Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odstawic DUZE dziecko od piersi, pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Mam 1.5 roczna corke. Fajna z niej dziewczynka, towarzyska, usmiechnieta, kocha wszystkich, i... strasznie przywiazana do piersi... Nie ssie jej dlugo - bo po 2-10 min. Mleka jest juz niewiele, ale mimo to nie udaje mi sie jej odstawic. Ogolem nie mam z dzieckiem problemow. Nie urzadza mi scen placzu w zyciu codziennym, nie pokazuje fochow, idzie sie z nia dogadac, ale nie jesli chodzi o piers. Gdy odmawiam placze tak rozdzierajaco az sie serce kraje. Z innego powodu bardzo, bardzo zadno placze.... Wiem, ze to bedzie dla niej trauma. Ale jest coraz wieksza. Co robic :(

Gość gość
Aha, nie ssie jej dlugo czasowo - po 2-10 min. Ale takich razow jest i ok 10 w ciagu dnia... A w nocy tez ze 3.

Gość gość
masakra. posmaruj piersi czymś gorzkim albo niejedz się czosnku czy cebuli B zmienić smak mleka

Gość gość
Nikt nie ma madrych rad?

Gość gość
zmniejszać ilosc przystawień,np tylko rano i tylko na wieczór/w nocy, im póxniej zaczniesz odstawiać tym gorzej będzie to znosić

Gość gość
Boze nie jest Ci wstyd przeciez ona juz taka duza a co z piersiami nie szkoda Ci.Dlaczego tak pozno sie za to zabralas.

Gość gość
Aż tak ci przeszkadza karmienie corki? Ona jest jeszcze mala i widocznie potrzebuje Twojego mleka i bliskości skoro sie jeszcze domaga. Who zaleca karmienie piersią do drugiego roku życia. Spróbuj przystawiać ja mniej w ciągu dnia. Ale gdy córka ssie Np tylko dwie minuty to znaczy ze chciala sie przytulic a nie najeść.

Gość gość
Taaaa najlepiej karmić do 18tki

Gość gość321
Ja też jeszcze karmię piersią, córka ma 22 miesiące. Szczerze, to chyba nie ma jednej dobrej rady w takiej sytuacji... Ja nie jestem zwolenniczką g***townego odstawiania dziecka od piersi, oszukiwania go smarując czymś piersi, itp. Spróbuj pomału redukować ilość karmień, w ciągu dnia zagadywać i odwracać jej uwagę, zostawić poranne i wieczorne karmienie, a na koniec i je zlikwidować. I tłumacz córce w ciągu dnia, że mleko pijemy jak jesteśmy już w piżamce, itd., jest już duża więc zrozumie (nie mówię, że bez buntu :P), ale po kilku dniach powinno być ok. Tylko jeśli odstawiasz to konsekwentnie, nie ulegaj płaczom, utul i jak się uspokoi to przypomnij o piżamce. Moja córka miała różne okresy, w okolicach 1,5 roku też ssała podobnie jak Twoja, i ilościowo i czasowo. Nie ograniczałam jej wtedy jeszcze, i tak zakładałam, że pokarmię do 2 lat, chyba że odstawi się wcześniej. Tylko poza domem nigdy nie podawałam jej piersi, zawsze tłumaczyłam, że pierś jemy w domku i tyle. Czasem marudziła, ale szybko sama do tego przywykła. Teraz sama przestawiła się tak, że w ciągu dnia piersi nie chce w ogóle, budzi się jeszcze 1-2 razy w nocy i zazwyczaj je nad ranem, ok. 5-6. A odstawić chcesz czy czujesz presję ze strony otoczenia, że czas najwyższy już skończyć kp? Wiele fajnych i mądrych rad można poczytać na forum gazeta.pl, jest wiele wątków i długim kp, zajrzyj tam koniecznie.

Gość gość
Karmiłam syna 4 lata.Dzięki temu uchroniłam go przed mlekiem krowim, na które okazał się być strasznie uczulony.

Gość gość
jeeezu, nie chce zaczynac kolejnej dyskusji o kp, ale jak mozna karmic takie duze dzieci? Przeciez w tym wieku to juz dziecko kumate jest autorko musisz przebolec jakos te placze, pomysl z posmarowaniem piersi nie jest najgorszy- nam to pomoglo ze smoczkiem, na to samo wychodzi

Gość gość
zaklej cycki plastrem i powiedz, ze sie popsuły działa bez pudła

Gość wifigdańsk
ha,to podobnie jak u mnie (kilka krótkich przystawień w ciagu dnia),tyle ze ja narazie nie chcę oduczac a wrecz sama jej daję jak np zaplacze tak na uspokojenie. zresztą 1,5 roczne to wcale nie jest DUŻE dziecko,duze to mozna powiedziec o 5 latku np.

