Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasii156

Moja 6 letnia corka sie masfrubuje

Polecane posty

Gość Kasii156

Nie mogłam w to uwierzyc! Zobaczyłam że trzyma ręce w spodniach. Nie zaregowalam , bo nie mam pojęcia co jej powiedziec. Skąd ona wie o takich rzeczach. Zresztą nawet się niedziwie bo jej tatuś jest kobieciarżem. Zdradził mnie 5 razy i zostawilam go. Nie dość że z nim miałam problemy to teraz z corka. Jak jej wytlumaczyc że nie powinna tego robic?

Gość gość
Dziecko oswaja się ze swoją seksualnością. To normalne.

Gość gość
Jeśli ten temat to nie prowokacja, to kup sobie lepiej jakas książkę o rozwoju psycho-fizycznym dzieci :-o

Gość gość
zwroc uwage z kim spedza czas bo czytalam na serio ze moze to oznaczac ze corka byla pzrez kogos molestowana mam nadzieje ze nie zostawiasz jej z jakimis wujakmi czy cos? mojej siostrze sie to przytrafilo i tez sie tak zachowywyala zanim sie zorientowalismy to byl nasz wujek - musisz to koniecznie wybadac i jak mozesz spytaj sie dziecka czy ktos ja dotykal ona ci powie ale nie krzycz na nia i nie mow jej ze nie wolno ona nie zdaje sobie sprawy :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
tak to moze oznaczac ze byla molestowana

Gość Kasii156
Nie, nie napewno nie była molestowana. Jedyne miejsce w którym najwięcej spędza czasu to zerówka. Jeśli idę do pracy zostawiam ją z moja mamą. Masz rację spytam się jej i nie będą na nią krzyczec. Ale naprawdę jestem przerażona.

Gość gość
A dlaczego dzieci w przedszkolu nagminnie bawia sie w doktora? To taki etap w ich rozwoju - nie są świadome, co to seks, ale uważają ze dotyk sprawiać moze przyjemność. Najgorzej to robić z tego aferę i karać dziecko. Zafundujecie mu traumę i byc moze klopoty w przyszlym życiu seksualnym. Lepiej nie reagować, ale częściej bawic sie z dzieckiem, przytulać, dbać by mialo wiecej zajęć fizycznych. Po takich zmęczone szybciej zaśnie mając mniej czasu na naukę reakcji wlasnego ciala. Ale każde przez to przechodzi. Wy tez tak reagowaliście, swiete pipy :P przyjrzyjcie jakakolwiek książkę o rozwoju seksualnym dzieci

Gość gość
* ale zauważają

Gość gość
moze ktos sie krecil w zerowce albo nawet wychowawca...przeciez sa tam jacys dorosli...

Gość gość
Glupie jestescie! Nawet dobrze napisać slowa masturbacja nie potraficie, ale za to za moment ktoras pewnie wyleci, ze wszystkiemu gender winne ...

Gość gość
Skopiujecie adres do wyszukiwarki w calosci, usuwając spacje, Kafe dzieli dluzsze linki i dlatego nie działają

Gość gość
moim zdaniem ktos ja molestowal spokojnie sie spytaj czy ktos dotykal ja w te miejsca i spytaj sie kto i powiedz jej ze niezaleznie co ci powie to sie na nia nie pofgniwasz i ja kochasz (bo ten co molestowal mogl jej powiedziec by trzymala gebe zamknieta i ja przestarszyl)

Gość gość
Mój 6-letni syn uwielbia mnie całować i przytulać sie do moich piersi (przez ubranie). bo widzi, że ja i maż sie tulimy, całujemy, wie że to jest miłe i przyjemne. ale nei wie co to seks. zachowanei twojej córki jest normalne.

Gość gość
No padnę, dotkanie miejsc intymnych własnych prze dziecko dla kafeterianke jest oznaką ,ze dziecko było molestowane, gwałcone czy nie wiem co jeszcze wymyślicie Jasne, jasne, jeśli tak uważacie to trzymajcie zdala dzieci od ksiedzow

Gość Kasii156
Sluchajcie przed chwilą pytałam sie mojej córki. Ona odpowiedzialam że jej koleżanka powiedziała jej o tym. Że fajne to jest. Tak mi powiedziała. Myślicie że ktoś molestowal ta dziewczynkę czy to poprostu jest normalne ?

Gość Kasii156
Jeśli myślicie że robię sobie z was jaja to jestescie w błędzie. Dla mnie to poważną sprawa. Corka powiedziala mi że ten pomysł podsunela jej koleżanka i że sprawia jej to przyjemnosc. Myślę że to normalny rozwój mojego dziecka. Tylko co będzie gdy moja corka często będzie się mastrubowac?

Gość Kasii156
Pisze sie mastrubacja. Po pierwsze jestem 26 letnią matką. Po drugie najpierw ty się naucz pisać a nie poprawiaj innych a po trzecie jeśli masz jakiś problem to nie pisz tutaj.

