Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy niemowle musi dostawac do jedzenia kaszki lub kleiki

Polecane posty

Gość gość

bo dostałam od położnej schemat zywienia niemowlaków i jest tam napisane, że dziecko powinno dostawać m.in kaszki lub kleiki same lub z owocami. Jednak moją córkę po 3 rodzajach kaszek bardzo bolał brzuch i naprawdę sie biedulka męczyła. Nie wiem czy szukac kolejnych kaszek czy sobie odpuścic

Gość gość
a ile ma niemowle.Ja wprowadzilam kaszki synowi jak mial 4i pol miesiace.Karmie piersia ale wprowadzilam to wczesniej bo syn sie nie najadal.Moze zmien kaszke lub zrob zadsza i podaj mniejsza porcje.A no i wprowadzamy pokarm powoli zaczynamy od lyzeczki na drugi dzien pare lyzeczek i tak zwiekszamy porcje.

Gość gość
Kleikow w ogole nie dawalam. Na kolacje czasem kaszke. Alo po roku juz nawwet i kaszek nie jadla ale to co my.

Gość gość
A u nas byl tylko kleik, kaszek , tych instant w ogole nie podawalam, jak dla mnie to sa zapychacze, podawalam manne ale od kiedy, juz nie pamietam, corka ma 3,5 roku

Gość gość
ja nie daje wcale moja cola ma 8 miesięcy nie lubi żadnej kaszki a moze i dobrze lepiej dać warzywa niż ta słodką chemie

Gość gość
To może spróbuj inną kaszkę. Polecam bobovitę bez cukru. A może tamtą źle przygotowałaś? Podajesz oczywiście łyżeczką?

Gość gość
córka ma prawie 7 miesięcy, jest na mm, dodam, że z wprowadzeniem glutenu czekam do 9 miesiąca

Gość gość
moja córeczka w ogóle nie jadała kaszek czy kleików, nic z tych rzeczy. Nie zmuszałam Jej. Karmiłam ją piersią rok i po tym czasie polubiła kaszę manną na mleku.

Gość gość
kaszko dobrze przygotowywałam. Jedyna po której jej nic nie było to była kukurydziano ryżowa na wodzie ale jak zaczeła jeść warzywa itp to nie chciała jej już jest. Po innych bolał ja brzuszek więc tych samych juz nie próbowałam dawac. Chodzi mi o to dodatkowo, że córka praktycznie w ogóle nie je owoców. Jedyne co lubi to gruszki i żadnych innych nie chce. Więc w sumie jest na mm i zjadał w ciągu dnia ponad 200 g warzyw samych lub z rybą, mięsem

Gość gość
autorka - więc moze nie będę jej dawała tylko myślałam, że jeżeli jakas kaszka jej nie zaszkodzi to może po wymieszaniu z jakimiś owocami zacznie te owoce w końcu jeśc a nie tylko gruszki

Gość gość
Kaszek bobovity nie polecam,bo to moze. Bez cukru niektore ale sama chemia. Mozesz dawac dziecku normalne kasze albo sprobowac te blyskawiczne holle,sa na prawde naturalne,jak kleiki.