Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawa kawa

oczami dziecka

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Bo faceci to cholernie wygodny gatunek xx A wiesz dlaczego? Bo kobiety ich takimi czyni膮 walcz膮c mi臋dzy sob膮 bez pardonu nawet o byle jakie portki! W og贸le si臋 nie szanuj膮, na kiwniecie palca wskakuj膮 facetom do 艂贸偶ek. Wbija im si臋 w g艂ow臋 prawie od ma艂ego, 偶e we wszystkim maja by膰 seksi, maj膮 si臋 seksi ubiera膰, seksi zachowywa膰, mie膰 seksi fryzur臋. A wszystko czasem tylko dla n臋dznych dupk贸w, kt贸rym nie chce si臋 nawet dla nich umy膰, kt贸rzy zostawiaj膮 ich po kilku latach z dzie膰mi dla m艂odszych i jeszcze bardziej seksi, kt贸rzy wyk艂贸caj膮 si臋 o to ile ich dzieciom potrzeba pieni臋dzy i czy aby nie p艂ac膮 zbyt wysokich aliment贸w, kt贸rzy maj膮 w d***e to czy ich dziecko cierpi po ich odej艣ciu z domu do nowej panienki koniecznie seksi. To jest jaka艣 paranoja, spirala ob艂臋du w kt贸r膮 kobiety si臋 same wkr臋caj膮 w tej gonitwie za byle czym byle tylko by艂o.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
tatus wpisal moje imie na liste unesco to znaczy ze wywiazal sie z obowiazkow ojcowskich?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dok艂adnie tak,lecz do tego by facet贸w traktowa膰 jak w wi臋kszo艣ci zas艂uguj膮 trzeba dojrze膰. A dzieci nie demonizujmy roli ojca bo czasem lepiej takiego ojca od niechcenia nie mie膰. I g***o prawd膮 jest 偶e to przeci臋tniaki itp.M贸j jako艣 doskonale radzi sobie na politechnice i nie widz臋 w nim ch臋ci w kierunku tatusia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋, lepsza jedna super matka ni偶 na si艂臋 byle jaki tatu艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa kawa
czytajcie ze zrozumieniem prosz臋 i trzymajcie si臋 topiki, bo wywody typu "my艣l臋 偶e du偶o zale偶y od nowej pani ktora wierci ojcu dziur臋 w brzuchu" mnie nie interesuje pytanie jest CO CZUJ膭 DZIECI a nie czyja to wina 偶e ojciec je olal, bo kazdy normalny wie, 偶e s膮 ojcowie kt贸rzy walcz膮 o kontakty pomimo nowych partnerek i by艂ych kt贸re utrudniaj膮 - bo chc膮 walczy膰 jak nie chc膮 to zawsze si臋 znajdzie pow贸d, a najlepiej na kogo艣 innego zwali膰 bo mi艣 biedny jak zwykle - darujcie sobie usprawiedliwienia facet贸w i obrzucanie b艂otem kobiet rola ojca nale偶y do ojca jak to jest tego ojca nie mie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa kawa
