Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

czy da sie cos z tym zrobić

Polecane posty

Gość gośćmama

Witam. Problem dotyczy rozkojarzenia mojego 3letniego dziecka podczas codziennych czynności. Córka ciągle się bawi, wygłupia, non-stop mówi. Normalnie mi to nie przeszkadza - jest fajnym, zywym i wesołym dzieckiem. Problem pojawia sie kiedy musi wykonac jakas czynnośc od poczatku do końca. Np. kiedy rano trzeba sie ubrac - zaklada bluzkę na głowe i odrywa sie od tej czynności - bawi sie czyms lub wyglupia. I tak jest z kazdym elementem ubrania.. w sumie poranne ubieranie zajmuje nam 20 min a ja siedze tylko i powtarzam co ma teraz robić. Próbowałam wyścigów, mini nagród, wychodziłam i dawałam jej czas na ubranie itp. Tak naprawde pomaga tylko jak krzyknę - wtedy przez pare minut skupia sie na tym, co robi. Tylko że ja nie chce żeby poranki kojarzyly się nam z taką nerwówka. Czy takie rozkojarzenie to normalne zachowanie u 3 latka? Córka konczy 3 lata za tydzien... chyba nie jest jeszcze za mala żeby sie samodzielnie ubierać? tym bardziej ze potrafi jesli tylko chce, Tylko co zrobic żeby chciala? Ktos ma jakies rady, sugestie?

Gość gośćmama
chyba nie ma dziś na forum żadnej superniani :(