Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moj tata może pójść do więzienia?

Polecane posty

Gość gość

Mam 13 lat. Jestem dokucznym dzieckiem, tak przynajmniej mowią. Ale nie dziwie sie bo bije się czesto a moje oceny w szkole nie są za dobre. Rodzice za kare dają mi szlaban ale czasami jak nie mogą ze mną wytrzymać dostaje lanie od taty. Nie na goły tylek. Przez spodnie. Kiedy powiedziałem przez przypadek o tym koledze on zaczał się śmiać ze mnie i powiedział że mój tata powinien byc za to karany i musze gdzieś to zgłosic. Nie chce robic tacie problemów, nie wiem nawet czy tata wie ze nie wolno bic dzieci, bo za jego czasów było to chyba dozwolone. Powiedzcie mi czy to jest taki problem z który mój tata pójdzie do więzienia?

Gość gość
Myślę że za takie coś nie.

Gość gość
Nie, chyba ze by Cie naprawde pobil! Nikt za lanie nie idzie do wiezienia.

Gość zmeczony ludzmi
problem leży w tym dlaczego on Cię bije. Powiedz coś więcej, chcemy wyrobić sobie obraz twojego starego. Może bije Cię za najmniejsze przewinienie, bo jest nerwowy, a może po prostu nie wie już co począć, jest tak źle? Rozni ludzie są

Gość gość
Nie bije mnie o byle jaką głupotę. Kiedyś mnie zbił bo wróciłem do domu o drugiej w nocy, a kiedyś po wywiadówce jak sie okazało że mam trzy uwagi w dzienniku i dwa zagrożenia na koniec roku. Nie wiem czy to są małe przewinienia ale chyba nie.

Gość gość
Zależy czym bije

Gość Ale to już było
Nie powinien Ciebie bić tata, nawet jeśli na to zasłużyłeś.Rozmowa bardziej pomaga od lania.Nie sądzę żeby z tego powodu ojciec poszedł do więzienia.Po prostu nie wyrabia z Tobą nerwowo i dlatego musi przetrzepać skórę.Nie dawaj powodu do wnerwiania a będzie wszystko OK:D

Gość gość
Lepsze bite jak zdechłe.Może w ten sposób ojciec Cie naprostuje?

Gość gość
Jak bedziesz narzekal na tate to wez a cie jeszcze do domu dziecka wiec lepiej uwazaj, najlepiej nie podpadaj tacie

Gość gość
Nie bije mnie o byle jaką głupotę. Kiedyś mnie zbił bo wróciłem do domu o drugiej w nocy, a kiedyś po wywiadówce jak sie okazało że mam trzy uwagi w dzienniku i dwa zagrożenia na koniec roku. Nie wiem czy to są małe przewinienia ale chyba nie. ***** oj zasłużyłes na porzadne lanie, taty do wiezienia nie wsadza za lanie ale takie zgłoszenie może zamienic Twoje i Twoich rodziców w koszmar, wiec lepiej nie słuchaj głupiego kolegi

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Nigdzie tego nie zgłosiłem, na szczęście.