Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka antybiotyk po 2 dniach znów goraczka

Polecane posty

Gość gość

może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi? córka 4 lata ok 2 tyg temu zaczęła gorączkowac i to po 40 stopni. Dostała drgawek, szpital, badania Crp 35 i antybiotyk Zinnat przez 7 dni. we wtorek antybiotyk się skończył się w czwartek w nocy znów goraczka... wczoraj wizyta u pediatry i jak się nie poprawi to jutro znów antybiotyk. tym razem amoksiklav. żadnych innych dolegliwości nie ma. Ani kataru ani kaszlu. za pierwszym razem było tak samo. czy to wirus czy bakterie? siostry dzieci mają tak samo... co to może być za świństwo?

Gość gość
podejrzewam anginę,tym bardziej ,ze grasuje wirus anginy ,wystarczy dzisiaj być w szpitalu,mnostwo dzieci ,nawet tych kilkumiesiecznych,sa i dorośli dzisiaj moja córcia ok.11;00 miała 39,7,natychmiast do lekarza ,diagnoza-angina i antybiotyki,jestem przerażona antybiotykami-czy nie można ich zastąpić nie-antybiotykami?

Gość gość
ona ma tylko lekko zaczerwienione gardło. żadnych nalotów... wcześniejsza diagnoza to zapalenie gardła. tez się obawiam tych antybiotyków ale jeśli będzie trzeba to podam

Gość gość
wczoraj było ok,bylyśmy z córcia na dworze o 18:00,wrociłysmy,była pogodna,ale w nocy o godz,3;00 zmierzyłam temp.,miała 38,5, robiłam jej chłodne okłady ,podałam jej syrop na obniżenie temp .o godz.6;00 miała już 37;6,nie miala apetytu,wypila odrobinę mleczka i zasnęla spała ponad 2 godz i wtedy szok, dziwię się,ze lekarka jej nie osłuchała,tylko zajrzała do buzi niestety przy anginie temp.jest wysoka,trzeba dawac duzo picia żeby dziecko nie odwodniło się

Gość gość
narazie zaczerwienione gardełko,ale za moment moze byc gorzej nie zwlekaj z podaniem leku

Gość gość
czyli ten pierwszy antybiotyk po prostu nie zadziałał?