Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolneczka 0a9d0a9d

czy koleżanka mnie olewa gdy odwołuje spotkania?

Polecane posty

Gość kolneczka 0a9d0a9d

mam (wydawać by się mogło) dobrą koleżankę. Razem często gdzieś wychodzimy, na spacery, do kina, do restauracji itd. Dobrze się dogadujemy. Niestety istnieje tu jeden problem (albo ja jestem jakaś przewrażliwiona). Czasem jest tak, że ja się z nią umawiam kilka dni w przód, i danego dnia ona do mnie dzwoni parę godzin przed spotkaniem i mówi, że się umówiła z jakąś koleżanką i się nie zobaczymy :( Czasem przekłada spotkanie mówiąc, że nie może przyjść. Zdarzyło się też tak, że mnie zaprosiła do domu na imprezę (ja się już ucieszyłam, że do niej wpadnę) po czym powiedziała, że idzie w dniu imprezy z jakąś znajomą do klubu (kompletnie o mnie zapominając), i się pyta jeszcze parę dni później bezczelnie co tego dnia porabiałam :-( Pewnego dnia umówiłyśmy się do kina, zadzwoniłam do niej, że już czekam pod nim, a ona powiedziała, że jeszcze jest w domu, bo jej się godziny pomyliły (i nici z kina, wróciłam do domu). Nie mówiąc już o tym, że raz umówiłyśmy się na mieście, a ona spóźniła się godzinę na spotkanie, bo w ostatniej chwili wpadł do niej znajomy i musiała z nim pogadać. Czy ja jestem przewrażliwiona, może koleżanki czasem się tak zachowują? A może po prostu nie jestem dla niej taka ważna, bo się nawet umówić ze mną nie może? Proszę o obiektywne komentarze bo już nie wiem co mam robić :-(

Gość gość
Wydaje mi się, że ona traktuje spotkania z tobą jak taki oczywisty punkt dnia (mimo że się umawiacie), coś na zasadzie jak było w serialu Przyjaciele że każdy wpadał do kawiarni albo do kogoś do domu od tak sobie. I ona tak właśnie niby się z tobą umawia, ale generalnie układa sobie spotkania z innymi osobami a z tobą nie jest to priorytetem, o to taka oczywista dla niej sprawa, że jak z nikim innym jej nic nie wypada to wiadomo że widzi się z tobą. hm... coś jak z siostrą itp. pewnie znacie się od dzieciństwa... :) oczywiście to nie jest fair, ale cóż... najwyraźniej ona tego nie zauważa

Gość kolneczka 0a9d0a9d
znamy się prawie rok, przez ten rok dobrze ją poznałam. Ogólnie ją lubię, bo jest wesoła, ale czasem czuję, że ona źle mnie traktuje. Czuję się olewana, bo jak to wygląda, że już jesteście umówione, a ona sobie tego dnia wychodzi gdzieś z kimś innym? Dla mnie to jest lekceważące.

Gość gość
a próbowałaś też ją kiedyś tak wystawić i zobaczyć jak zareaguje?

Gość gość
i dlatego to tylko twoja koleżanka na przyjaciółkę się nie nadaje moim zdaniem nie postępuje fair, jest to niedopuszczalne wobec kogokolwiek, czy by się umawiała z własną siostrą, matką, koleżanką, znajomym lekceważy ludzi bo jest egoistką moim zdaniem powinnaś jej powiedzieć wprost że ci to przeszkadza i żeby ci nie zawracała tyłka na przyszłość niepotrzebnie

Gość kolneczka 0a9d0a9d
"a próbowałaś też ją kiedyś tak wystawić i zobaczyć jak zareaguje?" - już mnie to wszystko tak denerwuje (choć staram się być bardzo cierpliwa i nie skreślać kogoś bez powodu), że czuję, że wkrótce wywinę jej taki sam numer jak ona mi. Jak ja się kiedyś spóźniłam (o czym ją uprzedziłam) to była bardzo niezadowolona i zniecierpliwiona. A czasem jak się umawiamy, ja muszę pół godziny na nią czekać..a raz mi się zdarzyło czekać na nią na mrozie godzinę :-( "lekceważy ludzi bo jest egoistką" - coś w tym jest. Jak się spotkamy to cały czas gada o sobie, o swoim życiu i problemach :( Nie można wtrącić czegoś, co mnie na przykład interesuje i chciałabym o tym pogadać, to ona chwilę posłucha, nie wie co odpowiedzieć i od nowa zaczyna o swoich problemach..