do pani kt贸ra ma syna na politechnice - a mog艂aby艣 napisa膰 troch臋 wiecej i na temat? co czuje twoj syn do ojca, czy wp艂yn臋艂o to na jego poczucie warto艣ci albo relacje z lud藕mi? bo to czy sobie radzi albo czy studiuje o niczym nie 艣wiadczy - z ojcem czy bez, jedni id膮 na studia inni ko艅cz膮 w wi臋zieniu ale chodzi o uczucia, obraz siebie, pewno艣膰 siebie, p贸藕niejsze zwi膮zki itp. mog艂aby艣 cos wi臋cej napisa膰 o synu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ci m贸wi臋 z do艣wiadczenia mojego syna 偶e lepsza samotna dobra matka ni偶 tatu艣 od niechcenia.Kobieto dla wi臋kszo艣ci tych dzieciak贸w tatu艣 sprowadzi艂 si臋 do roli bankomatu a im starsze tym wi臋cej z bankomatu chc膮 wzi膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to jest? Normalnie. Dziecko czuje si臋 opuszczone, odtr膮cone, gorsze, niekochane przez ojca. W sobie doszukuje si臋 winy za to, ze ojciec opu艣ci艂 mam臋 i jego. Czasem wini tak偶e matk臋 za to, 偶e ojciec odszed艂 do innej. Zazdro艣ci kolegom pe艂nej rodziny, fajnych ojc贸w. Takie odczucia pozostawiaj膮 艣lad w psychice dziecka na ca艂e 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j syn vby艂 zawsze bardzo pewny siebie,nigdy nie ulega艂 wp艂ywom innych,zawsze otoczonyt zgraj膮 koleg贸w,zawsze pe艂ny dom r贸偶nych dzieci.Mo偶e dlatego 偶e sami zostali艣my jak on by艂 bardzo ma艂y wi臋c nie pami臋ta czas贸w z tatusiem.Jedyna wada jak膮 ja dostrzegam to taka 偶e matka niezawsze nauczy typowo m臋skich zaj膮膰 np domu.Ale jak sie chce to i to mo偶na.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to jest? Normalnie. Dziecko czuje si臋 opuszczone, odtr膮cone, gorsze, niekochane przez ojca. W sobie doszukuje si臋 winy za to, ze ojciec opu艣ci艂 mam臋 i jego. Czasem wini tak偶e matk臋 za to, 偶e ojciec odszed艂 do innej. Zazdro艣ci kolegom pe艂nej rodziny, fajnych ojc贸w. Takie odczucia pozostawiaj膮 艣lad w psychice dziecka na ca艂e 偶ycie. To te偶 trzeba z dzieckiem rozmawia膰 i m贸wi膰 prawd臋 nie koloryzuj膮c i nie demonizuj膮c roli ojca. Mowi膰 prawd臋 nie ukrywa膰 nie m贸wi膰 偶e tatusiowi co艣 wypad艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam kole偶ank臋 kt贸ra bardzo bardzo chcia艂a mie膰 dziecko mia艂a ju偶 28 lat nie mia艂a ch艂opaka ani m臋偶a postanowi艂a wi臋c wrobi膰 w dziecko s膮siada. Jak pomy艣la艂a tak zrobi艂a wyliczy艂a dni p艂odne (mniej wi臋cej) kupi艂a butelk臋 wina i posz艂a do niego . Gadka szmatka wino na rozlu藕nienie i przelecia艂 j膮 ( pytaj膮c uprzednio czy si臋 zabezpiecza)ona oczywiscie sk艂ama艂a ze tak. Uda艂o jej si臋 zaci膮偶y艂a . Pami臋tam jak m贸wi艂a jak b臋d臋 w ci膮偶y nic od niego nie chc臋 ja chc臋 mie膰 tylko dziecko. Ch艂opak jak si臋 dowiedzia艂 偶e ona jest z nim w ci膮偶y wk***i艂 si臋 偶e go ok艂ama艂a on dziecka nie chcia艂. Z czasem jak jej brzuch robi艂 si臋 wi臋kszy ona zdanie zmienia艂a co do poci膮gni臋cia go do odpowiedzialno艣ci za jej ci膮偶臋. Sko艅czy艂o si臋 na tym 偶e urodzi艂a poda艂a go o alimenty mieszkaj膮 obok siebie ale on nie chce zna膰 c贸rki. Mijaj膮 si臋 na ulicy ani on ani 16-to letnia muzyki c贸rka s膮 dla siebie obcymi lud藕mi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscbbhjju
