Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaaaapanna

Czy trzymanie laptopa

Polecane posty

Gość ciekawaaaapanna

na brzuchu może byc szkodliwe dla zdrowia? Bardzo czesto leżę w łożku i przeglądam neta.. trzymam wtedy lapka na brzuchu. :O Tak się zastanawiam czy to moze mieć jakiś wpływ na zdrowie??

Gość gość
Nie mam pojęcia, ale ja robię dokładnie tak samo :O :O

Gość gość
Na zdrowie może nie ma wpływu, ale na laptopa to już tak. Ograniczasz mu chłodzenie i możesz doprowadzić do nadmiernego nagrzania podzespołów i go uszkodzić. Najczęściej pada karta graficzna, a naprawa takiej grafiki to już niemały koszt.

Gość gość
No dokładnie. Prędzej Ty go wykończysz niż to Ciebie :-) A tak serio, lap top wydaje małe "promieniowanie", tak jak felefon komórkowy i reszta elektroniki. Badania na ten temat są sprzeczne. Facetom przegrzewa plemniki, przez co stają się słabsze. Diabli wiedzą co jest prawdą i ile w tym prawdy.

Gość spaślak_
to nie o promieniowanie chodzi ale w danym miejscu podgrzewa ci ten laptop skore i np. poszerza naczynia w jednym miejscu a to juz nie pozostaje bez wplywu na zdrowie. to jak termofor a on chyba zdrowy nie jest.

Gość gość
Myślę, że właśnie to promieniowanie może mieć jakiś tam wpływ większy lub mniejszy... ale ogólnie nigdzie nie spotkałam się ze stwierdzeniem, że mógłby by być szkodliwy w jakikolwiek sposób dla zdrowia :)