Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy w końcu politycy w Polsce zalegalizują prostytucje ?

Polecane posty

Gość gość

boją sie ? Czego ?

Gość gość
przeciez prostytucja jest legalna.normalnie mozna placic podatki itd. nie mozna jedynie byc alfonsem czy burdel mama

Gość gość
Legalność, a legalizacja to co innego. O legalizacji bedzie mowa gdy te kwestie uregulują przepisami prawa. To co ty nazywasz legalnością to nie penalizacja takiej "działalności". Niby ktora prostytutka płaci podatki? :o

Gość gość
Powinni to zrobic, prostytucja powinna byc zawodem, podobnie jak alfons. Powinni miec ZUS, NFZ itp

Gość Ryfka     Goldman
Prostytucję, narkotyki i po jednym morderstwie na głowę:O

Gość gość
I aborcje w koncu tez!

Gość Ryfka     Goldman
aborcję i eutanazję:O

Gość gość
a ty myslisz,ze jak zalegalizuja,to kazda prostytutka sie zglosi,zeby placic podatki?? nawet w holandii sa panie,ktore przyjmuja prywatnie,na czarno, w swoich domach

Gość gość
Obecny sposob 'walki' z takimi problemami jak prostytucja, narkotyki czy aborcja polega na zdelegalizowaniu, i nie dziala - ludzie dalej robia te same rzeczy, tylko nielegalnie. Pora przejrzec na oczy i uznac, ze to, ze udamy, ze problemu nie ma, wcale go nie rozwiazuje.

Gość gość
Idiotka:o legalizacja prostytucji pozwoliłaby sprawować nad tym procederem większą kontrolę z korzyścią dla obywateli w postaci podatków. Prostytucja i tak byla, jest i bedzie wiec dlaczego obywatele nie mieliby czerpać z niej korzyści? Kieszenie sa nabijane tylko zorganizowanym grupom przestępczym i skorumpowanym politykom.

Gość gość
Wlasnie, a ile pieniedzy by sie uzbieralo, gdyby tak opodatkowac narkotyki. Na szczescie swiat idzie w dobrym kierunku.

Gość gość
Ale jesli ktos na nia doniesie to poniesie tego konsekwencje.

Gość gość
To, ze sa ludzie, ktorzy nie przestrzegaja prawa, wcale nie znaczy, ze prawa nie powinno byc. Co z tego, ze niektore prostytutki nie placa podatkow, wszedzie sie znajda oszusci.

Gość gość
Jak ktos chce cpac to i tak znajdzie źródło dostaw, wiec jak najbardziej jestem za daniem ludziom możliwości zarobku przynajmnej przez zalegalizowanie uprawy marihuany.

Gość Ryfka     Goldman
Idiotą jest ten kto zadaje takie pytania. I nie chodzi o to, że ja jestem przeciw aborcji, czy prostytucji, ale rozumiem stanowisko państwa w tej sprawie.

Gość gość
Ja tez rozumiem, to stanowisko: ''Udawajmy, ze nie widzimy, to moze przestana''.

Gość gość
A ja jestem przeciwko i aborcji, i prostytucji, ale uwazam, ze powinny byc legalne, skoro maja miejsce na taka skale.

Gość Ryfka     Goldman
Mój sąsiad posuwa kozę. Ta ewidentnie uśmiecha się kiedy ujrzy go na łące bieżącego w jej kierunku ze spuszczonymi gaciami. Do pełni szczęścia brakuje im tylko ślubu. Facet chciał przepisać na kozę swój majątek, ale nie może. Dlaczego?

Gość gość
Pewnie dlatego, ze koza nie ma konta w banku.

Gość Ryfka     Goldman
Powinna mieć. Liberalne państwo powinno jej to umożliwić. Dobra to jest absurd. Załóżmy aborcja, co się stanie kiedy ta będzie legalna? Umiecie sobie odpowiedzieć na to pytanie zwolennicy legalizacji? Wiecie jakie to niesie konsekwencje? Ludzi trzeba trzymać krótko za mordę, inaczej zgłupieją.

Gość gość
Ty naprawde jestes idiotka:o skoro nie widzisz różnicy miedzy aborcja, prostytucja i zoofilia. Jedynie w drugim przypadku do "zdarzenia" dochodzi za obopulna zgoda i z korzyściami. No chyba, ze ty umiesz rozmawiac ze zwierzętami i od tej kozy wiesz, ze jest jej dobrze z sąsiadem. Pomijając juz fakt, ze zoofilia jest dewiacja, zaburzeniem o charakterze seksualnym, natomiast stosunek miedzy kobieta, a mężczyzna za pieniądze nie.

Gość Ryfka     Goldman
Przecież pisałam, że koza się uśmiecha. Ewidentnie to lubi. Rozumiem, że Ty widzisz same pozytywy w legalizacji prostytucji, tak?

Gość gość
W Anglii juz jest legalna, kiedy, myslisz, ze bedzie kolejny Potop?

Gość gość
A ponad to, Ryfko, co ty bierzesz, ze ci sie kozy usmiechaja? Czyzby cos nielegalnego?

Gość Ryfka     Goldman
Drogie dziec****aństwo nie może stawiać się w roli alfonsa który czerpie korzyści z nierządu. Polska to państwo katolickie gdzie takie przyzwolenie spotka się z ogromnym oporem społecznym. To tak w dużym skrócie. Dlatego dziś prostytucja nie jest opodatkowana, ale nie jest też nielegalna. To, że całkowita legalizacja mocno zmniejszy szarą strefę, to też jest bujda. Więc proszę się nie oburzać, a spróbować spojrzeć na problem szerzej a nie z punktu własnego widzimisię.

Gość gość
''Polska to państwo katolickie'' Na szczescie to sie powoli zmienia, w kazdym pokoleniu mniej wierzacych. Swiat idzie do przodu, Ryfko, niestety dla ciebie i twojego kosciola.

Gość Ryfka     Goldman
Ja nie mam swojego kościoła. Nikt mi jeszcze żadnego nie postawił.