Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_fit

Są tu mamy którym poczęcie dziecka udało się od razu bez specjalnych starań?

Polecane posty

Gość mama_fit

Myśmy się zdecydowali rachu ciachu i po dwóch tygodniach test ciążowy pozytywny. Ciekawi mnie ile jest takich osób, które na luzie, z przyjemnością i bez spinek "zaskoczyły" just like that.

Gość gość
Zdecydowana większość:) A większość z tej większości to ciąże nieplanowane:)

Gość gość
my tez przy pierwszym podejsciu, az dziwne

Gość gość
U nas też pierwsze podejście i ciąża . Oczywiście planowana .

Gość gość
jak to? nie było mierzenia tempki, monitorowania owulki i śluziku i serduszkowania z nastawieniem na stworzenie fasolinki? :O

Gość gość
no u nas pierwsza ciąża po 3 mies ,a druga po 6 mies .

Gość gość
Nie chwalmy się tak bo jak tu wejdzie jakaś sraczka,to zobaczycie jaką zrobi rozróbę:D

Gość gość
Praktycznie odziennie kochaliśmy się rano i wieczorem. Było lato, dłuższy urlop i pełen luz w sypialni. Extra - drugie też tak będziemy robić ;-)

Gość gość
tak, urlop, jeden raz bez zabezpieczenia. ale to nieplanowane :) a swoją drogą to dziwne, że niektóre osoby kilkanaście cykli się starają i nic, a niektórzy ot tak po prostu zachodzą w ciążę

Gość gość
To byl najlepszy czas w seksie - zero zabezpieczeń i do końca hehe a staraliśmy się jakieś 6 mcy tez bez tych bzdetów :) tylko ze dla nas to tak intymna sprawa ze nawet mi do głowy nie przyszło pisać o tym na necie !

Gość gość
9dzien cyklu w I miesiącu. i juz.

Gość gość
Ja zaszlam w drugim cyklu bez zabezpieczania sie. Celowo nie pisze staran - bo nastawilismy sie co ma byc to bedzie. Kochalismy sie wtedy kiedy mielismy na tl ochote i juz drugiego okresu nie dostalam:-) nie wyobrazalam sobie ze z sypialni mozna zrobic laboratorium z testami, obserwacja czy nie daj bog mikroskopami, bo podobno te sa bardzo popularne ostatnio:-) pozdrawiam moje sraczki kochane:-)

Gość gość
U nas tez od razu :) bez tych wszystkich obserwacji cyklu i pierdół. U żadnej fasoli w brzuchu nie miałam u mnie na usg było dziecko :P

Pojawil sie temat,jeden cykl i bach:)udalo sie...nie nastawialam sie na szybkie zajście bo lecze sie na wrodzona niedoczynność tarczycy:)ale hormony mialam uregulowane (tsh 1) wiec poszlo gladko:)

Gość gosc p
U nas też ciach i była dzidzia ;D Jeden cykl i bach :) Bez żadnych obserwacji itp . Teraz własnie grasuje ;D

Gość gość
u nas tez postanowilismy ze chcemy dziecko i za pierwszym razem wyskoczyly 2 kreski

Gość gość
ja tak miałam. Nawet nie nazwałaby tego staraniem. Porozmawialiśmy z mężem że jak teraz nie zrobimy sobie dziecka to już potem nigdy. Nie mieliśmy po 20 lat, a ja powiedziałam że jak nie teraz, to potem będzie dla mnie za późno. Nie stosowałam żadnych metod, ale kilka lat jechaliśmy na metodzie wysiadania na wcześniejszej stacji. Po tej rozmowie mąż dojechał do swojej stacji we mnie. Zdziwiła, się że tak od razu zaczynamy. To było dokładnie 7 lipca ok 4 lata temu. Po tym pośmialiśmy się że właśnie zachodzę w ciąże. Ale nie sądziłam że po jednym razie to już. W ten sam dzień poszłam do koleżanki na drinka. Czekając na okres zdałam sobie sprawę że chyba jeszcze nie jestem jednak gotowa. Po pewnym czasie zrobiłam test i był na +. Nie spodziewałam się że po pierwszym razie ,,zalania formy ,, to może być już. Córeczka w kwietniu skończy 3 latka.

Gość gość
dwa razy zaszłam w ciaze w pierwszym cyklu:)

Gość gość
jak jesteście zdrowe to nic dziwnego, ja mam pcos i endometrioze i mi tak szybko nie poszło. O chorobach wiedzialam przed staraniami, bo miałam nieregularne miesiączki. Wiec na staranka też sie jakieś super nie nastawiałam, bo wiedziałam że nigdy moge nie zajsc w ciąże, że moge miec in vitro. Ale udało sie :)

Gość gość
Z pierwszą córką nie było problemu, była to wpadka :D Druga planowana, ale też bez żadnych problemów, za pierwszym razem. Dla mnie te mierzenie temperatury i inne doświadczenia są z innej planety-generalnie o wszystkim się stąd dowiedziałam :P

Gość gość
pierwsza córka wpadka, prze jednym jedynym stosunku przerywanym ;P Druga córka po 6 latach w pierwszym cyklu starań. Myslałam, ze druga tak szybko nam nie wyjdzie, bo mam nadwagę i choruje na tarczycę... a tu taka niespodziewanka :D

Gość gość
ja na razie nie chcę mieć dzieci, a jak już to myślę że będzie jak u Was, bez ciśnienia i mikroskopów :P

Gość gość
My planowane. Udało sie za pierwszym razem. U nas nikt nie pomógł chociaż moj gin powiedział mi mniej wiecej kiedy pęknie jajeczko. No i za pierwszym razem rachu ciac****estem w ciazy :) Mam nadzieje ze z drugim tez tak bedzie

Gość gość
Nam sie udalo za pierwszym podejsciem i za jednym i za drugim razem :)

Gość gość
Mnie się tak udało :)

Gość gość
Obie corki swiadomie i w pierwszym cyklu :) jedna z nocy pozareczynowej druga z nocy poslubnej ;)

Gość gość
A my nawet się nie staraliśmy o dziecko i się udało :P heh mimo to, że mam 21 lat jestem teraz szczęśliwą mamą 3 tygodniowej Madzi :) dziecko to największy cud :)

Gość gość
21 lat - podziwiam!

Gość gość
chcielismy dziecko, wiec po prostu szlismy na calosc, bez cisnienia i robienia testow po kazdym stosunku. Na zasadzie, bede w ciazy to bede, jesli nie to nie. Po 2 miesiacach bylam w ciazy, zaskoczzona w sumie, ze taak szybko :P