Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poppp12345

Leczenie kanałowe zagranicą! pomocy

Polecane posty

Gość poppp12345

Witam, Mieszkam poza Polską. Moja historia zaczyna się na wizycie w gab. prywatym. Pani doktor powiedziała mi że wyczyści zęba i założy normalną plombę i zobaczymy jak będzie. Bo jeśli będzie boleć to proponuje leczenie kanałowe. Wyliczyła mi sumę jaką ewentualnie miałabym zapłacić za całość leczenia kanałowego . Przysięgam o mało co nie spadałam z krzesła. Dodatkowo tu gdzie mieszkam kasują więcej od obcokrajowców. (nie rozumiem tego systemu!) w każdym razie ząb oczywiście zaczął boleć i wiedząc ze bede musiała mieć kanałowe postanowiłam skorzystać z leczenia państwowego. Najpierw dentysta rozwiercił,męczył sie chyba z 45 min bo ten ząb to górna 7 i ciężko tam dojść. Zaplombował. Powiedział ze za klika dni da mi znać kiedy mam przyjść. Znać dał ale powiedział że on tego nie zrobi i polecił mi wizytę u jego koleżanki która jest specjalistą. Sprawdziłam ceny i sama konsultacja to150 zł. (przeliczając na polskie) W związku z tym wczoraj poszłam do innego panstowego dentysty, któremu udało się dojść do kanałów i powiedział że jest w stanie to zrobić. Wyczyścił kanały. Ale .... Zostawił mnie do PN z otwartym zębem, który mnie strasznie teraz boli. Nie wiem czy powinien być w ogóle otwarty. Boli mnie od tego ucho i dolne zęby. Nie wiem czy jednak nie powinnam udać się prywatnie. Suma przekracza połowę mojej wypłaty. A może dać szansę temu państwowemu i poczekać z bólem do PN ? Dodam że nikt nie robił mi żadnego zdjęcia tego zęba.

Gość gość
W jakim kraju mieszkasz?w Irlandii 600 euro kanałowe kosztuje.

Gość poppp12345
Mieszkam w Budapeszcie. 600 euro to bardzo dużo nawet jak na Irlandzkie wypłaty. Wiem że w Polsce też nie jest tanio. Najgorsze jest to, że ci specjaliści tutaj naprawdę są do BANI.

Gość gość
weź nieuku słownik do ręki

Gość gość
Ale to nie jest tak że za jednym zamachem te 600 płacisz. Te wizyty są rozłożone na 4-5 wizyt i płacisz tam po 100 albo 120. Najgorsze jest to że jak tam pójdziesz to oni zaraz d,iwnym trafem stwierdzają że musi być kanałowe :(.

Gość gość
Ale to nie jest tak że za jednym zamachem te 600 płacisz. Te wizyty są rozłożone na 4-5 wizyt i płacisz tam po 100 albo 120. Najgorsze jest to że jak tam pójdziesz to oni zaraz d,iwnym trafem stwierdzają że musi być kanałowe :(.

Gość poppp12345
Współczuje ludziom, którzy mają tak nudne życie jak ten gość powyżej. Czy ktoś ma jakieś inne rady ? Czy ten ból po leczeniu kanałów jest normalny ?

Gość poppp12345
Sory, chodziło mi o tego gościa powyżej. Myślę, że mogę się umówić na wizytę zobaczyny chociaż co ma do powiedzenia. Może powinnam go wyrwać.

Gość gość
nie ma nudnego życia nieuku za to na pewno nie gadam z przygłupami którzy 1 zdania po polsku bez błędu nie potrafią napisac jesteś dnem i tyle w temacie

Gość poppp12345
Może ktoś wie coś więcej na temat kanałowego leczenia ?

Gość gość
Dentysta powinien tobie lekarstwo wsadzić do tego zęba i zakleić dziwne że zostawił ot tak.

Gość gość
Dentysta powinien tobie lekarstwo wsadzić do tego zęba i zakleić dziwne że zostawił ot tak.