Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wzrost kobiety PRAWIDŁOWY

Polecane posty

Gość gość

kobieta powinna mieć 160-175 cm wzrostu, bo jak poniżej to jest za niska a jak powyżej to już za wysoka. O!

Gość widzialy galy co braly
wedlug jakich norm?

Gość gość
160 to tez niska najlepiej taka pomiedzy 168-175

Gość gość
160 to niska ale jeszcze spoko jak założy obcas, 170-175 jest super bo bez obcasów wygląda się spoko i w obcasach. Powyżej to już za wysoka

Gość Agusia96
Według kogo? :) ja mam 1,55 i jest mi z tym dobrze. Z zadnym chłopakiem nie wyglądam "smiesznie" bo zawsze jestem niższa, nawet jak założe obcasy. Do tego jestem szczupła, wiec mój wzrost tak nie razi. Według mnie nie ma jakiejs reguły co do wzrostu kobiet, grunt zeby akceptowała samą siebie :)

Gość gość
ale lepiej mieć to 155 cm niż 180 cm

Gość gość
ja mam 175 cm a chciałabym mieć 170 cm i tedy mogłabym założyć 10 centymetrowe obcasy...

Gość gość
powyżej 170 cm to już jest żyrafa, a nie kobieta

Gość gość
Ja mam 166 i jak zaloze obcas to mu sie wydaje ze jestem za wysoka.

Gość gość
kobieta ponizej 170 wyglada jak dziecko

Gość gość
jeśli dziewczyna jest śliczna to wzrost nie ma znaczenia

Gość mtrc95
kobieta 160-170 jest spoko ale ponad 170 to juz tak niezbyt

Gość gość
Zanim odpaliłem ten topie też pomyślałem sobie,że normalny przedział dla kobiet to przedział wartości 160-175cm. Ostatecznie rozciągnąłbym ten przedział na 160-180cm.

Gość gość
Wzrost poniżej takiej normy to jeszcze nie problem (w przypadku kobiet) ale wzrost powyżej tej normy to może być problem. Zauważyłem,że od końcowych roczników 80-tych zaczęła się jakaś dziwna jazda ze wzrostem kobiet.Przez wszystkie roczniki 90te i te początkowe 2000ne widać to wyraźnie. Sporo kobiet dochodzi do 190 a niektóre mają i w górę (kiedyś to była rzadkość z wykorzystaniem w jakimś sporcie typu siatkówka czy tam koszykówka oczywiście w czasie gdy te osoby są jeszcze młode i dają radę/teraz to zjawisko prawie powszechne i sugerować może jakieś patologie w procesie żywienia jakie fundują nam globalni producenci oraz ich lokalni naśladowcy dając do żarcia jakiejś chemii ubocznie stymulującej nieprawidłową regulacje hormonalną także u kobiet).

Gość gość
13:13 poszalałeś;-) ja jestem z rocznika 92 i mam 1,6, sporo koleżanek jest mojego wzrostu aż do 1,70. Powyżej 1,70 to jakaś rzadkość, a 180-190 to już żadnej nie znam:-)

Gość gość
Dla twojego rocznika to charakterystyczne. Lekarze obserwują w twojej grupie wiekowej interesującą dychotomię. Jest albo tak,że kobiety są po prostu niskorosłe (choć bez wpływu na proporcje w budowie) albo mają wzrost wysoki na poziomie liczonym od (minimum) 178 cm w górę (przy czym najczęściej chodzi i wzrost między 180-190cm). To co napisałem wcześniej to istotnie jest pewne zaokrąglonie.Tendencja,której napisałem zaczęła dopiero "raczkować" gdzie od ostatnich roczników 80' toteż i w twoim roczniki nie jest tak wyrazista ale przy rocznika 95,96,97,98 i dalej....to widać to bardzo wyraźne.Dziewczyny są albo niskie....albo mają powyżej 178 przy czym najwięcej jest takich między 180-190. Nie wiem gdzie meskasz i czy to duże skupisko ludzko ale pojeździj troszkę po kraju....poobserwuj a zrozumiesz,że jest taka tendencja co niekoniecznie dobrym ewolucyjne i zdrowotnie sygnałem.

Gość gość
Sorry za literówki ale mój system wprowadzania znaków na urządzeniu z jakiego korzystam nie uwzględnia czegoś takiego jak "szybkie pisanie" i praktycznie każde słowo jest przez to naznaczone jakimś bykiem ale tak to jest jak jakiś koorwa idiota tworzy jakiś edytor na czas i tylko po to by się sprzedawał. Myślę,że względnie wiadomo o co mi chodziło.

Gość gość
*-tylko po to by urządzenie (np. telefon) sprzedał się tak czy siak a to, że skrypty,na których oparte jest cały soft urządzenia są tworzone na kolanie z palcem w doopie to już inna sprawa.

Gość gość
Mieszkam w mieście 200tys. Ty piszesz o zróżnicowaniu a ja naprawdę znam same dziewczyny mojego wzrostu i nie znam wysokich, raptem jedna miała 182cm na wszystkie lata nauki. Moze i racja że więcej młodszych dziewczyn tak ma:-p