Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula2386

okropne wymioty w ciazy pomóżcie mi

Polecane posty

Gość paula2386

dziewczyny prosze poradzcie mi co ja mam zrobic :( jestem w 7 tc i juz mi brak siły od tygodnia wymiotuje po kazdym posilku tylko suchary sie mnie trzymają :( piłam imbir ...nic.. dostałam wczoraj czopki przeciwwymiotne od gin torecan ale nie działają bo wciąż wymiotuje :( nie mam mocy co moze pomóc?

Spróbuj niewielkie częste posiłki. Nawet co 1 czy 1,5 h. Mnie było najgorzej jak nie zjadłam na noc i spóźniłam się ze śniadaniem.

Gość paula2386
próbowałam :( poł bułeczki, poł jabłuszka i nic wciaz wymiotuje :(

Gość gość
Ja wymiotowałam od 5 do 17 tygodnia dzień w dzień, schudłam 8 kilo i żyję :) W internecie jest mnóstwo porad ale na mnie działało tylko ciągłe podjadanie, przez dwa tygodnie pomagało trochę picie odrobiny coli, ale potem niestety przestało i później właśnie czopki torecan przepisane przez lekarza jak wyniki zrobiły się paskudne. W skrócie trzeba próbować co komu pomaga.

Może spróbuj czegoś zobojętniającego kwasy żołądkowe? Np. migdały, mleko? Dobrze mi robiło kakao.

Gość paula2386
mleko dzis rano piłam i tez zwymiotowalam :( przepraszam ze jestem marudna ale jestem wykonczona

Gość gość
Mialam to samo. Jedynie pomagala mi czekolada i fast foody. Czopki od razu tez nie dzialaja. Moze warto jakas kroplowke zebys sie nie odwodnila?

Gość laollaako
nie chce Cię osłabiać ale ja do 17 tygodnia zwracałam tak strasznie , samochodem nawet jeździć nie mogłam :) zapytaj lekarza co zrobić

Gość ja jestem ja
sa tabletki Nausema ale nie wim czy można je kupić w Pl. To tylko witamina B6, B1 i B12, dostałam od kuzynki jak byłam w ciaży, ona przywiozła mi z De bo mój gin nie chciał mi nic przepisac a zwracałam wszystko co zjadła, mówił, że po 4 miesiacu przejdze !!!!!! normalnie lekka przesada

Gość gość
a co mamy ci zrobic?? tak jest w ciazy i tyle musisz wytrzymac

Gość Justann
Mnie na początku też nic nie pomagało. O tyle było dobrze, że 2 dni wymiotowałam, parę dni było ciut lepiej, potem znowu wymioty wszystkim. Najważniejsze to się nie odwodnić. Pij po łyżeczce co minutę. Wtedy coś na pewno zostanie. Pocieszę Cię tym, że w którymś momencie samo przeszło:)

Gość gość
tez to mialam tyle ze az do 7 miesiaca ciazy regularnie dzien w dzien dopiero w 8 smym sie skonczyla ta gehenna bylam szczesliwa jakby mi ktos milion do reki wlozyl wspolczuje bo wiem jak to jest :( kolo mnie wiaderko stalo 24na dobe bo juz sil nie mialam biegac do toalety jedno co moge doradzic zrob badanie krwi i zobacz jak tam u Ciebie z hormonami trzymaj sie mocno bidulo :)

Ja też wymiotowałam strasznie w drugiej ciąży. Najgorzej wspominam początek ciąży tzn. wymioty, omdlenia i nieustanne zmęczenie. Jeśli chodzi o powstrzymanie wymiotów to u mnie nic nie działało, ani czopki, ani inne cudne środki. Mnie ginekolog zalecił nawadnianie się Orsalitem w celu uniknięcia odwodnienia. Piłam ten o smaku malinowym i na szczęście nie odwodniłam się a naprawdę wymiotowałam strasznie i było nieciekawie. Wszystko dobrze się skończyło, więc dziewczyny musicie po prostu przetrwać, bo to wszystko mija. Powodzenia i zdrówka dla wszystkich wymiotujących. Dodam jeszcze, że ostatnio dla mojego dzieciaczka, kupiłam nowy Orsalit Nutris o smaku malinowo-jagodowym i ten zawiera dodatkowo białko, więc jednocześnie nawadnia i odżywia, więc myślę, że byłby super dla wymiotujących ciężarnych

Gość gość
kazda kobieta ktora miala mdlosci i wymioty w ciazy wie dokladnie za ani zadne migdaly imbir i inne p*****ly nie pomagaja te co to zalecaja to chyba nie wiedza co to ciazowe mdlosci i wymioty , droga autorko topika jesli tak cie to meczy to raczej lekarz powinien skier cie do szpitala na kroplowki bo tak dlugo niestety ciagnac sie nie da wiem jakie to okropne i zupelnie cie rozumiem trzymaj sie bedzie lepiej uwierz

Gość gość
spróbuj wypić zwykłą herbatkę z cytryną lub kawę w małej filiżance z jednej łyżeczki z mlekiem Ja na początku ciąży odstawiłam kawę i herbatę bo tak niby zdrowiej, ale w drugim miesiącu ciąży się zaczęło. Zbieranie na wymioty od rana do nocy, wyjście do kibla było ciężkie a o wyjściu z domu nie było mowy. Czego ja nie próbowałam cole pić, jakąś herbate imbirową (kiedy poczułam jej zapach jeszcze bardziej mnie mdliło, nic nie pomogła mi). Po herbacie z czerwonokrzewu było trochę lepiej, ale jak się okazało dlaczego trochę lepiej. Ano dlatego że miała smak zbliżony do zwykłej herbaty. Jak się okazało po 1,5 miesiąca mordęgi przez przypadek odkryłam że po wypiciu zwykłej kawy i herbaty mdłości mi odchodziły, bo po tym czasie dopiero sięgnęłam po te używki z powrotem.

Gość gość
Dziewczyny biorę od niedawna Nausema i juz nie wymiotuje a jestem w 10 tyg Niestety nie zlagodzilo bólu brzucha, mieszkam w de tabletki kosztowały 8,30 € uważajcie co wam piszą na receptę,,, dostałam u niemieckiej ginekolog ma ból brzucha środek na poronienia!!! Skandal chyba myślała ze Polacy nie umia czytać

Gość gość
A sprobuj sok pomaranczowy jeszcze zanim podniesiesz glowe z lozka.