Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati88_1

Poziom cukru we krwi prosze o porade

Polecane posty

Gość pati88_1

witajcie otóż od jakiś 2 meisicy zle się czuje, jestem oslabiona, ciagle senna. W ostatnim czasie schudłam 2kg ( mam 168 c/w i 53kg) tydzień temu z rana tak strasznie źle się czułam, cala się trzęsłam , źle widziałam ogólnie czułam się tak jak bym miała stracic przytomność. wyslalam meza po glukometr , cukier wyszedł mi 52 szybko napilam się coli iż jadlam sniadanie, poczułam się lepiej po 2 h od posiłku poziom cukru wzrósł do 80. staram się mierzyc teraz codziennie , wczoraj rano wyszedł mi na czczo 134 po południu już miałam 80. srednia z rana na czczo 70-80 ( jednorazowo 52, 134) po posiłku 70-87

Gość gość
na czczo przed śniadaniem 70-80 to idealnie 2godz. po posiłku 70-90 to też ideał !! 🖐️:classic_cool:

Gość gość
dobrze masz, a te 52 moze to byl wypadek przy pracy ;)

Gość gość
chyba masz jakieś zaburzenia, powinnaś się temu przyjrzeć

Gość gość
Idz do internisty .Trzeba zrobić krzywą cukrową oznaczyc poziom glukozy ,dopiero wtedy mozna bedzie coś powiedzieć . Poza tym mozesz miec chora tarczycę .Lekarz konieczny .

Gość gość
Witajcie Dziewczyny proszę o pomoc w interpretacji wyników. Dziś odebrałam wyniki na krzywą cukrową glukoza na czczo 108 ( przy normie do 99) 75 g glukozy i po 2 godzinach wynik 126 (przy normie 140). Bardzo prosze o pomoc bo już wariuje że mam cukrzycę i moje dzieciątko jest zagrożone.

Gość gość
Cukier na czczzo podwyzszony. Jadlas w przeddzien duzo slodkiego ? A ile mialas po 1 h ?