Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupilam pierwszy słoiczek co dalej

Polecane posty

Gość gość

Z doświadczenia wlasnego jak rozpocząć rozszerzenie diety? Lekarz kilka praktyk mi powiedział ale tak zamotal,ze nie wiem czy dobrze zrobie jeżeli przed posilkiem wlasciwym będę dawala kilka lyzek ? Czy lepiej wybrać jeden posilek ? Karmie mm.

Gość gość
Jeden np ziemniak. I zaczynac od lyzeczki, itd. Nastepnie np. Ziemniak i marchewka i znowy od lyzeczki itd. :-)

Gość gość
Wiem ze wprowadzamy pojedynczo ale przy każdym posilku serwujemy czy wybieramy jeden ?

Gość gość
czas na drugi słoiczek

Gość gość
Dajesz stałe danie w porze, o którez zazwyczaj karmiłaś mlekiem. Pozniej, po lyzeczce, dwóch, 3 itd nawet jak juz dziecko i pół słoiczka lub wiecej zjada, dojada reszte mlekiem. Zawsze tak jest przy wprowadzeniu. Najpierw nowosc, potem mleko. A z czasem im wiecej stalego tym mniej mleka az do całkowitego przejscia na stałe w jednym posilku zamiast mm.

Gość gość
Jeżeli dziecko jest zdrowe a Ty ani ojciec dziecka nie ma alergii to i Twoje dziecko też jej nie powinno mieć (chociaż nie zawsze tak jest) to nie powinnaś sie tak obawiać, ja swojemu bobaskowi dawałam nowe rzeczy po troche, nie przesadzajmy z tymi 2 łyżeczkami bo to mało ale tez nie tak żeby sie najadał tylko spróbował. Taki mały słoiczek to spokojnie mozesz dac polowe, jezeli nie bedzie działo sie nic niepokojącego to śmiało możesz wprowadzac nowe smaki. Do zupek dorzucaj cos nowego to pietruszke za jakies czas seler por itd az wyjdzie normalna zupka jarzynowa ;)

Gość gość
na poczatek to dla dziecka bedzie bardziej zabawa niz jedzenie, wiec nie traktuj tego jak posilek. Czysta lyzeczka przeloz troche do innego naczynia (w ten sposob mozesz dawac ten sam sloiczek 3 dni) i daj dziecku tyle ile zechce. Nie wprowadzaj nowego skladnika przez kolejny tydzien. Zacznij od ziemniaka, awokado, marchewki, kukurydzy. Pozniej mozesz mieszac skladniki ktore juz jadlo i wprowadzac nowe (po jednym)