Co czuje dziecko ? -zal -porzucenie sprawia ,ze obniza swoja wartosc -strach przed okazywaniem uczuc -problemy natury emocjonalnej -nienawisc -poczucie odrzucenia -unikanie blizszych kontaktow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja jestem 偶on膮 faceta kt贸ry od kilku lat nie ma kontaktu z dzie膰mi (mamy swoje dzieci, jest dobrym ojcem) i zastanawiam si臋 czy takie dziecko chcia艂oby mie膰 z nim kontakt? Z nami? Jak by zareagowa艂a nastolatka gdyby to 偶ona ojca pdo niej napisa艂a poprostu umo偶liwiajac jej kontakt i pisz膮c 偶e jest u nas mile widziana, bez wzgl臋du na to co s艂ysza艂a od mamy (kt贸ra za brak kontakt贸w pewnie wini mnie) My艣licie, 偶e to zly pomys艂? Bo ja nie mam nic przwciwko kontaktom, m膮偶 ju偶 dawno odpu艣cil walk臋 z ex a dzieci niepotrzebnie rosn膮 w nienawi艣ci do mnie albo do niego. Jakby zareagowa艂a taka c贸rka nastolatka? Bawi膰 si臋 w to czy ola膰 i zaj膮膰 swoj膮 rodzin膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ciekawa kawa jak to jest by膰 dzieckiem samotnej matki kt贸rego ojciec nie odwiedza? s膮 tematy gdzie pisz膮 ex porzucone jak stare szmaty, s膮 tematy gdzie obecne partnerki i 偶ony 偶ala si臋 na przesz艂o艣膰 m臋偶a kt贸ra wleczr si臋 za nimi jak smr贸d zdechlego ma艂偶e艅stwa xxx Stara szmata za kt贸r膮 ci膮gnie si臋 smr贸d zdechlaka to ka偶da baba co leci na dzieciatego rozwodnika, a p贸藕niej ma pretensje, ze te dzieci istniej膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na dzieciatego rozwodnika? Gdyby tylko! Tak chyba by艂o kiedy艣. Teraz na wszystko co z definicji w portkach chodzi, 偶onate, nie偶onate, dzieciate, niedzieciate. Na wszystko!! Wystarczy przeczyta膰 sam tytu艂 jednego z topik贸w tutaj: "Czy 偶onaty facet zostawi 偶on臋 dla mnie i czy mam szans臋 u 偶onatego?" Z dalszego wywodu wynika ze pan oczywi艣cie dzieci ma. Odnosz臋 wra偶enie, 偶e teraz kobiety dziel膮 si臋 na dwie grupy- na porzucone i na te kt贸re porzucone b臋d膮. I same kobiety sobie na to pracuj膮 przy pe艂nej akceptacji pan贸w. A dzieci? A kto tam o nich my艣li, wa偶na jest chu膰 i poczucie posiadania przy boku jakiegokolwiek osobnika z jajami. Nie wa偶ne czy z dzie膰mi wa偶ne 偶e z jajami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie denerwuj si臋 Autorko, 偶e temat czasem zbacza. Tak naprawd臋 to co czuje opuszczone przez jednego z rodzic贸w dziecko wie tylko ono samo i nie zawsze chce o tym m贸wi膰. S膮 liczne psychologiczne opracowania oparte na obserwacji tych dzieci, rejestracje ich zachowa艅 i zwierze艅 o ile uda艂o si臋 do nich dotrze膰 oraz pewne wnioski i uog贸lnienia na temat wp艂ywu takiej w艂a艣nie sytuacji 偶yciowej dziecka na jego zachowania i 偶yciowe decyzje ju偶 jako doros艂ej osoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa kawa
