Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pneumatyk

Dlaczego kilka razy usłyszałem że powinienem się ożenić?

Polecane posty

Gość Pneumatyk

Babcia mi to powiedziała kilka razy. W pracy starszy znajomy się spytał, kiedy się żenię. Ja mu odpowiadam, że nie planuję. Powiedziałem: Po co:? Na co? Inny się wtrącił i powiedział: żeby miałby kto ci podać szklankę wody na starość. Ja na to: Jaką starość? Nie planuję żadnej starości. Takie dialogi zdarzyły się kilkakrotnie, głównie z osobami starszymi. Dlaczego słyszę takie głupie aluzje i nagabywanie?

Gość gość
Starsi znajomi i babcia, żyli i wchodzili w związki w czasach, gdy wejście w związek nie stanowiło problemu nawet dla szkaradnych gołodupców. Nie potrafią pojąć, że dziś jest inaczej.

Gość Pneumatyk
Tyle, że ja nie jestem szkaradnym gołodupcem. Denerwuje mnie, że nie mogę powiedzieć: To nie wasza sprawa. Chcąc nie chcąc, muszę się tłumaczyć:(

Gość gość
powiedz, że jesteś gejem. Od razu się zamkną.

Gość gość
pewnie stary już jesteś, to zwracają ci uwagę z życzliwości

Gość Pneumatyk
fiku mikuuu - Nie kalkuluje mi się to. Poza tym, jak się żenić to tylko z kimś godnym szacunku, a takich kobiet jest tylko 15%

Gość gość
Na łóżu śmierci leży staruszek. Kochany mąż, ojciec i dziadek. Wokół zebrała się cała rodzina: Żona, dzieci, kilkoro wnucząt. Wszyscy czekają na zbliżający się koniec. Nagle konający przerywa ciszę: - Zdradzę wam swój największy sekret - mówi z trudem. - Ja naprawdę nie chciałem się żenić i zakładać rodziny. Miałem wszystko. Szybkie samochody, piękne kobiety, sporo przyjaciół i kasę na koncie. Ale pewnego wieczora znajomy rzekł do mnie: "Załóż rodzinę, bo nie będzie ci miał kto podać szklanki wody, gdy będzie ci się chciało pić na łożu śmierci". Słowa te nie dawały mi spokoju i wreszcie ożeniłem się. Skończyły się wyskoki z kolegami na piwo. Wyskakiwałem jedynie do nocnego po kaszki dla was, dzieci moje. Wieczorne dyskoteki z dziewczynami zamieniły się w wieczorne oglądanie seriali z żoną. Pieniądze z konta rozeszły się na fundusze inwestycyjne dla was. Tamte dni sprzed małżeństwa odeszły jak wiatr. I teraz, kiedy leżę na łożu śmierci, to wiecie co? - Co?! - Nie chce mi się k..wa pić!

Gość Pneumatyk
gość - za miesiąc kończę 29 lat

Autorze nie pytałam po to by poznać odpowiedź tylko żeby dochować konwenansu i szczerze - miałam cichą nadzieję żeby Cię wkurzyć :P

Gość Pneumatyk
fiku mikuuu - z reguły trudno jest klaunowi wkurzyć kogokolwiek...

Gość ciotka_dobra_rada
co sie przejmujesz byle czym, jak sie ozenisz a nie lubisz takiego zycia we dwoje to zmeczysz sie i rozwiedziesz po pol roku, a ludzie zawsze beda miec swoje inne racje i przekonania

Gość gość
Nie wdawaj się w dyskusje z babcią i kolegami. Ucinaj gadki na ten temat. Nie musisz się z niczego tłumaczyć.

Gość gość
mOZE TO Ostatni dzwonek :p

Gość Pneumatyk
gość - ożenić, to ja się nigdy nie ożenię. To mi się nie kalkuluje. Nie zniósłbym popeliny zwanej ślubem. Poza tym i tak nie miałbym kogo na niego zaprosić. W PL większość kandydatek pewnie by chciała ślub kościelny, a ja takiego nie mógłbym wziąść, bo nie byłem bierzmowany i nie mam zamiaru tego nadrabiać, bo już katolikiem nie jestem od lat młodzieńczych . . .