Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do ciężarnych

Polecane posty

Gość gość

Lekarz zlecił mi badanie krwi z obciążeniem glukozy 70g mówił że mogę wypić w domu bo po wypiciu muszę czekać 2 godz żeby mi pobrali krew ale mam też morfologię więc nie wiem czy można tak wcześniej wypić glukozę czy dopiero po pobraniu krwi na morfologię? I drugie pytanie w jakiej wodzie rozpuścić tą glukozę bo mi się wydaje ze w przegotowanej ostudzonej

Gość gość
mnie mowili ze morfo robi sie na czczo druga sprawa: glukozy nie powinnas pic w domu, po wypiciu glukozy nie pozwolono mi wyjsc nawet na chwile pietro nizej, mialam siedziec na tylku bo ma to duzy wplyw na wynik; twoj lekarz wprowadzil cie w blad

Gość gość
pierwsza krew pobieraja na czczo, dopiero potem podaja glukoze i czekasz 2 godziny, musza ten wynik przeciez porownac z podstawowym (przed wypiciem glukozy)!

Gość gość
Najpierw musza ci pobrać krew na czczo, potem pijesz glukozę i znów biorą krew po 2 godzinach, żeby porównać wynik na czczo i po wypiciu, inaczej badanie nie ma sensu. Wprowadził cię w błąd. Ja rozrabiałam w przegotowanej ciepłej i piłam w ośrodku, zaraz po pierwszym pobraniu.

Gość gość
Dziewczyny dobrze piszą. Lekarz wprowadził Cię w błąd. Najpierw pobranie krwi na czczo potem pijeśz w ośrodku ten roztwór, siedzisz grzecznie 2 godziny (weź sobie książkę albo tableta) i później znów pobranie krwi. I później do domu :D Możesz sobie wziąc cytrynę żeby wcisnąć do roztworu. Mi tak lepiej "weszło".

Gość gość
No dokładnie, lekarz źle powiedział :) najpierw pobierają krew - mi akurat z palca, później glukoza, 2 godz czekania i pobranie kolejne już normalnie

Gość gość
Tak jak dziewczyny pisza. Ale ja mialam pobierana krew na czczo, pozniej godzine po wypiciu glukozy, a nastepnie po 2 h

Gość gość
co to za lekarz najpierw pobiera się krew-na czczo potem pije się morfologię i trzeba siedzieć a nie iść sobie gdzieś,po 1 godz kolejne pobranie i po kolejnej godzinie znowu łącznie 3 pobrania i 2 godziny

Gość gość
jej poplątałam :P więc jeszcze raz co to za lekarz najpierw pobiera się krew-na czczo a potem pije się glukozę morfologia i trzeba siedzieć a nie iść sobie gdzieś,po 1 godz kolejne pobranie i po kolejnej godzinie znowu łącznie 3 pobrania i 2 godziny

Gość gość
W każdym razie dobrze, że tu napisałaś bo niezłe jaja by były :D

Gość gość
co to za niedouczony lekarz,skoro nie wie jak się bada poziom glukozy to lepiej go zmień bo wątpi by jego wiedza była lepsza jeśli chodzi o prowadzenie ciąży