tak, wiem, 偶e temat czasem zbacza z toru, ale zauwa偶y艂am, 偶e na tym forum akurat bardzo cz臋sto niezale偶nie od tematu dyskusja ko艅czy si臋 na obrzucaniu b艂otem obecnych 偶on czy partnerek lub by艂ych wiem, s膮 r贸偶ne opracowania, nie trudno si臋 domy艣le膰, jak czuje si臋 takie porzucone dziecko - ale cz臋sto w艂a艣nie te opracownaia s膮 og贸lne, statystyczne, a inaczej jednak jak kto艣 o sobie powie, albo o swoim dziecku anonimowo na forum dlatego mimo wszytsko prosi艂abym pisa膰 o UCZUCIACH DZIECI a opinie o tym kto za kim lata i kogo 艂apie i jak to na innych tematach pisz膮 zachowa膰 dla siebie je艣li chodzi o "stare szmaty" to by艂e 偶ony cz臋sto same siebie tak okre艣laj膮 "zostawi艂 mnie jak star膮 szmat臋" albo "zostawi艂 mnie jak starego kapcia", nie ma co si臋 rzuca膰, nie chcialam nikogo obrazi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i gdzie te bachory? Jest w ko艅cu dla was temat, wypowiedzcie si臋 jak to wam 藕le i jakie jest艣cie porzucone, macie szans臋. Jak temat o nowy kobietach ojc贸w to pe艂no g***arzerni wrzeszczy i wyzywa, bez do艣wiadcznia i bez sensu - a teraz cicho? Bo nawet troch臋 wirtualnej twarzu ods艂oni膰 i szczerze napisa膰 to nie ma nikogo, 偶al d**臋 艣ciska bo sobie u艣wiadamiacie 偶e to na tatusia jeste艣cie naprawd臋 藕li nie na obc膮 bab臋 i ju偶 nie ma jak komu innemu nawciska膰. Trudno si臋 pisz臋 o sobie, co? Zak艂amane niechciane pata艂achy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja jestem 偶on膮 faceta kt贸ry od kilku lat nie ma kontaktu z dzie膰mi (mamy swoje dzieci, jest dobrym ojcem) i zastanawiam si臋 czy takie dziecko chcia艂oby mie膰 z nim kontakt? Z nami? Jak by zareagowa艂a nastolatka gdyby to 偶ona ojca pdo niej napisa艂a poprostu umo偶liwiajac jej kontakt i pisz膮c 偶e jest u nas mile widziana, bez wzgl臋du na to co s艂ysza艂a od mamy (kt贸ra za brak kontakt贸w pewnie wini mnie) My艣licie, 偶e to zly pomys艂? Bo ja nie mam nic przwciwko kontaktom, m膮偶 ju偶 dawno odpu艣cil walk臋 z ex a dzieci niepotrzebnie rosn膮 w nienawi艣ci do mnie albo do niego. Jakby zareagowa艂a taka c贸rka nastolatka? Bawi膰 si臋 w to czy ola膰 i zaj膮膰 swoj膮 rodzin膮? xxxxxxxx Daj sobie spok贸j dziewczyno! Po co Ci to? Masz m臋偶a, dzieci, spok贸j - ciesz si臋. Poczytaj sobie co si臋 dzieje jak te "biedne porzucone" si臋 wpieprzaj膮 we wszystko, s膮 zazdrosne o tatusia, o Ciebie, o wasz dzieci, o pieni膮dze o wszytko - dobrze Ci to si臋 ciesz, 偶e masz faceta kt贸ry potrafi艂 Ci臋 przed tym smrodem obroni膰. Bo te pozosta艂o艣ci po poprzedniej rodzinie tylko smr贸d potrafi膮 robi膰 w 偶yciu, nic wi臋cej. Pozytywnego nic nie wnios膮 do Twojego domu tylko negatywne uczucia. Dbaj o swoj膮 rodzin臋, a ci co nie dbali o poprzeni膮, skoro si臋 rozpad艂a niech sobie sami radz膮 z konsekwencjami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wiesz