Gość gość
Jest duże, nie ma co się oszukiwać.

Gość wifigdańsk
oj tam duze, to niemowlak jeszcze,1,5 roczny:) no jasne ze ze to nie noworodek w pieluchach ale i tez jeszcze nie takie duże:)

Gość gość
glupie matki karmiace dziecko ktore ma wiecej niz rok... chore psychicznie : ) szkoda mi waszych mezów

Gość gość
Wifigdańsk i dlatego maz cie zdradza. Zal mi was polskie matki kwoki... No i mezow szczegolnie.

Gość gość
Sam jestes głupi gościu. Co ma piernik do wiatraka??? Karmię 19 miesięczne dziecko i zamierzam karmić az sie samo nie odstawi. Maz nie narzeka. Seks mamy udany.

Gość gość
maz nie ma wyboru. wspolczuje Ci. Masz na pewno oblesne cyce i wydaje Ci sie,ze jestes blizej z dzieckiem Gownooo prawda :) dziecko nie pamieta,ze bylo karmion cycem. a Twoj biedny maz na pewno stuka inna na boku, bo to oblecha jak pdoczas sexu leci mleko z cyca. Jak dziecko ma zeby to juz powinno jesc normalne posilki, a nie cyca. Szkoda mi Was, waszych dzieci a szczegolnie mezow. Karmcie do 18 pojeebbaane mamuski, przeciez to tak fajnie. I pewnie jeszcze spi z wami wasze dziecko, a robicie seks obok niego na lozku bo musi czuc bliskosc. IDIOTYZM.

Gość gość
Gosc powyzej swiete slowa! Zrobilas se z cyc wymiona to pewnie chcesz byc maciora rozplodowa! Ile razy koledzy mowili,ze baba karmiaca cycami jest oblesna! Ze brzydza sie tego ale klamia ze nie by nie miec problemow w domu.

Gość gość
Dokladnie. Nie znam faceta ktory mowilby ze karmienie piersia jest sexy. Piers nalezy do meza i tak powinno byc. To nie sredniowiecze,ze cycki to tylo do karmienia sluzyly. Rozumiem 6-10 miesiecy karmic, ale pozniej po co? jeszcze jak 2 letnie dzieci wp*****laajaa pizze na zmiane z mlekiem mamy. Super widoczek :) i nie dziwie sie,ze faceci zostawiaja zony z dziecmi. SERIO.

Gość gość
Popieram goscia powyzej! Fajnie,ze nie wszystkie matki to kwoki a faceci walnieci tatusiowie. Moja mamcia nie miala pokarmu i nigdy mnie nie karmila i zyje,jestem bardziej zdrowsza od brata ktory byl karmiony przez 6mies. Mam swietny kontakt z matka. Wiec wymysl karmienia piersia to bulls**t!

Gość gość
ciesze sie,ze nie wszystkie to takie matki polki:)

Gość gość
no p******* i co poradzisz:D

Gość gość
Muuuuuuuuuuu ;)

Gość gość
Obrzydlistwo!!!

Gość gość
pierś należy do męża? :D szkoda, że nikt nigdy nie napisał "p enis należy do żony" :)

Gość gość
po takich tematach widać jakie poste chamki tu siedzą. Wręcz analfabetki intelektualne. Od kilkudziesięciu tysięcy lat pierś była po to aby wykarmić dziecko tak długo jak tego potrzebowało i 2 lata jest to absolutne minimum, bo w wielu krajach dzieci ssą pierś do lat ok. 7 i jakoś nie wyrastają na zboczeńców, bo nikt ich tak nie traktuje. Trzeba mieć coś z głową żeby wiązać karmienie piersią dziecka z aktem seksualnym.

Gość gość
proste r nie wskoczyło

Gość gość
Nie czuje presji otoczenia. Mialam w planach karmienie do 2 lat, jednakowowz w moich dziaslach jest za malo tkanki kostnej i boje sie ze mi zaraz poleca... Poza tym mam jeden zab do kanalowego, pobolewa mnie czasami. POmysl z pizamka dobry. Wyprobuje, kupie jej pizamke z ulubionym motywem - gwiazdki lub balony (przepada za nimi) i bede tlumaczyla ze mleko jemy tylko w pizamce. Chcialam odstawic wczesniej (tylko ze wzgledu na zeby), ale najpierw mala byla przeziebiona, pozniej dostala z tego zapalenia oskrzeli, na koncu pluc, trafilismy do szpitala (szpital to nie miejsce na odstawianie), pozniej przyleciala z zagranicy tesciowa i nie chcialam stresowac dodatkowo malej i... tak jakos 2 miesiace przelecialy... 1.5 roczne dziecko jest duze? Smiech: https://www.youtube.com/watch?v=WVk24GQhuHA