Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy!!! Mam za mało pokarmu a córka nie umie jeść z butelki. Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Na kontroli okazało się, że moja 3 miesięczna córka przez 1,5 miesiąca przybrała zaledwie 400g. Lekarka kazała sprawdzić ile mam pokarmu. Wyszło ze jest za mało. Pracujemy teraz nad pobudzeniem laktacji, ale mała nie zawsze chce współpracować. Próbowałam ją karmić butelką ale ma odruch wymiotny i to co jej podam zwymiotuje. strzykawką idzie strasznie powoli.Macie jakis pomysl jak ja nauczyc pic z butelki?

Gość Staszek 91
Kup butelkę w kształcie cyca i po problemie.

Gość gość
możliwe,że kupione masz nieodpowiednie smoczki jak dla niej,poszukaj są takie ala brodawki,no i z mlekiem też musisz trafić bo jedno jej podpasuje a drugie nie.

Gość gość
różne smoczki wypróbowaliśmy przy okazji szukania takich smoczków do uspokajania, do butelki mam jeszcze innych producentów i na razie bez powodzenia. Nawet moje ściagnięte mleko w butelce odrzuca więc nie wiem czy butelka w kształcie piersi pomoże:(

Gość gość
jak najczesciej do cycka przystawiaj i pij dozo plynow ,mialam taki problem po karzdej cesarce(3razy)najbardziej pomoglo spanie z dziecmi niemal cala noc z cyckiem w buzi

Gość gość
Wiem ze nie mam lepszego sposobu na laktacje jak przystawiac dziecko jak najczęściej tylko z czasem mam problem. Mój 2 letni syn własnie sie rozchorowa (dzięki bogu sam wysiedzi przy inhalacjach), mąż w delegacji, dziadkowie nie pomogą a ja nie wiem czy mam zajać się chorym czy głodnym dzieckiem:( Z synem nie miałam zadnych problemów, zjadał wszystko niezaleznie od formy podania:)

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Zgodnie z tym, co napisano wyżej, sądzę, że w Pani przypadku najlepiej sprawdzi się butelka imitująca karmienie naturalne, taka jak np. butelka Philips AVENT z serii Natural. Kształt smoczka oraz tempo przepływu są zbliżone do karmienia piersią. Jednocześnie butelka wyposażona jest w specjalny system odprowadzający powietrze, dzięki któemu podczas karmienia minimalizowane jest ryzyko wystąpienia kolek. Innym powodem, dla którego dziecko odrzuca butelkę do karmienia, może być niechęć Pani córeczki do mleka modyfikowanego. Tym samym rekomenduję, by dla przyzwyczajenia dziecka do nowego rodzaju pokarmu mieszała Pani mleko naturalne z mlekiem modyfikowanym. Może Pani także zamoczyć w pokarmie naturalnym smoczek do butelki, aby córeczka czuła zapach znanego sobie pokarmu mamy. Dotychczasowy sposób karmienia kojarzy się dziecku przede wszystkim z Panią. Tym samym istnieje możliwość, że nowy sposób karmienia zostanie szybciej zaakceptowany jeżeli mleko poda inna osoba, np. tata czy babcia. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com---Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego