Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarliZ

ESTROFEM, czy ktoś bral na początku ciąży?

Polecane posty

Gość MarliZ

witam, lekarz mi kazał brać estrofem od owulacji 18 dc. Staramy się o dziecko od 5 lat, boje się żeby dziecku nie zaszkodziło. Jestem po laparoskopii - mam osłabione jajowody. Ten lek podobno ma pomóc zagnieżdzeniu się w macicy zarodka. Proszę o wiadomość czy ktoś to brał????

Gość gość
Tak,ja biorę. Ale właśnie przygotowywuję się do transferu zamrożonych zarodków. Biore od 1 dnia cyklu i jeśli się uda to będę brać do około 6 tygodnia ciąży (przynajmniej tak było w pierwszej ciąży). Estrofem jest na błonę śluzową, w której zagnieżdża się zarodek. Oprócz tego biorę jeszcze progesteron od 15dc i to też do któregoś tam tygodnia ciąży będę brać...

Gość gość
ja też biorę. też podchodzę do inv. Czy wiecie czy on działa na endometrium? Czy faktycznie je powiększa? Biorę od 3 dnia cyklu po 2 tabletki, a teraz od 8 po 3 tabletki dziennie. w poniedziałek kontrola-myślicie, że zadziała?

My się staramy naturalnie o ciążę, chociaż lekarz nie daje dużej szansy. Proponuje nam INV. To jest pierwszy nasz cykl od laparoskopii. Zdziwiło mnie tylko, że przepisał mi estrofem od owulacji. A ja z tego co czytałam to bierze się go do owulacji. Ale ufam mu, jest lekarzem. Mam nadzieje, ze wie co robi.

Gość gość
MarliZ - przepisał Ci Estrofem prawidłowo. U kobiet mających owulacyjne cykle tak się go podaje. Masz mądrego lekarza, to pewne. JA biorę od 3dc jak pisałam wyżej ale nie mam owulacji w ogóle więc w inny sposób przyjmuję ten lek. Także bądź spokojna, życzę Ci aby się udało i niech to będzie 100% naturals :)

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź. Uspokoiło mnie to :) Mam nadzieję, że się uda nam naturalnie. Wierzę w to. Miałam niedrożne jajowody, udrożnili mi podczas laparoskopii, ale tylko jeden... A gdzie się leczysz??? Jaki koszt jest INV??

MarliZ - to ja, zalogowana :) U mnie sprawa jest skomplikowana jeszcze o ten fakt, że z uwagi na zerową rezerwę jajnikową, podchodzę do inv z komórką dawczyni. Całkowity koszt inv w mojej klinice (Gameta w Łodzi) wynosi 14250zł = 1400zł transfer (podanie zarodka) czyli razem 15650zł + dodatkowe badania, które są drogie - hormony, choroby zakaźne itd. Koszt inv na swoich własnych komórkach oscyluje wokół tej kwoty, wychodzi może ze 2000zł taniej. Jak więc widzisz to droga impreza :( także zbierz się w sobie, myśl pozytywnie i niech Ci się uda naturalnie :)

Wspólczuje Ci bardzo. INV to bardzo duży koszt. My się leczymy w Warszawie w klinice NOVUM. Ja narazie żyje nadzieją i modle się żeby było naturalnie. Mamy przed sobą poł roku starań. Jeżeli się nie uda to jesteśmy zdecydowani na INV. U mnie owulacja jest dobra, wszystkie hormony w porządku. Tylko niestety kiedyś przeszłam bezobjawowo zapalenie jajników i zrobiły mi się niedrożne jajowody. Laparoskopowo udrożnili, ale niestety jajowody nie pracują w 100% tak jak zdrowe. W głowie mi się nie mieści żebym od zwykłego zapalenia miała teraz ogromny problem. Życze Tobie powodzenia. A ile czasu staracie o dzidziusia??? Z mężem wszystko w porządku??

Gość gość
spoko, to jakbyś mogła odezwij się na mojego meila marlenkap@vp.pl , bo tutaj rzadko siedze. Wolałabym pisać meilowo. Pozdrowionka