Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszękupićfotelik

Fotelik AXKID Kidzofix 9_25kg ktoś kupił?

Polecane posty

Gość muszękupićfotelik

Czy może nabył ktoś tę nowość? :) Polecił nam go sprzedawca w sklepie (sprzedawca posiada certyfikat dotyczący bezpiecznego przewożenia dzieci). Fotelik szwedzkiej firmy, której właściciele współpracowali z bardzo znanymi firmami produkującymi foteliki. Fotelik przeszedł pozytywnie szwedzki Test Plus, w Polsce foteliki tej firmy dostępne są od tego roku w wybranych (ponoć najlepszych) sklepach. Chciałam kupić Max Way z Britaxa (polecany przez tego samego sprzedawcę w listopadzie), ale ten Axkid ma tę przewagę, że jest montowany na isofix lub pasy, przodem lub tyłem do kierunku jazdy (max way tylko tyłem i tylko na pasy). W dodatku tyłem można dziecko wozić ile się chce (do max wagi 25kg, a na isofix aż do 18kg) I w sumie tak sobie pomyślałam, że to będzie najlepsze rozwiązanie, bo fotelik będzie na baaardzo długo (moje dziecko jest lekkie, ma niecałe 15 miesięcy, waży ok 9,600, a fotelik jest do 25kg). Ale jestem ciekawa czy ktoś może już go kupił i może napisać coś więcej? Jak sprawuje się ten "automatycznie dopasowujący zagłówek" i te napinające się pasy? Sprzedawca mówił, że ten fotelik o wiele łatwiej zamocować niż Max Waya i że zmieści się w niewielkich samochodach. Ale jestem ciekawa jakieś opinii z zewnątrz. Wiem, że to nowy produkt, ale może już ktoś kupił?

Gość gość
Kidzofix nie jest nowoscia. Wrecz przciwnie, od lutego zostal wycofany ze sprzedazy i zastapiony nowszym modelem Duofix. Roznia sie oonoc niewiele, a cenowo to ok. 200 zl. Kidzofix dostal tylko 1 punkt w testach Adac, bo zerwal sie zaczep isofix oraz cos tam sie przyczepli do skladu chemicznego naszywki. Producent oczywiscie wymienil i zaczepy i naszywke, ale opinie juz fotelik mial tak zepsuta, ze pewnie dlatego wprowadzono nowy model. Sama jestem wlasnie na etapie podejmowania decyzji ktory kupic, ale chyba jednak kupie kidzofix.

Gość muszękupićfotelik
Dobra.. Może tak.. same foteliki nie są nowością (firma istnieje 4 lata), ale w Polsce tak.. Adac mnie nie interesuje.. widziałam, filmik (a gdzie fotel pasażera?), widzialam, też filmik drugi, z poprawionymi elementami, które się zerwały. I Fotelik trzymał się mocno. MAm coraz mniej zaufania do Adaca.. skoro porządny Max Way u nich dostał w testach 2. To jakieś przegięcie. Jednak wolę ufać testom Plus Test. :) I tak patrzę na zdjęcia.. i jednak się zastanawiam, bo pewna nie jestem. Czy on mi nie proponował czasem Kidzone?? Nie wiem, czym Kidzofix różni się od Kidzone, ale jak weszłam na stronę sklepu, w którym rozmawiałam ze sprzedawcą, to w ich internetowym sklepie nie było Kidzofixa tylko Kidzone i Duofix.. więc nie wiem już, który mi Kidz.. polecał :( Muszę sprawdzić. fotelik bardzo mi odpowiada (te mocowania tył, przód, isofix i pasy), ale ta cena :( Z drugiej strony staram się myśleć racjonalnie i podzielić kwotę na te min. 5 lat... to już lepiej wygląda :) Wtedy już nie wydaje się taki drogi :)

Gość gość
sponsoring jak w morde trzelil... co slabo ida na polskim rynku, jak mogli taki bubel wypuscic do sprzedazy, w Duofix tez niewiadomo czy cos sknocili czy nie... oby zadnemu dziecku sie tylko krzywda nie stala

Gość gość
Powiem tak, my z mezem tez sie testami adac nie przejmujemy, bo skoro ranking wygrywa fotelik z polka, to ja dziekuje. Nie wiem, czy osoba ktora zadala pytanie probuje reklamowac sprzet czy nie, ale ja akurat jestem zdecydowana na axkid ze wzgleu na to, ze do naszego auta inne rwf sie po prostu nie zmieszcza. Jeski chodzi o kidzone i minikid to one sa tylko na pas i tylko tylem, a kidzofix i duofix na pas i isofix oraz i przodem i tylem. Sama sie zastanawiam, czy jest sens doplacac pare stow za isofix.