gdzie te bachory???U ciebie w domu te sk****a艂e pata艂achy kt贸re s膮 na tyle g艂upie 偶e nawet matka i ojciec na t臋pot臋 nie pomog膮. Autorko a ty na ch*j pytasz skoro tw贸j frajer nie utrzymuje kontaktu z dzie膰mi a ty si臋 si臋 pytasz jak to widz膮 jego dzieci??Maj膮 go w d***e niech tylko kas臋 p艂aci i niech s*******a tylko niech kiedy艣 w potrzebie nie przyjdzie ani on ani ty.Osobi艣cie kilka miesi臋cy temu le偶a艂am na jednym oddziale z dziewczyn膮 kt贸rej dziecko chore na bia艂aczk臋 dosta艂o szpik od swojego brata. Od kogo twoje dostanie gdyby co艣 to za g艂upi jest ten tw贸j stary by my艣le膰.A takie rzadkie to teraz nie jest wcale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do dziewczyny, ktora si臋 zastanawia czy si臋 nie odezwa膰 do pasirba: kochana, przechodzi艂am przez to jakie艣 7 lat temu i pisz臋 z pe艂n膮 艣wiadomo艣ci膮: DAJ SOBEI SPOK脫J, nie ruszaj tego. Ja si臋 dowiedzia艂am, 偶e m贸j m膮偶 ma dziecko z by艂膮 ju偶 po naszym 艣lubie, bo nie mia艂 kontaktu i w 偶yciu by mi do g艂owy nie przysz艂o, no ale zaakceptowa艂am, p艂aci艂 alimenty i ex nie chcia艂a go zna膰. Ale potem urodzi艂o si臋 nasz wsp贸lne dziecko, potem drugie i zacz臋艂am tak jak ty my艣le膰 - a mo偶e kiedy艣 b臋dzie go szuka艂a (to te偶 c贸rka by艂a) mo偶 kiedy艣 na siebie gdzie艣 wpadn膮, potem zacz臋艂am my艣le膰, 偶 przeciez po co tamten dzieciak ma sobie w g艂owie jakie艣 historie tworzy膰 jak mo偶e da si臋 wszystko normalnie wyja艣ni膰, ja te偶 by艂am tak jak ty ch臋tna i otwarta. No i napisa艂am maila kiedy艣 do dziewczyny, ona mia艂a chyba z 15 lat wtedy, napisa艂am, kim jestem i dos艂ownie jeden paragraf, 偶e gdyby chcia艂a to my czekamy, 偶e ma rodze艅stwo, 偶e jest u nas mile widziana i tak dalej. Po jakim艣 tygodniu dosta艂am 3 strony okropnych wyzwisk, bluzg贸w na mnie, nasze ma艂偶e艅stwo, nasze dzieci no i mojego m臋偶a nie tylko od niej ale i od jej matki, napisa艂y, 偶e mam si臋 odp** od nich, 偶e jestem K** i moje dzieci no nawet nie b臋d臋 tego pisa膰 tutaj bo wszystko wykropkuje :D Rada od serca - miej serce ale dla ludzie kt贸rzy to docieni膮. Porzucone dzieci maj膮 zadr臋 w sercu i atakuj膮 ka偶dego, na o艣lep, chc膰by艣 nie wiem jak dobrze chcia艂a to 艣wiata nie zbawisz. Niech si臋 ojciec sam kontaktuje, albo oni, a ty sie ewentualnie zastan贸w czy chcesz kogo艣 takiego w swoim 偶yciu i 偶yciu twoich dzieci? Czy oni s膮 ci do czego艣 potrzebni? Oni potrzebuj膮 ojca, nie ciebei i nie rodze艅stwa przyrodniego, wi臋c zapomnij o wielkiej szcz臋艣liwej rodzinie, bo jedyne co dostaniesz to zawi艣膰 i 艂zy. B臋dzie wymy艣lanie, zazdro艣膰, zawi艣膰, oberwie si臋 tobie i twoim dzieciom za czyj膮艣 藕le rozegran膮 przesz艂o艣膰. Po co ci to? Skoro m膮偶 si臋 zdecydowa艂 spali膰 te mosty to ty ju偶 i tak ich nei odbudujesz a jedynie mo偶esz si臋 