Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatkany nos, kichanie i nie moge oddychac a przychodnie zamkniete co robic

Polecane posty

Gość gość

Uczulenie na temperaturę? Napady wodnistego kataru oraz kichania Witam serdecznie, piszę do Państwa, ponieważ nie jestem w stanie poradzić sobie z moimi dolegliwościami. Mam 22 lata i odkąd pamiętam, zawsze towarzyszył mi katar. Jednak od pewnego czasu, dostaję dziwnych napadów w zupełnie nieprzewidywalnych momentach. Mam jednak takie spostrzeżenie, że pojawia się on, gdy przez chwilę jest mi zbyt ciepło lub zbyt zimno, np. w momencie, gdy wsiadam do autobusu, w którym włączone jest grzanie, gdy muszę gdzieś podbiec i się spocę lub gdy odczuwam przeciąg. W mgnieniu oka zaczynam kichać, dostaję wodnistego kataru, który towarzyszy mi niekiedy przez cały dzień. Moje samopoczucie mogę porównać do początkowego stadium przeziębienia. Często pojawia się jeszcze ból głowy oraz rumień na buzi. Nie wiem, czy opisane przeze mnie objawy kwalifikują się do kategorii dolegliwości alergologicznych, jednak nie wiem już gdzie się z tym zgłosić :( To bardzo męczące- wiecznie leje mi się z nosa (wypadałoby nosić ze sobą cały wagon chusteczek), mam spore problemy z powonieniem, w nocy oddycham jedynie przez usta, bardzo często dostaję zapalenia zatok. Nie wiem, czy ma to jakikolwiek związek- staram się jak najdokładniej opisać moje reakcje- być może kwalifikują się np. do laryngologa?

Gość gość
budze sie w nocy z zatkanym nosem i mam ataki kichania czasami az 20 razy pod rzad az nie moge oddechu zlapac. dwa lata temu bylam u lekarza bo tez tak mialam on tylko zajrzal do nosa i przepisal mi alertec i jakis plyn ale nie przeszlo. bralam leki na zatoki tez nie przeszlo. jedynie sport na jakis czas mi udraznia nos i moge oddychac. na powietrzu nie mam ataku tylko w pomieszczeniu

Gość gość
nikt nie poradzi? :(

Gość gość
ja też nie mogę spać gdy mam nos zatkany,kupiłem w kiosku tabakę w proszku,wciągam to przed spaniem do nosa,kichnę porządnie,kilka kilkanaście razy,nos wysmarkam i jest czyściutko,do nosa pakuję maść majerankową i śpię jak zabity do rana.

Gość gość
Kładłam się spać zaczynałam kichać, leciało mi z nosa, potworny katar, pół nocy nieprzespanej, zasnęłam budziło mnie kichanie, takie "kręcenie w nosie" i znowu to samo. Wstawałam rano od nowa katar wodnisty, kichanie.... w ciągu dnia nawet pare razy to samo.. Myślałam ze się wykończę.

Witam gość 11:14:30, opisywane objawy mogą być sygnałem problemu o podłożu laryngologicznym. Zdecydowanie polecam w pierwszej kolejności konsultacje u specjalisty laryngologa. Lekarz zleci odpowiednie badania, by wykryć przyczynę Tych dolegliwości. Możliwe, że lekarz laryngolog wypisze też skierowanie na dodatkowe badania np.: tomografię komputerową zatok bądź zaleci dodatkowe konsultacje np. alergologiczną. Pozdrawiam, Łukasz Narożny _____________ Dolnośląskie Centrum Laryngologii MEDICUS Rejestracja, tel.: 71 323 63 00 lub 71 353 00 30

Gość jagnasss3
Mnie bardzo na plus zaskoczył nasz inhalator Pro Sanity. Nie sądziłem, że w tej cenie sprzęt będzie aż tak multifunkcjonalny i wydajny przy tym, ale jest. Porządnie zrobiona obudowa, szybkie generowanie aerozolu i też fanie pomyślane regulowanie wielkości leku. Wszystko tu się obsługuje prosto i wygodnie, a niczego bardziej nie lubię jak urządzeń, których nawet producenci nie wiedzą jak obsługiwać.