nie odpowiednio ją ubrałaś

Gość 8383
*zmarzła

Gość gość
to zalezy od wiatru. U nas dzis keidy nie wiało było cieplutko jak tylko sie wiatr zrywał to sie robiło bardzo nieprzyjemnie.

Gość gość
Wiatr byl niewielki.

Gość gość
O rany pewnie ,ze ci dziecko wymarzlo :D Jak rozbierasz dziecko po spacerku musi byc cieplutkie,nie wspocone ,ale stopki i raczki,kark i reszta ciala ciepla.Tylko nosek i policzka maja prawo byc zimne.Dziwne jestescie mamuski jak nie przegrzewacie i to zamrazacie swoje dzieci.A ty bys chciala spac na dworze w taka pogode pod cieniutkim kocykiem?

Gość gość
ja ci powiem jak ubrałam swoje dziecko na spacer w wózku, też było 8 stopni. Body z krótkim rękawem, bluzka bawełniana, kurtka cienka wiatrówka, rajstopy bawełniane, spodnie cienki sztruks, buty skórzane półbuty, chusteczka bawełniana pod szyję, czapka sztruksowa wcześniej miał jeszcze cienki polarek, taki bieliźniany i zdjęłam go, dziecko miało chłodne rączki więc niepotrzebnie ale zaraz wracaliśmy i chyba bardzo nie zmarzł. Wiał dość nieprzyjemny, zimny wiatr ja zmarzłam mając ubraną kurtkę jak dziecko i cienki sweterek a pchałam wózek.

Gość gość
nie rozumiem, że dziecko nie miało skarpet? Miało gołe stopy, czy rajstopy? Też miałam ze sobą koc na wszelki wypadek jakby dziecko usnęło.

Gość gość
ponad 3 godz przy 8 st??? body i cienka kurtka??? chyba nie masz wyobraźni.

Gość gość
no to już możesz zapisac dziekco do lekarza, przeziębienie murowane. jak miała lodowate stopy to logiczne że zmarzła.

Gość gość
to prowokacja

Gość gość
A kiedy wystepuja 1 oznaki przeziebienia? W niedziele mielismy leciec do UK.

Gość gość
u nas tez 8 st , syn 7 miesiecy mial body z kr rekawem, na to bluza i na to misiowa ciepla bluza, rajty i spodnie, adidiasy, apaszka i czapka taka troszke cieplejsza, okryty byl kocykiem bo zawsze spi w wozku, po rozebraniu byl cieplutki :) co prawda w sloncu jest cieplo ale wiatr jest strasznie mrozny. a i byl w gondoli, bo w spacerowce to by go wywialo chyba :)

Gość gość
przesadzilas.... na pewno zmarzla, tymbardziej ze dziecko jezdzi w wozku i sie nie rusza. Ja swoja trzylatke ubralam podloszulka, na to cienka bawelniana bluzka kurteczka wiosenna na delikatnym polarku, cienkie rajstopy i leginsy, apaszka, cienka czapka i narzekala ze jej chlodno. U nas niby sloneczko delikatne ale wialo.....

Gość gość
Co teraz moge zrobic aby nie zachorowala? Gdzies w polowie drogi sprawdzalam, to plecki miala az za cieple (sprawdzilam jak weszlysmy do sklepu. Wtedy zawsze ja rozpinalam, zdejmowalam czapke.

Gość gość
Przeinhalowalam ja sola bromowo - jodowa, dalam miodu. Cebuli niestety nie mam...

Gość gość
daj jej cherbatke z miodem i cytryna i bedzie ok.