Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krejzi its maj lajf

ktos wie jak obliczyc kwote netto za L4 majac kwote brutto?

Polecane posty

Gość krejzi its maj lajf

bo to chyba inaczej sie oblicza niz wynagrodzenie...chociaz nie wiem. lamie sobie glowe bo nie wiem ile mi wyszlo w tym miesiacu z L4... wynagrodzenie 1900 brutto a L4 620 brutto. ktos mi pomoze wyliczyc ile to bedzie netto?

Gość krejzi its maj lajf
oczywiscie umowa o prace ;]

Gość gość
no czasami swiat taki jest ale potem sie moze wszystko ulozyc :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
tak duzo Ci odjeli? z tego co pamietam to od ceny brutto przy l4 odlicza sie 30% kwoty wynagrodzenia...a stawka jest chyba 19%

Gość gość
l4 to 80% wynagordzenia normalnego, chyba, ze jestes w ciazy to masz 100%, wiec odjeli ci okropnie duzo. cos nie tak.

Gość gość
Aa może więcej dostajesz do ręki a umowę masz na niższą kwotę?

Gość krejzi its maj lajf
ale nie rozumiem jak odjeli? przeciez nie bylam caly miesiac na L4 tylko parę dni...7 dokladnie:> 1900 zarobilam za 14 dni pracy a 7 dni bylam na zwolnieniu i za to dodatkowo 620...to sa kwoty brutto. interesuje mnie ile z tego bedzie netto...to bylo moje pytanie!

Gość gość
no, to by tlumaczylo, dlaczego dostalas tak malo. wiele firm to praktykuje.

Gość gość
no to pisz dokladnie autorko, skad mamy wiedziec, ile bylas na zwolnieniu. wpisz sobie kalkulator plac w wyszukiwarce. on ci wyliczy netto z brutto.

Gość krejzi its maj lajf
ale jak malo nie rozumiem?moze mi ktos wytlumaczyc bo ja jestenm zielona w tym temacie...

Gość krejzi its maj lajf
ok ale to nie ma znaczenia zadnego to L4? nie odlicza sie innych kwot od tego czy po prostu mam zsumowac wyn+L4 i sobie obliczyc na kalkulatorze kwote netto?

Gość gość
Kwotę wynagrodzenia brutto za miesiąc , w którym było L4 wylicza sie trochę inaczej jak zawsze. Potrzebna jest kwota brutto za ostatnie 12 miesięcy przed miesiącem ( średnia z tych wypłat), w którym byłaś na zwolnieniu. Podaj te dane plus dane za miesiąc w którym było l4 - kwota brutto wynagrodzenia, liczba dni na l4, to jutro (po południu) mogę ci wyliczyć kwotę netto.

Gość gość
Ok,kwotę brutto podalas, a te 7 dni to łącznie z weekendem podalas? Napisz jak masz w l4 od jakiej daty do jakiej.