sparzy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do dziewczyny, ktora si臋 zastanawia czy si臋 nie odezwa膰 do pasirba: kochana, przechodzi艂am przez to jakie艣 7 lat temu i pisz臋 z pe艂n膮 艣wiadomo艣ci膮: DAJ SOBEI SPOK脫J, nie ruszaj tego. Ja si臋 dowiedzia艂am, 偶e m贸j m膮偶 ma dziecko z by艂膮 ju偶 po naszym 艣lubie, bo nie mia艂 kontaktu i w 偶yciu by mi do g艂owy nie przysz艂o, no ale zaakceptowa艂am, p艂aci艂 alimenty i ex nie chcia艂a go zna膰. Ale potem urodzi艂o si臋 nasz wsp贸lne dziecko, potem drugie i zacz臋艂am tak jak ty my艣le膰 - a mo偶e kiedy艣 b臋dzie go szuka艂a (to te偶 c贸rka by艂a) mo偶 kiedy艣 na siebie gdzie艣 wpadn膮, potem zacz臋艂am my艣le膰, 偶 przeciez po co tamten dzieciak ma sobie w g艂owie jakie艣 historie tworzy膰 jak mo偶e da si臋 wszystko normalnie wyja艣ni膰, ja te偶 by艂am tak jak ty ch臋tna i otwarta. No i napisa艂am maila kiedy艣 do dziewczyny, ona mia艂a chyba z 15 lat wtedy, napisa艂am, kim jestem i dos艂ownie jeden paragraf, 偶e gdyby chcia艂a to my czekamy, 偶e ma rodze艅stwo, 偶e jest u nas mile widziana i tak dalej. Po jakim艣 tygodniu dosta艂am 3 strony okropnych wyzwisk, bluzg贸w na mnie, nasze ma艂偶e艅stwo, nasze dzieci no i mojego m臋偶a nie tylko od niej ale i od jej matki, napisa艂y, 偶e mam si臋 odp** od nich, 偶e jestem K** i moje dzieci no nawet nie b臋d臋 tego pisa膰 tutaj bo wszystko wykropkuje :D Rada od serca - miej serce ale dla ludzie kt贸rzy to docieni膮. Porzucone dzieci maj膮 zadr臋 w sercu i atakuj膮 ka偶dego, na o艣lep, chc膰by艣 nie wiem jak dobrze chcia艂a to 艣wiata nie zbawisz. Niech si臋 ojciec sam kontaktuje, albo oni, a ty sie ewentualnie zastan贸w czy chcesz kogo艣 takiego w swoim 偶yciu i 偶yciu twoich dzieci? Czy oni s膮 ci do czego艣 potrzebni? Oni potrzebuj膮 ojca, nie ciebei i nie rodze艅stwa przyrodniego, wi臋c zapomnij o wielkiej szcz臋艣liwej rodzinie, bo jedyne co dostaniesz to zawi艣膰 i 艂zy. B臋dzie wymy艣lanie, zazdro艣膰, zawi艣膰, oberwie si臋 tobie i twoim dzieciom za czyj膮艣 藕le rozegran膮 przesz艂o艣膰. Po co ci to? Skoro m膮偶 si臋 zdecydowa艂 spali膰 te mosty to ty ju偶 i tak ich nei odbudujesz a jedynie mo偶esz si臋 sparzy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i gdzie te bachory? Jest w ko艅cu dla was temat, wypowiedzcie si臋 jak to wam 藕le i jakie jest艣cie porzucone, macie szans臋. Jak temat o nowy kobietach ojc贸w to pe艂no g***arzerni wrzeszczy i wyzywa, bez do艣wiadcznia i bez sensu - a teraz cicho? Bo nawet troch臋 wirtualnej twarzu ods艂oni膰 i szczerze napisa膰 to nie ma nikogo, 偶al d**臋 艣ciska bo sobie u艣wiadamiacie 偶e to na tatusia jeste艣cie naprawd臋 藕li nie na obc膮 bab臋 i ju偶 nie ma jak komu innemu nawciska膰. Trudno si臋 pisz臋 o sobie, co? Zak艂amane niechciane pata艂achy. ----- na 100% jeste艣 g艂upi膮 qrw膮 co szarpa艂a albo szarpie za rozporek 偶onatego, bo