Gość gość
napisałaś wcześniej że dobrze się dogadujecie... teraz że jak się spotykacie to gada o sobie, ciebie do głosu nie dopuszcza i średnio ją interesuje co u ciebie. Gdzie tu dogadanie, co miałaś na myśli? Niech zgadnę - czy ona czasem ciebie nie krytykuje? Np. jesteście razem w sklepie na zakupach i to co jej pokazujesz że ci się podoba ona kwituje że wiocha? Albo nie uznaje twojego gustu muzycznego itp.? ... zrób listę plusów i minusów tej znajomości i jeśli uznasz że nie warto to skończ znajomość, czy warto tracić życie na znajomości które nie przynoszą nam satysfakcji? Jak zakończyć w miarę bezboleśnie - odrzucaj spotkania bo jesteś zajęta, miej coraz mniej czasu dla niej, zobaczysz że koleżanka zapomni o tobie prędzej niż się tego spodziewasz. lepiej mieć jednego dobrego przyjaciela niż 15 pseudo znajomych którzy nawet się nie zainteresują czyś chora czy zdrowa......

Gość gość
ona jest wobec Ciebie nie wporzadku, tak sie nie powinna zachowywac kolezanka, ja z Tobą jest wszystko ok. Druga sprawa... jesli bedziesz chciala sie jeszcze z nią umowic to sie umow ale w ten sam dzien a nie z wyprzedzeniem kilkudniowym. Twoja kolezanka nie szanuje Ciebie i Twojego czasu, bo gdyby Cie szanowala to by przyszla na spotkanie, a nie odwolywala je "za pięć dwunasta" kiedy Ty juz jestes gotowa i czekasz z utesknieniem na spotkanie z nią... Moze zaprzestan spotkan z nią... zawies umawianie sie z nią, bo Ona Cie ewidentnie nie szanuje...

Gość kolneczka 0a9d0a9d
"napisałaś wcześniej że dobrze się dogadujecie... teraz że jak się spotykacie to gada o sobie, ciebie do głosu nie dopuszcza i średnio ją interesuje co u ciebie. Gdzie tu dogadanie, co miałaś na myśli?" - chodziło o to, że mamy wiele wspólnych poglądów na jakieś sprawy (zazwyczaj jej sprawy). Ona zarzuca jakiś temacik i widzę, że nasze poglądy są zbieżne. Za to jak ja coś opowiadam, to ona mnie nie wysłucha do końca i ciśnie o jej problemach. Czasem ma wrażenie, że grzecznościowo wysłucha ale i tak od początku nawija o sobie. x x "Niech zgadnę - czy ona czasem ciebie nie krytykuje?" - wiesz, nie słyszę z jej ust zbyt dużo krytyki, ona nie ma na to czasu, bo mówi zazwyczaj o sobie ;-) Ale kiedyś wyśmiała mnie jak jej powiedziałam, że podoba mi się pewien facet (jego wygląd odbiegał widać od jej gustu). x x "czy warto tracić życie na znajomości które nie przynoszą nam satysfakcji? " - często czuję się wręcz lekceważona w tej znajomości.. Zastanowię się czy mam jakąkolwiek z niej satysfakcję.

Gość gość
ja bym powiedziała takiej koleżance miło i spokojnie "jak znajdziesz dla mnie czas i będziesz pewna że na spotkanie przyjdziesz oraz co najważniejsze - jeśli naprawdę będziesz miała chęć posłuchać co u mnie słychać i co mam do powiedzenia to wiesz gdzie mnie szukać"

Gość gość
Wyraźnie widać, że to Tobie zależy na niej, ale nie jej na Tobie. Nie jesteś przewrażliwiona wg mnie. Ja dawno zakończyłabym taką znajomość, nawet gdbyby to była moja jedyna koleżanka.

Gość kolneczka 0a9d0a9d
jeszcze jedna sytuacja - zaprosiłam koleżankę na sobotę do domu. Kilka dni pod rząd jej o tym przypominałam (serdecznie zapraszając i myśląc, że sobie zarezerwuje ten dzień na spotkanie ze mną)ona się zgodziła. Po czym dzisiaj dzwoni i mówi, że wpadnie, ale pod wieczór, bo tego dnia umówiła się ze znajomym :-( Ręce opadają. x x "Wyraźnie widać, że to Tobie zależy na niej, ale nie jej na Tobie. Nie jesteś przewrażliwiona wg mnie. Ja dawno zakończyłabym taką znajomość, nawet gdbyby to była moja jedyna koleżanka. " zastanawiam się nad znalezieniem nowej koleżanki, może z tą nie zerwę kontaktów, ale chciałabym poznać taką, która przynajmniej mnie nie oleje :-(

Gość gość
jak bym w niektorych wpisach czytala o sobie...

Gość kolneczka 0a9d0a9d
czy u Ciebie też jest tak samo? Umawiasz się z koleżanką, która całkowicie lekceważy umówione spotkania?

Gość gość
Mam tak samo nie wiem co o tym mylec