Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widziałyście na Fb filmik z matką która znęca się nad córką ?

Polecane posty

Gość gość

Obejrzałam go dzisiaj z ciekawości z racji z tego że nie rozumiem co piszą w komentarzach jestem ciekawa czy się zajeła nią już policja . Dla tych którzy nie oglądali na filmiku rodzina siedzi przy stole rozmawiają po francusku chyba i ktoś matkę z ukrycia nagrywa jak ta na chama karmi dziewczynkę ok. 5 letnią ta dziewczynka plącze nie chce jeść wymiotuje do talerza a ta suka jej matka wymieszała te rzygi w talerzu i do buzi jej wpychała , ta dziewczynka dalej wymiotowała a ona s powrotem jej te rzygi do buzi i jej buzię zatykała a ta mała o mało się nie udusiła . Aż się popłakałam ja tej matce g***o bym do buzi wepchała jestem ciekawa czy się nią już ktoś zajął !! Becze z bezsilności że nie mogę pomóc temu dziecku ...

Gość dawaj piwo
gdzie on jest

Gość gość
nie wiem jak go podać bo na fb moja koleżanka go skomentowała i mi się na tablicy pokazało i z ciekawości go obejrzałam .

Gość gość
Co wpisać w Google?

Gość gość
wpisuję tytał w google tego filmiku ale inne wogle wyskakują filmik na fb nazywa się Is this NOT a CHILDABUSE ? PLEASE SHARE THIS. ale po wstukaniu tego w google nie ma go .

Gość gość
Skopiuj link i wklej

Gość fewfwef
Z bezsilnosci to wariuje matka gnoja ktory jesc nie chce i histeryzuje (jestem z rodziny gdzie dzieci sa niejadkami ale zadne nigdy nie plulo i nie wymiotowalo do talerza, to szczyt aktorstwa i uzalania sie nad soba). Bedziesz miala swoje, wtedy niech cie najda refleksje.

Gość gość
Wiesz mam swoje dziecko i jakoś jak nie chce jeść nie zmuszam , i to że np mój syn nie ma apetytu czy po prostu nie chce jeść nie jest powodem do wpychania mu na siłę żarcia . Są rzeczy których ja też nie lubię jeść i na siłę bym nie zjadła .

Gość gość
fewfwef z takim podejściem to ja współczuję twoim dzieciom

Gość gość
pyszny obiadek mnia mniam

Gość gość
Nie rozśmieszajcie mnie jeśli ta matka nie umie panować nad nerwami i traktuje dziecko gorzej niż śmiecia to ona nie powinna mieć dzieci . Każdy z nas miał etap gdzie czegoś nie chciał jeść bo nie lubiła . Ja do dzisiaj mam odruch wymiotny na widok wątróbki nie zjem tego choćby nie wiem co i właśnie w dzieciństwie też matka mnie na siłę próbowała tym karmić a i każdemu mówiła że przecież muszę jeść a jednak mi zostało to że ja tego nie zjem nawet nie tknę palcem .

Gość fewfwef
Mam inteligentną, kontaktową córkę, z której jestem dumna. Nigdy też nie pozwoliłam żeby robiła z siebie debila. Nie masz więc powodu żeby jej współczuć, raczej do zazdroszczenia bo prawdopodobnie już jako czterolatka rozumuj***ardziej prawidłowo niż ty. Nie jęczy, nie jest "rozmemłana", nie użala się nad sobą, je jak człowiek tyle ile może, bez pokładania się, tarcia oczu, wiercenia. Zawdzięczam to ostrym uwagom i groźbom gdy próbowała popadać w obrzydliwe nawyki. Tej dziewczynce też wystarczy pewnie pojedyncza akcja taka jak ta żeby w przyszłości zachować się przy stole na akceptowalnym poziomie. Oczywiście jeśli ktoś chce mieć obrzydliwie zachowujące się dziecko, na które ktoś obcy wreszcie narzyga gdy się trafi jeść w miejscu publicznym, to może się z nim pieścić. Matkę rozumiem. Ojciec, cóż, instytucje nie przyznały mu racji gdy próbował udowodnić że nadaje się do opieki nad dzieckiem, to się skarży internautom pokazując scenki z domu. Nie dość że publikuje wizerunki bliskich osób i domowe sytuacje to jeszcze dowodzi że sam jest wychowawczo niewydolny i osobiście chyba nigdy nie próbował ugotować dziecku, podać i dopilnować żeby zjadło, jak i innych działań przy dzieciach. To musi być wyjątkowo ZIDIOCIAŁY typ.

