Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukaukauka

nadal nie otrzymalam zwrotu za pit masakra

Polecane posty

Gość ukaukauka

skladalam 1 marca przez net to byla sb, pewnie do nich dotarla 3go:/ wszyscy ktorzy zlozyli po mnie juz dawno dostali w innym Us tylko ja nie...mam prawie 700 zl zwrotu dlatego tak mi zalezy :/ wiem ze maja 3 miesiace ale tak sie jeszcze nie zdarzylo :( ehhh pit jest ok wypelniony bo dzwonilam do us czy wszystko ok, mowili ze tak............... kiedy moga mi przelac?

Gość gość
co tyle nakupowałaś ,że po odliczeniu masz 700zł do zwrotu ?

Gość gość
przed 1 czerwca?

Gość gość
Rok temu dostalam zwrot po 7 tygodniach ..Tylko ze ja zawsze składam pod koniec kwietnia tzn na ostania chwile .

Gość ukaukauka
03.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość co tyle nakupowałaś ,że po odliczeniu masz 700zł do zwrotu ? . . nic nie kupowalam, pracowalam po prostu i mam nadplate podatku :o plus zwrot za net...

Gość gość
mnie kiedy zablokowali wypłate, bo komornik zajal nam konto za jakis mandat na 100 pln. Teraz tez już czekam 3 tygodnie i nic :(

Gość ukaukauka
no mnie nigdy nic nie zablokowali bo nie mam zadnych dlugów ani maz.

Gość gość
A jak dzwoniłas czy masz dobrze wypelnione to nie powiedzieli ci kiedy wyplacą?

Gość gość
A nie korzystałaś w poprzednich latach z ulgi na internet? U mnie kolega w pracy odliczył sobie ulgę, chociaż mu sie nie należala i zablokowali mu wypłatę i wezwali go do US w celu wyjasnienia.

Gość gość
Teraz duzo ludzi czeka za zwrotem, bo pozno składali. My z mezem składalismy tydz po dostaniu pitu z jego pracy to byl chyba luty jeszcze i po ok 2 tyg przelali. A mielismy ok 1500zł zwrotu

Gość gość
1 marca to późno?

Gość gość
ja w lutym składałam i jeszcze nie mam...

Gość ukaukauka
korzystalam raz z ulgi w 2013 (czyli za 2012) i w tym roku moglam ostatni raz.dzwonilam pytalam bo slyszalam rozne opinie... chyba trzeba poczekac. skladalam jeszcze o zwrot VAT za materialy bud w polowie grudnia i do tej pory nie dostalismy :) ale na to bylam gotowa...w sumie to US jest mi winien ponad 2 tysiace :)

Gość gość
na zwrot za budowlane maja 6 miesięcy

Gość gość
nieee 6 a 4

Gość gość
ja skladalam 14.02 i tez jeszcze nie mam :(

Gość karooola4
ja składaniam na koniec lutego normalnie, nie internetowo i dostałam dopiero wczoraj, choc moja babci, której zawoziłam pita, czyli złożyłyśmy razem, dostała dwa tygodnie temu ;/ nie próbuję tego zrozumieć, bo prostu trzeba cierpliwie czekać i tyle... a oddawałaś 1% na jakąś organizację? tak z ciekawości pytam, to chyba nie ma wpływu na czas dostania zwrotu..

Gość gość
Ja zlozylam 3go marca dostalam przedwczoraj zwrot:)

Gość gość
Wy na zwrot czekacie a skarbowka na kase odemnie. Zaplace ostatniego dnia:-)

Gość gość
ja z moją mamą składłam w jednym dniu. Obie mamy zwroty z tym że moja mama coś koło 300-400 my 1400 (ulga na dziecko) składając pit w us pytałam się czy wszystko jest ok (pierwszy raz rozliczałam się z mężem) mama dostała zwrot tydzień temu, ja jeszcze liczę, że może dzisiaj będzie...

Gość gość
Ja czekałam od 13 marca, dostałam wczoraj :)

Gość gość
karooola4 ja pisałam wyżej że moja mama dostała tydzień temu, obie oddawałyśmy 1% tylko na różne cele, mama chyba na schronisko, a ja na chorą siostrę koleżanki :)

Gość gość
US ma obowiązek przekazania zwrotu do konca lipca, wiec to kiedy skladalyscie na dobra sprawe jest bez znaczenia.

Gość gość
Zwrot podatku następuje w terminie 3 miesięcy od DNIA złożenia zeznania rocznego w urzędzie skarbowym,więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Gość gość
ja zwrot i to w Warszawie, gdzie jest sporo płatników, dostałam po tygodniu,składałam przez neta. ale to kwota 360 zł była. może coś im się nie zgadza i dostaniesz wezwanie?

Gość gość
wszystko na juz bys chciała

Gość gość
wy czekacie na zwrot a ja jeszcze nawet nie złożyłam bo czasu nie było.;/ dobrze od jest jeszcze kilka dni to prosto po świętach muszę sie wybrać.

Gość karooola4
ale to dobrze, ze oddajecie. lepiej niż polowa polaków ;) Ja zawsze oddaję, statnio na fundację wspierającą osoby z niepełnospawnością intelektualną - l'arche. mają domy w kilku miastach, może słyszłaś o nich?

Mama składała jej i mój wniosek jakoś koniec lutego i ja dostałam kasę w tym tygodniu a ona jeszcze czeka. Tylko,że moja kwota była o wiele mniejsza.

Gość karooola4
nie wiedziałam, że wysokość podatku czy zwrotu ma jakiś wpływ na szybkość dostania pieniędzy. a oddaałyście 1% na jakieś organizacje?