Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załąmana mama

mam na twarzy BRODAWKI PŁASKIE boje się że zarażę dziecko

Polecane posty

Gość załąmana mama

wczoraj byłam u kosmetyczki na regulacji brwi. Przy okazji zapytałam co to mam na twarzy... stwerdziła że to brodawki płaskie (z opisu w necie wynika to samo) i dała namiary na dermatolog do której sama chodzi jak ma problem. Powiedziała że to najlepiej zlikwidować laserem. o koszt 150 zł boję się że drożej mnie to wyniesie. mam je na twarzy głónie na brodzie i z 6 na całej twarzy są niemal nie widoczne. ale na brodzie 4 to już takie mocniejsze i na środku brody mnóstwo małych jedna koło drugiej :( a no i jeszcze na dłoni z 6 to razem z 40-50 myślę :( mam 3 letnią córkę: ( jestem załamana :( jak pomyślęże mogę zarazić córkę :( kosmetyczka powiedziałą że to wirysowe i mogę zarazić córkę

Gość gość
brodawki ma mnóstwo ludzi-nei zabija wiec co panikujesz

Gość załąmana mama
tak nie zabija ale okropnie wygląda

Gość gość
Dopiero teraz zaskoczyłaś, że masz takie paskudztwa? Poza tym niezły musiał być ten co zapłodnił taką babę. Współczuje dziecku, że z zarazą ud maleńkości się styka.

Gość załąmana mama
dopiero teraz bo to jest bardzo mało widoczne aby nie które bardziej

Gość gość
hej brodawczak to sto róznych wirusów. muisz sie dowiedziec jaki masz i usunąc to.

Gość załąmana mama
a czy laserowo to faktycznie dobry sposób ? czy może lepiej zacząć leczyć farmakologicznie ? strasznie panikuję ;/

Gość gość
Przecież to od razu widać, dlatego ja takich ludzi unikam jak tylko się da, bo boję się że też się zarażę.

Gość gość
Laser usunie, a leki muszą wybić w miarę możliwości wirusy, aby nowe zmiany nie powstawały.

Gość gość
Nie musisz za to placic. Mamie usunięto na NFZ na oddziale onkologicznym. od rodzinnego dostala skierowanie.

Gość gość
Zaraźliwe są klykciny kończyste, moga byc tez kurzajki, ale czy zwykle brodawkami? Chyba nie... To, ze jakiś pieprzyk tworzy sie jest cecha dziedziczną, ale tez i od nadmiaru slonca moze cos wyjsc... Zapytaj lepiej dermatologa. Kosmetyczka moze mieć za mala wiedze, by rozróżnić te zmiany skórne. W każdym razie gdy zmiana jest wypukla, zmienia kształt, kolor to zawsze lepiej by ja onkolog obejrzal. I nie powinna sie zbytnio opalać. Używaj kremów z filtrami, na plaze to najlepiej z filtrem 50 (na twarz i szyję)

Gość gość
takie brodawki można szybko usunąć, po prostu trzeba się zapisać do jakiejs kliniki np do http://www.euro-klinika.pl/ i oni się tym zajmą