Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przedstawić dzieciom nowego partnera?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem 1,5 roku po rozwodzie. Po urodzeniu drugiego dziecka mój mąż doszedł do wniosku, że nie jest gotowy na "dorosłe zycie" mimo, że zaplanowaliśmy nasze dzieci ,a w chwili narodzin drugiego miał 30 lat. No,ale ja nie o tym. Od 7 miesięcy spotykam się z kimś....Zaczyna robić się poważniej, mamy już jakieś plany na bliższą przyszłość ( życie nauczyło mnie już, zeby nie planować niczego ze zbyt dużym wyprzedzeniem...). Jest jedno "ale". Moi rodzice, siostra, wiedzą o tym mężczyźnie, jednak ciągle nie poznała go moja starsza, 6 letnia córka. Syn ma 1,5 roku, czasami gdy córka jest u taty (ex twierdzi, że mały jest zbyt mały, zeby mógł brać go na weekend, chociaż walczyłam o to, żeby zabierał go choć raz w miesiącu, bo chłopiec potrzebuje ojca...), wyjeżdżamy gdzieś w trójkę, idziemy do zoo, na spacery, ten mężczyzna nazwijmy go X:) naprawdę super dogaduje się z moim synem, a i mój syn jak tylko go widzi, od razu się uśmiecha. On chciałby, zebyśmy razem z obydwojgiem dzieci pojechali na wakacje, jednak moja córka wciąż nie wie o nim....Boję się jej reakcji, jest bardzo związana z ojcem. To wciąż mała dziewczynka,ale już rozumna i kompletnie nie wiem,co jej powiedzieć? Nie chcę, żeby myślała, że X chce jej zastąpić ojca,ale marzę o tym, żeby go zaakceptowała. To dość humorzasta mała pannica i boję się ich ewentualnego pierwszego spotkania. Czy możecie coś doradzić, najlepiej z własnego doświadczenia, jak wytłumaczyć, jak zacząć taką rozmowę z dzieckiem?

Gość gość
Ucz ją angielskiego. Pokazujesz ścianę i mówisz - this is the wall - pokój - this is the room - drzwi - this is the door teraz wchodzi X. Pokazujesz na niego i mówisz - and this is the motherfu/c/ker. Repeat please....