ci臋 nikt inny nie chcia艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ty na 100% jeste艣 samotn膮 rozw贸dk膮, kt贸r膮 facet porzuci艂 jak star膮 szmat臋 dla innej, bo nawet ten beznadziejny, najgorszy, k艂amca i zdrajca ci臋 nie chcia艂 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieci porzucone, sieroty czy p贸艂 sieroty albo si臋 zamykaj膮 w sobie i s膮 odludkami albo przeciwnie, udaj膮, 偶e s膮 bardzo pewne siebie, sztuczne, 偶eby nadrobi膰 brak rodzica nienaturaln膮 fasad膮, pokazuj膮 na ka偶dym kroku jakie s膮 oryginalne, wspania艂e, m膮dre jak si臋 maj膮 zainteresowniaa, pomimo, 偶e 90% nastolatk贸w robi dok艂adnie to samo co one bez chwalenia si臋 tym na ka偶dym blogu czy facebooku takie dzieci s膮 bardzo zakompleksione i musz膮 ka偶demu udowodni膰, 偶e s膮 warte mi艂o艣ci i zainteresowania, bo przecie偶 to 偶e ojciec ich porzuci艂 to nie ich wina, bo one s膮 takie z******te i fajne i m膮dre i 艂adne...smutne, ale prawdziwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieci porzucone, sieroty czy p贸艂 sieroty albo si臋 zamykaj膮 w sobie i s膮 odludkami albo przeciwnie, udaj膮, 偶e s膮 bardzo pewne siebie, sztuczne, 偶eby nadrobi膰 brak rodzica nienaturaln膮 fasad膮, pokazuj膮 na ka偶dym kroku jakie s膮 oryginalne, wspania艂e, m膮dre jak si臋 maj膮 zainteresowniaa, pomimo, 偶e 90% nastolatk贸w robi dok艂adnie to samo co one bez chwalenia si臋 tym na ka偶dym blogu czy facebooku takie dzieci s膮 bardzo zakompleksione i musz膮 ka偶demu udowodni膰, 偶e s膮 warte mi艂o艣ci i zainteresowania, bo przecie偶 to 偶e ojciec ich porzuci艂 to nie ich wina, bo one s膮 takie z******te i fajne i m膮dre i 艂adne...smutne, ale prawdziwe Ja p******臋 z jakiej ksi膮偶ki o psychologii to wyczyta艂a艣???Zmie艅 literatur臋 albo lekarza bo ten ci臋 oszukuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sa na ten temat setki bada艅, wygooglaj sobie to sama zobaczysz... dziecko stara si臋 pokaza膰 ka偶demu 偶e jest warte uagi i mi艂o艣ci bp nie jest to dla niego naturalne 偶eby dostawa膰 to, musi sobie zas艂u偶y膰 mi艂o艣膰 rodzic贸w powonna byc bezwarunlowa a porzucone dziecko tego nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rum_Ja_Majka
oczami dziecka: Jasio przychodzi do taty i pyta: - Tato co to jest polityka? - Polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rz膮d bo rz膮dzi pieni臋dzmi, dziadek to zwi膮zki zawodowe bo nic nie robi, pokoj贸wka to klasa robocza bo sprz膮ta i pracuje, ty synku jeste艣 ludem bo tworzysz spo艂ecze艅stwo, a tw贸j ma艂y braciszek to przysz艂o艣膰. - Tato ja si臋 z tym prze艣pi臋 i mo偶e zrozumiem. Jasio poszed艂 spa膰.W nocy budzi go p艂acz ma艂ego brata, kt贸ry zrobi艂 w pieluszk臋. Jasio poszed艂 do pokoju po mam臋, ale nie m贸g艂 jej obudzi膰, wi臋c poszed艂 do pokoju pokoj贸wki. Wchodzi, a pokoj贸wka zaj臋ta