Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG brzuszka u miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Za kilka dni moje dziecko ma miec USG brzuszka. Kobieta mi mówiła,ze dziecko ma być 4 godziny bez jedzenia! Mlody ledwo skończył 6 tygodni, nie mam pojecia jak on 4 godziny bez jedzenia wytrzyma, jak normalnie ledwo 2 wytrzymuje! Czy ktoś miał taka sytuacje? czy faktycznie trzeba 4 godziny czekac? W szpitalu jak miał USG robione, to byl kilka minut wczesniej karmiony. Jestem przerazona tym badaniem.

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Nie wiem z jakiego powodu to badanie. Mój synek miał 2 razy usg, drugie ok 2mca i nie miałam takich zaleceń. Miał diagnostyke w kierunku zap. watroby. Ja bym sie jeszcze dowiedziała dokładnie i zapytala czy 2h bedzie ok, bo sobie nie wyobrazam czegos takiego.

Gość gość
No bez jaj!!! Noworodek ma 4 godziny wytrzymać ??! Chore!! Dobry lekarz wszystko zdiagnozuje bez takich cyrkow , mój miał robione usg trzy razy i nigdy nikt słowem nie palnął o takim wymogu !!!! A usg było bardzo ważne , długo robione bo prawie 30 minut tylko lekarz faktycznie z górnej półki . Ja bym zrobiła na twoim miejscu 2 godziny i koniec kropka!!!