Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sun3012

Pomysł na mściwą żonę

Polecane posty

Gość sun3012

Witam,znajomy (x) jest w trakcie rozwodu. Żona od 3 lat ma kochanka (są dowody aczkolwiek nie przyznaje się) i podała o rozwód bez obwiniania. Nie mogę już na to patrzeć jak go niszczy, może ktoś z Was będzie miał pomysł jak sobie poradzić z taką kobietą. Mają dwoje dzieci, 10 i 13 lat. Pani żona manilupuje dziećmi, ale starsza córka nie poddaje się i powstają konflikty, ona chce zostać z tatą, matkę nie szanuje i jeśli będzie tak dalej zacznie ją nienawidzić. On stara się być jak najlepszym tatą, spędza z dziećmi aktywnie czas, w zasadzie każdy weekend, ponieważ żona weekendy spędza "u koleżanki". Żona od 10 lat nie pracuje, zajmowała się domem i dziećmi. Ich sytuacja pozwalała na to, że nie musiała pracować i wygląda na to, że zawsze robiła co chciała nie patrząc na dobro rodziny. Dzieci używa jako broń, manipuluje nimi, pana x obraża, poniża w obecności dzieci. Grozi mu, że poda go na prokuraturę, wymyśla ciągle coś nowego, że zrobi wszystko, żeby go wyrzucili z pracy, że pójdzie do firmy i powie, że dzieci są głodne itd.... Pan x utrzymuje ogromny dom, codziennie robi zakupy, kupuje dziecią ubrania itd. Panią x nic nie obchodzi, jedynie żeby zatruć mu życie i wyrwać się z domu. Jeśli x jest w pracy, zostawia dzieci po rodzinie albo znajomych, często starszą córkę samą w domu, bo przecież ona chce być z ojcem. Wziełam dość wielką sumę pieniędzy z konta bez jego wiedzy, więc na swoje wyjazdy ma, ale w przypadku np. choroby dziecka nie wykupi lekarstwa, tylko czeka aż x wróci do domu i kupi. Byli na badanich psychologicznych całą rodziną i czekają na wyniki i sprawę w sądzie. Historia jest długa, a jej zachowanie przechodzi już wszystkie granice. 20 smsek z obelgami to codzienność. Może ktoś z Was ma doświadczenie i skuteczne rozwiązanie jak poskromić tą Panią. Jej "groźby", że sie wyprowadzi, niestety pozostają tylko groźbami, bo gdzie jej będzie wygodniej. On nie pozostawi domu, bo i tak musiałby go utrzymywać, poza tym chyba wywiozłaby wszystko (były już włamania do jego pokoju). Jest wulgarna, mściwa i przede wszystkim nie bierze pod uwagę dobro dzieci. Proszę piszcie i przepraszam jeśli cieżko się połapać w tym co piszę. Temat jest długi, próbowałam naświetlić sprawę.

Gość gość
to twój kochaś tak?

Gość gość
A co Ci do tego ? ...Masz ochotę na pana x ? Nie wtrącaj się babo !

Gość gość
Poproś kochasia niech ci podręcznik do gramatyki języka polskiego po córce da i spływaj, łowić gdzie indziej.

To jest przyjaciel od dzieciństwa mojego męża. Nie wtrącam się, próbujemy go wspierać.

Gość cichuteńko tu
:)

Gość gość
niech ja maz nagra na dyktafonie.. a potem idzie da sadu.

Gość gość
Ma wszystko nagrane, ale w tej chwili rozwód ma być polubowny i on nie chce to zmieniać. On walczy o dzieci, ale jeśli opiekę nad dziećmi przyznają jej nie będzie już walczyć, bo to walka z wiatrakami. Przynajmniej jeśli będą już po rozwodzie, może będzie miał większe szanse pozbyć się jej, albo zmusić do pokrywania rachunków. Sytuacja naprawdę wydaje się bez wyjścia a on to jeden wielki kłębek nerwów. Czasem nie potrafię pojąć jak można być tak złą kobietą i przede wszystkim matką.