Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostałam ofertę pracy

podejrzana propozycja pracy ogłoszenie z tablicy.pl co o tym myślicie

Polecane posty

Gość dostałam ofertę pracy

Kilka dni temu wysyłałam swoja aplikację na stanowisko pracownika biurowego, ogłoszenie pojawiło się na stronie tablica.pl Dzisiaj w nocy dostałam odpowiedź na mojego maila od pracodawcy tyle tylko że nie bezpośrednio od niego tylko przez portal tablica.pl Generalnie była to odpowiedź od pracodawcy treści ( coś w tym stylu): " witam panią bla bla jestem w stanie zaproponować pani prace , na umowę o pracę bla bla Poniżej znajduje się link do umowy i warunków w tym wynagrodzenia, proszę zapoznać się z tym i jak będzie odpowiadało to proszę o kontakt w celu osobistego spotkania" . Jak otwieram ten link to wyskakuje mi okienko do pobrania umowy i warunków, ale nie mogę tego pobrać bo muszę podac numer tel komórkowego w celu wysłania kodu. Kurde czy to nie dziwne? Nie wydaje się wam to podejrzane w taki sposób kontaktować się z potencjalnym pracownikiem?

Gość gość
Nic nie podawaj bo to sciema

Gość gość
nie wysyłaj żadnych smsów, ściągnie ci z konta sporo kasy. Mnóstwo osób już tak zrobili w jajo

Gość gość
dziwne

Gość gość
przeciez napewno mja twoj numer tel

Gość gość
bardzo popularny ostanio numer na wyłudzenie pieniędzy, nie daj sie nabrać, poczytaj bo wiele jest informacji na ten temat

Gość gość
w tym sk****ałym kraju musisz mieć uszy i oczy szeroko otwarte,niczego nie ściągaj,niczego nie wysyłaj,nigdzie nie dzwoń,zwłaszcza za granicę,polaczki to p********y naród złodzieji,bandytów i niewyobrażalnych s*******i

Gość gość
18.04, prawda

Gość SabinaKK
Dokładnie to jest wyłudzanie kasy przez SMS podajesz numer dostajesz kod i aktywujesz usługę. Na tablicy jest masa takich lewych ogłoszeń, dlatego ja od pewnego czasu pracy szukam tylko poprzez mniejsze portale, na których ogłoszenia są prawdziwe, a po za tym nie ma wysłanych CV w ilość 400 na ogłoszenie - masakra. Ogólnie warto w poszukiwaniu szukać w takich miejscach jak http://www.czestochowiak.pl/ ofert pracy jest proporcjonalnie dużo jak na ilość użytkowników, a z drugiej strony nie ma naciągaczy.