Gość gość
ciezko jest osadzac po jednym filmie..ale ewidentnie nie powinna tak robic...no coz, holandia jest dziwnym krajem :/ bo jesli ojciec to filmowal to po groma to wrzucal do sieci. matka moze juz nie wydala z ta corka, dziewczynka moze miec 3,5 roku np..takie dzieci potrafia byc okropne

Gość gość
fewfwef z tobą jest coś nie tak masz swoje podejście do wychowywania dziecka ręką to miej i się tym nie chwal . Jakoś mam dziecko które umie się zachować wiele rozumie , i uwierz mi że ja psa nawet tak nie traktuję . To jest k***a człowiek i ma prawo do tego że w danym momencie nie chce jeść . I się możesz tłumaczyć i pisać post za postem ja nie zrozumiem tego że ta matka te rzygi jej wpycha na chama do buzi są inne metody na niejadków można powiedzieć do dziecka coś w stylu dobrze nie chcesz nie jedz ale jak zgłodniejesz ja ci nie dam nic oprócz obiadu itp i nie trzeba podchodzić jak psychopata do dziecka .

Gość gość
Nie udało mi się obejrzeć go ale klatka po klatce widziałam co jej matka robiła. co jak co uważam że dziecko do pionu powinno byc ustawione czasami i klapa tez powinno dostac ale takie coś to mnie przeraża , nie powinno tak się stać bo dziecko moze mieć wstręt do jedzenia itp

Gość gość
Nie mogę na to patrzeć.Niektórzy nie powinni mieć dzieci.

Gość gość
Nie oglądałam, bo jakoś gów/no mnie to obchodzi. Mam swoje życie i problemy, które stawiają włosy na sztorc zapewne tak samo jak ten film..

Gość fewfwef
Gościu z godziny 9:15, ty naprawdę dotąd miałaś do czynienia tylko z psem, z tego co czytam. Powściągnij opinie aż będziesz wychowywać dziecko bo na razie twoje teorie o tym co można zrobić z niejadkiem, w praktyce da się tylko o kant d**y potłuc, że tak dosadnie skwituję. Psy też miałam, koty i inne stworzenia i wierz mi, metody są tak różne, jak różne są to gatunki. :)

Gość gość
fewfwef nie wiem skąd u ciebie poparcie takiego zachowania.Współczuje Twojemu dziecku:groźby?no super masz metodę wychowawczą.Pewnie każdy psycholog by Cię poparł...żeby nie było mam dwójkę dzieci,umieją się zachować mimo,że nigdy takich metod nie stosowałam.

Gość gość
fewfwef Uwierz mi mam dziecko i stosuję normalne metody wychowawcze i nie karzę mojego dziecka przez to że np nie chciał zjeść obiadu bo się bardzo rzadko zdarza a najczęściej nie chce jeść kiedy jest chory i wtedy tym bardziej nie zmuszam tylko daję dużo płynów itp itd . A tak po za tym nawet jeśli zdarzy się sytuacja że akurat tego dnia nie ma ochoty , nie che jeść to nie zmuszam podchodzę do tego na spokojnie moja teściowa zawsze mi powtarza żebym nie zmuszała do jedzenia jak zgłodnieje to samo przyjdzie i tak jest jak nie chce jeść obiadu to za jakąś godzinę przyjdzie i zjada wszystko . Nie trzeba być tyranem żeby wychować dziecko . Jeśli moje dziecko usiadło by i zaczęło by pluć i wymiotować jedzeniem może bym tego nie pochwaliła ale na pewno bym nie próbowała na siłę wpychać jedzenie do buzi a przy okazji zamykać mu buzię .

Gość propozycja matrymonialna
strzepalem salcesoa patrzac na ten film

Gość gość
A ja tą matkę rozumiem . Gotuje stara się a mała gnida jeść nie chce wybrzydza .

Gość gość
fewfwef - sama masz rady z d**y. Twoje dziecko nawet jak je to ze strachu przed tymi groźbami o których opowiadasz. Ty sobie myślisz, że to wspaniały sukces wychowawczy, bo dziecko nie wybrzydza a tak naprawdę za parę lat się dowiesz co dziecko myśli o Tobie i o Twoich groźbach sprzed lat. Mi też mama "groziła" tylko w innych aspektach niż jedzenie i teraz, jako osoba dorosła, wiem, że to wcale nie było wychowawcze. Zastraszanie własnego dziecka to wcale nie wychowywanie, to raczej to jest bliższe traktowaniu jak psa. Nie umiesz rozsądkiem - to groźbą. Sama byłam niejadkiem, nikt mnie do jedzenia nie zmuszał, po paru latach mi przeszło i jadłam wszystko. Moją kolezankę rodzice zmuszali i do tej pory tak bardzo nienawidzi wielu rzeczy, że jej niedobrze jak czuje np. cebulę. Bo czemu ma ją lubi skoro nie dość, że ohydna to jeszcze kojarzy się z matką wpychającą w nią tę cebulę na siłę...

Gość gość
Ta kobieta jest niezrownowazona. Okropne. Wspolczuje dziecku o jeszcze jak te biedna dziewczynkę popchnela na końcu! Nie mieści mi sie to w głowie

Gość gość
mała histeryczka, na miejscu tej matki jeszcze bym jej zasadziła kopa w tyłek

Gość gość
ja bym tobie prędzej tego kopa zasadziła . Są inne metody wychowawcze niż znęcanie się nad dzieckiem .