Gość gość
Podnieca cie pisanie tematów o 6 letniej dziewczynce co trzyma rękę w majtkach? lecz się chory człowieku Nie ma wyrazu mastrubacja, nie wiesz nawet jak to się wymawia a swoje fantazje o dzieciach tutaj wypisujesz. No ale co się można spodziewać po ptasim móżdżku jak nawet tworzy nowe wyrazy . Co to znaczy kobieciarżem? nigdy z takich zwrotem się nie spotkałam tak jak nigdy z mastrubacją ,ani masfyrbacją Do jakiego gimnazjum uczęszczasz?

Gość Kasii156
Dosyc? Możecie nie wierzyć ale tak nsprawde jest. To że zrobiłam kilka pomyłek a jestem dyslektykiem to nic nie znaczy. Gdybyście napisały na necie to jest tak wyraz. Ptasie móżdżki to wy macie piszą bzdety a nie pomagajac. Nie interesuje mnie to co uwazacie a swoje przemyslenia zostawcie w swojej głowie. Każdy ma prawo się mylić, każdy ma swoje problemy. Najwidoczniej nie potraficie tego docenić. Docenić tego co macie.

Gość gość
Nie ma jak to zakładać tematy a nawet nie potrafiąc poprawnie napisać nazewnictwa Autorko nie mastrubacja tylko masturbacja' Autorko nie kobieciarzem a kobieciarzem Co ty masz tym molestowaniem, ze schizow dostałaś robiąc z dziecka ladacznice, grzecznice ,bo się mastrubuje? to jest normalny etap rozwoju Ty chyba masz jakiejś problemy ze sobą i swoja seksualnością, jeśli kreca cie takie widoki

Gość gość
No ale co ma dysleksja wspólnego z wypisywaniem wyrazó nigdy wcześniej nie mającej takiej pisowni KobieciarŻem ? skąd to ci się wzielo? mastrubacja? masfurbacja?skąd to ci się wzięło? Najpierw piszesz ze nie zareagowałaś udając ,ze tego nie widziałaś, a teraz ze już z corką pogadałaś o molestowaniu czy ktoś ja macał, po pipie, ja piernicze ty się dobrze czujesz? Jak czytam twój temat to jestem za OBOWIAZKOWA edukacją rodzicó dot. rozwoju małego dziecka jakie ty podejrzenia wysnuwasz i fantazjujesz z molestowaniem dzieci .Ohyda

Gość Kasii156
O co ci gości chodzi? Na początku nie zaregowalam ale gdy popytalam córkę dlaczego to robi to jej wytlumaczylam że niepowinna. To jej koleznka powiedziała. To nie jest moja wina więc się mnie już nie czepiaj. Jestem samotna matka. Wychowuję, karmie, uczę moja córkę jaka powinna być. Nie możesz twierdzić że jestem zła matka bo mnie nie znasz. Odczepcie się już i nie ocenjacie ludzi jak ich nieznacie

Gość gość
Kobiety ogarnijcie się :o masturbacja rzeczywiscie będzie naturalna i normalna rzeczą ale u duzo młodszego dziecka, które nie rozumie jeszcze słowa intymność i lata z gołym tyłkiem po plaży. w wieku 6 lat to nie jest normalne!

Gość gość
6 letnia dziewczynka jeszcze się nie wstydzi, swobodnie lata nago po plaży. U mojej córki zaczął się etap wstydu dopiero jak jej piersi zaczęły rosnąć, niecałe 10 lat.

Takie zachowanie jest normalne w jej wieku, najlepiej odwrócić jej uwagę i udać, że się nic nie stało...nie ma sensu u dziecka wywoływać uczucia wstydu czy też wmawiać jej, że źle robi...Niedługo jej popędy nieco ucichną... Radzę zapoznać się z psychologią rozwojową i porównać sobie etapy, przez które przechodzi każde dziecko. Polecam solidną lekturę E. Eriksona :) Pozdrawiam!

Gość gość
gość 2014.04.05 Jeśli wypominasz dyslektykowi jego błędy w pisowni, to najpierw sama przeczytaj swój post, popraw a dopiero potem zatwierdź. Zdanie zaczyna się z dużej litery, nie wspomnę o zjadaniu ostatnich liter w wyrazach. xxx Autorko ja się onanizowałam będąc takim dzieckiem. Nikt mnie nie molestował. Nikt mi o tym nie powiedział, nie przyłapałam rodziców i nie widziałam żadnego filmu czy zdjęć. Co do koleżanki twojej córki, ciężko powiedzieć. Wystarczy, że dziecko umie się tam umyć, więc wyczaiła, że to fajne.

yyyy nie wiem, pewnie ją ktoś tego nauczył. dzieci w tym wieku chyba nie chcą uprawiać seksu, z kimś czy ze sobą.

Gość gość
brokeninside87 dziś yyyy nie wiem, pewnie ją ktoś tego nauczył. dzieci w tym wieku chyba nie chcą uprawiać seksu, z kimś czy ze sobą. xx Dzieci nie są aseksualne tępa dzido. Daj się komuś porządnie przedymać, przestanie cię ciągnać do takich tematów.

Dzieci nie są aseksualne tępa dzido. x tak się tłumaczą pedofile. ok, niech matka pozwoli 6latce na seks, nic mnie już nie zdziwi. NIC.