Gość muszękupićfotelik
No właśnie źle napisałam.. już poczytałam trochę, że jednak Kidzone jest tylko na pas. Ale to nie ma znaczenia. Jeśli będzie prawidłowo zamocowany, a do tego ma nogę i te dodatkowe pasy, to myślę, że powinien być ok. Wydaje mi się, że i tak tyłem bez izofixa lepiej niż przodem. W każdym razie waham się trochę. Muszę zadzwonić, albo się tam przejechać, to dowiem się, co mi proponował ten sprzedawca. Bo te foteliki są do siebie podobne, a ja się skupiłam na rozmowie z nim i tym automatycznie dopasowującym się zagłówki, że nie wiem już.. Kidzone.. a może Minikid? W każdym razie w ogóle dyskusji nie ma fotelik na pewno będzie montowany tyłem, a jeśli jest Kidzone ma opcję montowania przodem, a tyłem można jeździć długo, to chyba jest lepszy od Max Waya. Ktoś tutaj pisał, że jakaś reklama itp. Cóż. jak dobrze poszukacie, to znajdziecie moje wątki, o tym, że mam drobne dziecko, że nadal jeździ w nosidle, że zdecydowana byłam na Max Waya, który właśnie zaproponował mi sprzedawca w sklepie. Ten sprzedawca, to nie jest z tych, który wciska najdroższe co się da, bo słyszałam jego rozmowy, w których odradzał rodzicom przesadzanie maluszków na większy fotelik, ma certyfikat, był na "podium" w konkursie na sprzedawcę roku w Polsce (chyba jakieś zadania musieli wykonać, odpowiednio montować foteliki, doradzać itp.). Więc wiem, że on proponuje dobry sprzęt. I w listopadzie właśnie proponował Max Waya. I wydaje mi się, że opinia "ciężko idą na polskim rynku" nie jest słuszna. Foteliki w Polsce są krótko, cena jest wysoka, są w wybranych sklepach, nawet w necie ciężko je kupić (chyba tylko 2 sklepy). Więc to chyba normalne, że po kilku miesiącach na polskim rynku nie ma wielkiego bumu na nie. Jak sprzedawca mi go zaproponowął, to ja sie zastanaiwałam co to za firma? Dlaczego ja czytam, szukam i NIC wcześniej o niej nie słyszałam. Jak ktos kupił i ma.. to niech napisze.

Gość muszękupićfotelik
aaa i jeszcze muszę się upewnić na miejscu, ponieważ znalazłam 2 różne informacje odnośnie Kidzone. W jednych opisach fotelika jest info, że montowane tyłem, a w innych, że również przodem. Więc muszę to zweryfikować.

Gość gość
My na dniach kupujemy kidzofix. Napiszę, jak się sprawdził. A co do Kidzone, to on jest i przodem i tyłem, ale tylko na pasy. Polecam poczytać o fotelikach na blogu osiemgwiazdek - facet ma ogromne doświadczenie i między innymi opisuje po kolei dostępne w Polsce fotele rwf.

Gość gość
witam, i jak się sprawuje kidzofix? Ja sam planowałem wcześniej kupic Romer Dualfix, później mnie sprzedawca przekonywal do Besafe Combi w międzyczasie wrocilem do Maxi Cosi 2waypearl a teraz dość pozytywnie czytam o Axkid ale nie wiem jak się sprawdza w praktyce...dlatego ciekaw jestem opinii.

Gość Tymka82
A nie wiecie gdzie w Warszawie można zobaczyć i przymierzyć axkida, któregokolwiek ?

Gość gość
Pewnie w tosi, oni tam wszystko maja

Gość Tymka82
Dzięki, ale na stronie właśnie nie maja. Podjadę dzisiaj i zapytam

Gość gość
w Tosi nie maja. Maja w fotelik24 na Al. Prumasa Tysiaclecia ale w tej chwili sklep stacjonarny jest w remoncie

Gość muszękupićfotelik
I co? kupiłas tego Kidzofixa? Ja chciałam się upewnić, co ten sprzedawca mi pokazywał (ja juz na prawdę nie wiem, może tego minikida?), ale na stronie internetowej sklepu nie było Kidzofixa w ogóle, tylko ten Duofix i Kidzone. To nie wiem.. jest on w końcu sprzedawany jest czy nie? Myślę nad tym Kidzone, ale cena mnie powala. Mamy teraz krucho z kasą, nie wiem, jak to wszystko pogodzić. Muszę zakup przemyśleć 10 razy. W każdym razie w perspektywie czasu (zakładam, że Kidzone używany by był do ok 6 roku życia, gdzieś do 3- 3,5 roku tyłem, potem przodem), to wychodzi niewiele w rozłożeniu na lata. Na raty bym wzięła najchętniej, bo w tej chwili koszt fotelika to dla nas duża kwota. To jak kupiłaś tego Kidzofixa to daj znać, co i jak. Czy różnicą między Kidzofixem i Kidzone jest tylko sposób montownia? (isofix i pasy?)

