Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziś leciał ten program z Szulim i gadali o diecie bezglutenowej

Polecane posty

Gość gość

Co na ten temat myślą osoby, które są na takiej diecie nie z przyczyn modowych? Czy wy też twierdzicie, że to bezczelne z ich strony wmawiać ludziom takie bzdury, ze na takiej diecie powinni być tylko celiacy? Ta czarna dietetyczka jest kopnięta (ta młoda blondyna zresztą też), za pieniądze jest w stanie powiedzieć do kamery nawet, że spirytus jest zdrowy i należy go jak najwięcej pić...A dieta bezglutenowa jest wg niej MODĄ... Blondyna chce wzbudzic panikę, ze jak sie nie bedzie jadło produktów zbozowych to tym samym odetniemy sie od zrodla witamin...Nóż mnie się w kieszeni otwiera jak słyszę w tv takie bzdury po to aby rynek spożywczy i farmaceutyczny nie podupadł a biedni ludzie, którzy nie mają dostatecznej wiedzy na ten temat wierzą we wszystko co powiedzą, mimo że wiedzą, że telewizja kłamie to wykształcona pani dietetyk już na pewno nie i można jej zaufać... Tylko dziwnym trafem polska dietetyczka, która się w tym temacie oficjalnie - nie w tv - nie wypowiadała potwierdziła to, że gluten jest niebezpiecznym białkiem dla wszystkich żywych istot i działa bardzo źle na każdy układ w organiźmie. To już szczyt chamstwa opowiadać ludziom, ze gluten nie jest niebezpieczny bo zweszyli, ze Polacy coraz bardziej interesuja sie tym tematem...mam tylko nadzieje, ze nie wszyscy dali sie na to nabrac, walczcie ludzie o wlasne zdrowie bo ci z tv na pewno nie chca abysmy byli zdrowi bo rynek farmaceutyczny musi zarabiac kolosalne pieniadze...

Gość gość
od zawsze robili z nas idiotów, nie warto ich w niczym słuchac, to co mówia jest opiniotwórcze

Gość gość
Też uważam, że to moda. Nie ma żadnych dowodów na szkodliwość glutenu. :classic_cool:

Gość gość
Są dowody, ale to rodzaj alergii, dotyczy malej grupy ludzi.

Gość gość
taaa brak dowodów gdy jest ich mnóstwo...

Gość gość
umiecie czytac ze zrozumieniem? napisalam ze jest niebezpieczny dla wszystkich

Gość gość
mi tez gluten chyba szkodzi, ale nie mam kasy na diete bezglutenowa. slyszałam, ze podobno pszenica została dawno temu genetycznie zmodyfikowana i to przez to, juz w ogóle nei przypomina tej dawnej pszenicy

Gość gość
Obejrzyjcie Bosacką jak doradza makaron, a nie przestrzega przed glutenem...

Gość gość
co z tego ze napisałaś? mamy ci uwierzyć, a niby dlaczego

Gość gość
Bsacka nic o żywieniu nie wie, dlatego daje sobie wciskać ciemnotę pt. "żryj razowy makaron i chleb a będziesz zdrowa i szczupła". Ja też się tak wymądrzałam jak wy że gluten jest niebezpieczny tylko dla celiaków. Przeczytajcie sobie ksiązke Williama Davisa - Zywienie bez pszenicy, kardiolog ten szczegłułowo opisuje dlaczego kazdy powinien zrezygnować z produktów glutenowych. Gluten jest grupą białek, który był wiele razy modyfikowany i zamiast 14 chromosomów posiada już 41 a to jest genetyczny mutant i nie przypomina dzikiej pszenicy, która nie jest szkodliwa i nawet chleba nie dałoby się upiec bo to gluten powoduje ze chleb rosnie i jest zbity. Do osoby, ktora twierdzi ze nie stac ja na diete bezglutenowa - to jak cie stac na chleb i ewentualne leki w przyszłosci na choroby, ktore beda wywołane glutenem to dlaczego nie mozesz sobie kupic jakiegos produktu o równowartosci chleba??? np. na sniadanie kasza jaglana z udzganym bananem, takie drogie to jest???? co do innych - jak toś chce sobie dawac wciskac ciemnote to niech daje bo ciemnota ciemnocie wszystko wcisnie bo telewizja nie kłamie i robią wszystko dla naszego dobra, jak dietetyk byłby gruby to i tak będziecie do niego chodzic...

Gość gość
nienawidze szulim| drugiego takie prostaka nie ma na swicie. nie moge na ta napompowana twarz patrzec uff

Gość gość
bosacka to swięta tłusta krowa któa niepotrafi schudnąc bo dietetyk kaze jej wpierniczac makaron i chleb bo bosacka jest za głupia zeby wiedziec ze gluten powoduje np. cellulit i tycie tzw. tłuszcz brzuszny, ktory zmienia metabolizm i wydzielanie hormonów. Módl się do swojej swiętej krowy Bosackiej bo tępa dietetyczka jej makaron doradza, a prawda jest taka że znaczna większosc dietetykow doradza tak samo bo za wiele o zywieniu nie wiedzą, sama jestem w stanie napisac komus diete. Tylko nieliczni dietetycy wiedzą, ze gluten jest szkodliwy dla wszystkich a nie tylko dla ludzi z celiakią

Gość bjlbv
ja nie cierpię na celiakię, ale przes ostatnie kilka miesięcy nie wiedziałam dlaczego mam tak wydety brzuch jakbym była w 4 miesiącu i do tego mnie bolał, jak zrezygnowałam z glutenu odrazu mi zmalał i znów moge sie cieszyc płaskim i zdrowym brzuchem

Gość bjlbv
dieta bezglutenowa nie jest modą, jest świadomym wyborem ku zdrowej przyszłości. Jak ludzie nie palą i nie piją to chyba też według niej musi oznaczać modę a nie swiadomy wybór zdrowego życia. Osobiście nienawidzę tej czarnej dietetyczki bo o zasadach żywienia wie mniej ode mnie a się publicznie wypowiada (podejrzewam, że ona jest dietetyczką tylko w celach marketingowych aby robiono nam wodę z mózgu) a ta młoda blondynka tez chyba nie jest, ale jest strasznie wyszczekana, za dużo gada o rzeczach oczywistych dla wszystkich a za mało argumentów albo wcale, nie jest w stanie udowodnić tudzież podważyć badań potwierdzających że gluten jest dla wszystkich niebezpiecznym białkiem

Gość kulka_mięty
Kolejna idiotka która uważa się za eksperta, bo przeczytała dwie książki na krzyż na dodatek wybierając te potwierdzające jej tezę i odrzucająca te, które jej zaprzeczają. I jeszcze ten ton...