Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy braki w uzębieniu u 26 letniej kobiety to

Polecane posty

Gość gość

duży problem ? w czym to może przeszkodzic?

Gość gość
w jedzeniu.

Gość gość
W niczym o ile masz braki bardziej z tyłu, a nie np. brak jedynki. ;P

Gość Sam Wiesz Kto
zeby madrosci ci zbutwialy?

Gość fdfgfd
zęby przeszkadzają w robieniu loda .. Im mniej zębów tym lepiej robisz loda

Gość gość
Ja mam 28 lat i dwa tyg temu otwierając drzwi do łazienki niechcący podstawiłam nogę i szarpnęłam drzwi do siebie. Dostałam kantem drzwi w górną jedynkę i złamała się wzdłuż na pół. Teraz to wygląda tak jakbym miała przerwę między zębami. Ząb był wcześniej leczony kanałowo, był słabszy i lekko przebarwiony i oprócz tego wypadła z niego plomba. Jedynym wyjściem jest koronka, na którą mnie teraz nie stać!!!

Niestety drogie panie ,,kasownik" w uśmiechu z mety was dyskredytuje . :( Rozumiem że kogoś nie stać na ekstra ciuchy, super kosmetyki ale niestety cała klawiatura to rzecz podstawowa , tak jak codzienna kąpiel.

Gość gość
a co jest gorsze nie miec trzech palcow u ręki czy trzech przenich zębow?

Gość gość
Dokładnie tak się teraz czuję. Całkowity brak komfortu i nie uśmiecham się szeroko tylko z zamkniętymi ustami. Ale wiecie co jest najgorsze? WYMOWA! Niby brakuje mi tylko pół tej jedynki, a głoski są bardziej świszczące. Muszę jakoś nazbierać tę kasę. STRASZNY WSTYD.

Gość gość
05.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Leczenie dentystyczne można sobie rozłożyć na raty.

Gość gość
Ogromny problem, nie wiem jak można się ludziom pokazać. Co do argumentu z palcami reki, to te na ogół się traci w wypadku a nie na skutek braku higieny i nie jest standardem wszczepienie sztucznych palców, przynajmniej nie na tym etapie rozwoju medycyny :-) A zęby to podstawa normalnego wyglądu. Problem jest nie tylko estetyczny. Brak zęba sprawia problemy ze zgryzem, prowadzi również do utraty zęba nad nim/pod nim, gdyż ząb ten wysuwa się szukając kontaktu ze swoim antagonista. Oprócz tego obluzowuja się zęby sąsiednie. Więc koszt naprawy problemu znacznie wzrasta. Wiec przestanie pieprzyc, ze was nie stać i zadbajcie o pełne uzębienie.

Gość gość
no nie wiem czy na skutek braku chigieny bo jesli sięma problemy metaboliczne np z przyswajaniem bialka lub niedorozwoj szkliwa to bez wzgledu na higiene ząb podatny jest na prochnice.

Gość gość
26 lat i brak zębów? To możliwe tylkonw zacofanych krajach i niestety taka opinię sobie Polacy robią takim postępowaniem. W kraju w którym mieszkam ludzie się zastanawiają, dlaczego w krajach wschodniej Europy ludzie mają tak fatalne zęby? Nie mogą tego zrozumieć, nie mieści im się w głowie. Tu usługi dentystyczne tez są drogie i nie każdego stać prywatnie, ale ludzie oszczędzają badz biora pożyczkę bo chodzenie bez zębów jest nie do przyjęcia.

Gość gość
niewkotrzy bola sie dentysty trauma z dziecinstwa innych nie stac na dentystye potraficie tylko KRYTYKOWAC!

Gość gość
Jak to jest możliwe? Mój kolega ma dziadka, który nie myje zębów wcale i w wieku 75 lat ma prawie wszystkie! Co prawda z kamieniem i żółte, ale prawie wszystkie. A inny choć myje i dba to i tak zęby gniją, wyrywają, albo same wypadają. To chyba jakieś też uwarunkowanie genetyczne...

Gość gość
Jeśli ktoś ma słabe zęby, to musi życie spędzić u dentysty. Sama mam słabe, fatalne leczenie w dzieciństwie, dziedziczne skłonności do paradontoze i ssstko mam wyłączone, zęby białe, dziąsła zdrowe i mam wszystkie swoje zęby bo dbam o nie.

Gość gość
Zacznijcie pić zieloną herbatę, a wasze problemy z zębami prawdopodobnie ustąpią. :classic_cool:

Gość gość
Wiadomo ze niektórzy wygrali loterie genetyczną ale to jeden z czynników. Ci co jej nie wygrali, mogą osiągnąć ten sam efekt, ale znacznie większym wysiłkiem. I nie pieprzcie mi o traumie, ja tea mialam fatalną dentystke z czasów PRL u w dzieciństwie, która ciągle mnie straszyla i chciała mi wyrwać 7 zębów. Nie posluchalam się, poczytalam dużo na ten temat, piszlam do lepszego specjalisty, i żeby mam wszystkie i bardzo ładny uśmiech, a jestem sporo starsza od autorki. Nie ma stem bogata, ale na dentyste mam zawsze odłożone pieniądze. Trzeba mieć trochę determinacji. Jak jej nie masz, to chodź bez zębów. Ja bym takiej osoby na pewno nie zatrudniła. Bo właśnie o tym to świadczy: braku determinacji i pasywności.

Gość gość
Szok! Jak można chodzić bez zębów?!

Gość gość
mozna ja mam sztucznych zebow 5 i nikt nie wwie ze sa sztuczne

Gość gość
No tak, o tym właśnie mówię. Uzupełniłas je i jest ok. Kazdy ma jakieś problemy i ubytki, chodzi o to, żeby nie straszyć.

Gość gość
Przestańcie gadać głupoty!Utrata zębów jest nie zawsze spowodowana brakiem higieny.Ja mam 50 lat i do tej pory miałam wszystkie zęby własne.Jedną dolną jedynkę miałam lekko przebarwioną więc ją prześwietliłam.Okazało się,że pod zębem jest ogromna torbiel[która o dziwo nie bolała].Torbiel zajęła sąsiedni ząb i zniszczyła sporo kości żuchwy.Dwa zęby nigdy nie zepsute,nigdy nie leczone ,trzeba było usunąc.A torbiel powstała gdzieś w dzieciństwie-z uderzenia w brodę.Zanim się zagoiły szwy i całe dziąsło,musiałam chodzić bez zębów-na samym przodzie.I co -od razu dyskryminacja-bo przecież na pewno brak higieny!!!!! Ja straciłam tylko dwa zęby-ale poznałam młodziutką dziewczynę,która miała "ropę" pod wszystkimi zębami-i miała iść na zabieg usunięcia wszystkich zębów i częściowo kości.I długo pochodzi bez zębów zanim się wszystko wygoi. Nie oceniajcie od razu ludzi po zębach-bo różne mogą być przyczyny ich utraty.Tylko koniowi zagląda się w zęby :)

Ludzie tu nie chodzi o przypadki kliniczne ! Nie jest też wstydem nosić protezę jeśli straciło się zęby np w wypadku . Faktem jest że WIĘKSZOŚĆ ludzi z brakiem uzębienia ma go bo po prostu nie ba o siebie. Nie dorabiajmy teorii do niechlujstwa . Jeśli boisz się dentysty to lecz zęby pod znieczuleniem .

Gość gość
to wstyd! ja poszlabym od razu do stomatologa, bo nie ma szans, zeby z czyms takim chodzic na codzien... polecam www.addent.pl