Gość Tymka82
Muszekupicfotelik jeśli pytasz mnie to nie kupiłam jeszcze. Faktycznie w Wawie axkida znalazłam tylko w foteliki24,ale nie sprawdziłam jeszcze czy jest możliwość przymiarki do auta i dziecka przed zakupem,bo chcemy najpierw przymierzyć britaxa max way, ew. Multi tech lub izi plusa i jeśli nie bedą pasować to skupie sie na szukaniu innych, które mnie interesują. Te trzy są w Tosi wiec w piątek jedziemy. Moja starsza córka ma 2 lata8 m-cy i jeździ juz przodem w concordzie ultimax, ale zaraz przejmie go młodsza,która ma 9 m-cy. Chcemy żeby starsza jeździła tez tyłem, a młodsza pojeździ concordem tylko do 13 kg,bo nim można do tej wagi tyłem,a przodem nie bedzie juz jeździła. Myśle wiec,ze za rok trzeba bedzie kupić kolejny fotelik wiec cenowo pasowalby mi ten max way,mimo to oprócz niego i pozostałych,które są w Tosi chciałam zobaczyć jeszcze właśnie axkid i graco belogic,ale ten ostatni tez cieżko znaleźć w sklepie stacjonarnym. Sorry za składnie i haos w wypowiedzi. A fotelik tez potrzebuje szybko, bo za tydzień jedziemy w daleka podróż i nie ma mowy żeby starsza jechała przodem, choćby nie wiem co, zreszta młodsza ledwo mieści sie w cabriofixie

Gość gość
Hej, tak, kupiliśmy Kidzofixa i właśnie wróciliśmy z wyjazdu. Fotelik jest super. Udało nam się go samodzielnie zamontować bez większych problemów. Synek dużo lepiej niż kiedykolwiek zniósł podróż. I nie spocił się tak, jak we wcześniejszym foteliku. Co do dostępności, to w oficjalnej sprzedaży jest już następca Kidzofixa czyli Duofix, ale jest bardzo drogi. Natomiast w sklepach są jeszcze ostatnie sztuki Kidzofixa, choć go w oficjalnej sprzedaży już nie ma. Kidzofix od Kidzone różni się tym, że jest i na isofix i na pasy.

Gość gość
Acha i jedna kwestia. Kidzofix jest zdecydowanie najłatwiejszym w montażu fotelikiem rwf. Do tego można go zamontować w dowolnym miejscu kanapy, nawet przy samym oparciu, dzięki czemu można go "zmieścić" nawet w małych autach i daje się fajnie zamontować nawet przy bardzo pochyłych kanapach. Tak nam powiedział sprzedawca, dlatego też postanowiliśmy zaryzykować zakup przez internet i samodzielny montaż i na szczęście okazało się, że to wszystko prawda, bo nie mieliśmy jak przymierzyć, a jak mierzyliśmy wcześniej BeSafy i Mobiego, to niestety nie pasowały.

Gość muszękupićfotelik
Ok dzięki za informację :) To jeśli różnica jest tylko taka, to chyba postawię na Kidzone. Po prostu w naszym samochodzie myślę o wożeniu dziecka na środkowym fotelu (ma swój pas), a tam nie ma isofixa. Wydaje mi się, że lepiej na środku bez isofixa niż z boku z isofixem. Zresztą zobaczymy "w praniu" jak to się mówi. Mąż teraz odpowiada za finanse, więc musimy się zastanowić na jaki wydatek możemy sobie pozwolić. Tymczasem nasz maluch, który w styczniu skończył roczek, nadal wchodzi w cabriofixa.

Gość Tymka82
Widzę, ze pytanie nie było do mnie :) Co do cabriofixa- i tak jest lepiej niż przy starszej córce, bo jeździła nim niespełna 5 miesiecy stad ten ultimax

Gość gość
5 miesięcy tylko w cabriofixie? Przecież ten fotelik jest dobry dla dziecka do wzrostu mniej więcej około 80cm.

Gość gość
my kupiliśmy axkida kindzone i jestem zadowolona jak najbardziej. Graco sprzedawca odradzał (o ile w ogóle gdzieś byśmy go dorwali, bo ponoć jest już niedostępny), bo jest zbyt pionowy i tak naprawdę dobry dla dzieci dopiero od ok 3 roku życia. Ja chciałam jeszcze be safe, ale jest mniejszy niż axkid i z mniejszym zakresem wagowym, więc krócej posłuży :)

Gość gość
My mamy axkid duofix. Bardzo polecam. Bezpieczny, a to najważniejsze, wygodny, rozkładany (gdy jedziemy nocą to zmieniamy pozycję na bardziej poziomą), dużo miejsca na nogi.