Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tym rowerku BIEGOWY a może lepiej TRADYCYJNY

Polecane posty

Gość gość
Corce kupilam biegowy jak miala 3lata i nie umiala na nim jezdzic, teraz ma 4lata i nadal nie umie.. a na zwyklym dwukolowym w zeszlym tygodniu sie nauczyla.

Gość gość
to ja autorka. A jaki tradycyjny polecasz ?

Gość gość
Jak dziecko ma prawie 3 lata to już chyba nie ma sensu kupować biegowego. A ten z linku chyba jest w ogóle za mały.

Gość to ja ja ja autorka
ja tak myślałam żeby go kupić i żeby córka spróbowała na nim jezdzić po domu i jak jej będzie wychodzić to go zostawię a jak nie to oddam :) w końcu mam na to 10 czy 14 dni :) myślę że raczej śladów użytkowania by nie było ;)

Gość gość
moje dziecko dostalo rowerek biegowy w wieku 2 lat,od razu nauczylo sie jezdzic.Widze tez wiele 4-5 latkow na takich rowerkach,ale na ogol maja tez normalne rowerki.

Gość to ja ja ja autorka
tak myśłicie że jest już na niego za duża ? to jaki inny polecacie ? i ilo calowe koła ? 12 ? czy raczej może już 14 ?

Gość to ja ja ja autorka
córka ma 3 kołowy i bez problemu sobie na nim radzi. Ale pojęcia nie mam jaki jej kupić

Gość gość
ja tak myślałam żeby go kupić i żeby córka spróbowała na nim jezdzić po domu i jak jej będzie wychodzić to go zostawię a jak nie to oddam w końcu mam na to 10 czy 14 dni myślę że raczej śladów użytkowania by nie było xxxxx Ale na nim się poprostu siada i odpycha nogami, czego miałaby nie umieć? ;)

Gość bkt
kupiliśmy taki rowerek na jesieni tylko drewniany, mały miał 2,5 i jeździł a teraz to śmiga jak szalony:) zakup rewelacyjny:)

Gość gość
nie zapomnijcie o zakupie kaskow dla dzieci,dzieci potrafia sie niezle rozpedzic na tym biegowym rowerku.Zreszta kaski powinny bycobowiazkowe szczegolnie dla dzieci.

Gość gość
biegowy to raczej dla 2 latka. 3 latek już na normalnym może próbować jeździć. Wybrałabym z pompowanymi kołami.

Gość gość
Rowerki biegowe są wielkością przystosowane dla dzieci od 2 - 4 lat i Taki ma moja córka i są to mniejsze rowery biegowe , są też te większe od 3 - 6 lat i one mają większy obwód koła i odstęp między nimi (rama) jak i wysokość siedziska i kierownicy. Moja dostała swój rower biegowy (kettler) na drugie urodziny i najpierw wiadomo czuła się niepewnie bo przyzwyczajona była do bocznych podpórek ale szybko zaczęła śmigać nim po domu a potem na wiosnę już na dworze. Minął rok, córka ma trzy lata i uwielbia swój rower biegowy i nauczyła się na nim utrzymywać równowagę (pędzi z uniesionymi nogami). Miałam ochotę kupic jej kolejny większy ale kupiliśmy za to rower na pedały 16 calowe koła z bocznymi podpierającymi czyli zwykły rower od 3 - 8 lat. Na miejscu autorki zainwestowałabym w biegowy mały biorąc pod uwagę że to na góra dwa lata lub na większy. Ogólnie rower biegowy to fajna sprawa bo ćwiczy równowagę i daje frajdę poruszania się (dzieciak biega a nie tylko siedzi i pedałuje).

Gość gość
Jazda na biegowym rowerze nie polega na tym że się siada i odpycha :D bo to nie jest pchacz typu puki gdzie nie trzeba utrzymywać równowagi. Na biegowym trzeba nauczyć się tak samo równowagi jak na takim z pedałami bo nogi nie są stale na podłożu, one "wiosłują" na przemian a koła mają w tym czasie utrzymać swoją pozycję więc trzeba wyćwiczyć równowagę co jest o tyle prostsze że maluch mając nogi w gotowości na podłożu, mniej się boi niż trzymając je na pedałach na zwykłym rowerze. Świetny wynalazek bo dziecko aktywnie pracuje nogami, może w każdym momencie się zaprzeć nogami, przyhamować, na zakręcie ostro oprzeć się na stopie, dużo więcej możliwości jak na początek niż na zwykłym rowerze gdzie bardziej się uważa by wogóle nie upaść i nie stracić równowagi. Kask obowiązkowy jak w każdym rowerze choć upadek dużo mniej prawdopodobny niż ze zwykłego roweru.

Gość gość
brzydkie sa tez biegowki, co proponujesz sa duzo ladneijsze drewniane.

Gość gość
Co ładniejsze kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje, mnie akurat nie podobają się drewniane. Autorka bardzo fajny wybrała ale skoro córka ma już 2 lata i 9 miesięcy to proponuję sprawdzić czy ten rowerek ma regulowaną kierownicę bo są modele jak kettler gdzie podnoszone jest tylko siedzisko a kierownica jest stała co jest jak dla mnie wadą (mieliśmy taki mały biegowiec). Proponuję tez rozejrzeć się po hurtowniach , popytać w sklepach za tymi większymi dla dzieci od 3 lat bo ten na fotce jest od drugiego roku zycia i jest zwyczajnie mały, posłuzy rok i koniec a szkoda.

Gość gość
polecam dla dziecka w tym wieku Puky LR1, nie LR M, ten M nie ma popmpowanych kol i jest mniejszy :) corka ma i szaleje od 2,5 roku zycia