z tat膮, a przez okno zagl膮da dziadek. Jasia nikt nie zauwa偶y艂, bo szybko wyszed艂, wr贸ci艂 do swojego pokoju uspokoi艂 braciszka i poszed艂 spa膰. Rano Jasio wsta艂 i zszed艂 na d贸艂. Tato m贸wi do niego: - No i co Jasiu ju偶 wiesz co to jest polityka? - Tak tatusiu wiem - Kapitalizm wykorzystuje klas臋 robocz膮, zwi膮zki zawodowe si臋 temu przygl膮daj膮 podczas gdy rz膮d 艣pi, lud jest ignorowany, a przysz艂o艣膰 le偶y w g****e. To jest polityka tatusiu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Porzucone dzieci maj膮 skaz臋 na psychice i to prawda, staraj膮 si臋 wszystkim pokaza膰, 偶e s膮 co艣 warte, tym samym wywy偶szaj膮 si臋 i uwa偶aj膮, 偶e ich osi膮gni臋cia s膮 wa偶niejsze i lepsze ni偶 osi膮gni臋cia innych (brak skromno艣ci, zapatrzenie w siebie, bezpodstawna pwno艣膰 siebie to cz臋ste cechy). Trudno im zaakceptowa膰 rzeczywi艣to艣膰, to, 偶e s膮 tacy jak reszta, czasem lepsi czasem gorsi. Poza tym maj膮 tendencje do wi臋kszego narzekania i obarczania innych swoimi problemami - wszystkie niepowodzenia = bo tatu艣 zostawi艂, nic nigdy nei jest ich win膮, za wszystko odpowiada sytuacja rodzinna. Dziwne, 偶e dzieci kt贸re maj膮 okropne warunki mieszkaniowe, ci臋偶k膮 sytuacj臋 rodzinn膮, materialn膮, kt贸re maj膮 problemy ze zdrowiem lub borykaj膮 si臋 ze 艣mierci膮 rodzica radz膮 sobei z 偶yciem du偶o lepiej, szybciej dojrzewaj膮, bior膮 odpowiedzialno艣膰 za swoje decyzje. Dzieci porzucone s膮 wiecznymi dzie膰mi, rzadko dorastaj膮 psychicznie chocia偶 s膮 rozs膮dne i cz臋sto zachowuj膮 si臋 jak doro艣li wcze艣niej ni偶 ich r贸wie艣nicy, ale to jest doros艂o艣膰 na si艂臋 bo w g艂臋bi duszy nie s膮 w stanie odseparowac si臋 od mamy, babci czy kto ich tam wychowuje, boj膮 si臋 偶e i ona odejdzie, a jak odejdzie to wini膮 j膮 za ca艂e z艂o kt贸re ich spotyka, tak samo jak win膮 ojca kt贸ry je porzuci艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziwne, 偶e dzieci kt贸re maj膮 okropne warunki mieszkaniowe, ci臋偶k膮 sytuacj臋 rodzinn膮, materialn膮, kt贸re maj膮 problemy ze zdrowiem lub borykaj膮 si臋 ze 艣mierci膮 rodzica radz膮 sobei z 偶yciem du偶o lepiej, szybciej dojrzewaj膮, bior膮 odpowiedzialno艣膰 za swoje decyzje. Dzieci porzucone s膮 wiecznymi dzie膰mi, rzadko dorastaj膮 psychicznie chocia偶 s膮 rozs膮dne i cz臋sto zachowuj膮 si臋 jak doro艣li wcze艣niej ni偶 ich r贸wie艣nicy, ale to jest doros艂o艣膰 na si艂臋 bo w g艂臋bi duszy nie s膮 w stanie odseparowac si臋 od mamy, babci czy kto ich tam wychowuje, boj膮 si臋 偶e i ona odejdzie, a jak odejdzie to wini膮 j膮 za ca艂e z艂o kt贸re ich spotyka, tak samo jak win膮 ojca kt贸ry je porzuci艂. Bo du偶o l偶ej 偶yje si臋 ze 艣wiadomo艣ci膮 偶e 艣****wo zdech艂o,ni偶 ze 艣wiadomo艣ci膮 偶e 艣****wo 偶yje ma wszystko w d***e i jeszcze na staro艣c 艣****wo mo偶e chcie膰 by mu p艂aci膰 i d**臋 podc iera膰 co艣 jeszcze???

Udost臋pnij ten post