Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia512

ropne wypryski u 3latka

Polecane posty

Gość klaudia512

witam. od roku u mojego dziecka pod pachami (glownie pod prawa) stale obecne sa czerwone wypryski zakonczone bialym czubeczkiem (dla mnie to taki tradzik). a w momencie kiedy wysychaja, znikaja to pod skora i tak pozostaja wyczuwalne pod palcami grudki, a np. kiedy sie rozplacze to wychodza i sinieja. lekarz pediatra uznal, ze to alergia. zrobilam testy, wyszly 2 alergeny, wyeliminowalam, a wypryski pozostaly. podczas niedawnego, krotkiego pobytu w szpitalu powiedzialam lekarzom,ze cos takiego wystepuje, poogladali,ale tez po badaniach nic nie wyszlo. za pare dni mamy wizyte u dermatologa,moze cos sie w koncu wyjasni. i moje pytanie do innych MAM - czy ktoras z was spotkala sie z podobnymi wypryskami u swojego dziecka?

Gość gość
nie spotklam sie nigdy z czys takim u tak malego dziecka.. moze jakis wymaz zrobic z tych krost?

Gość klaudia512
nie pomyslalam o takim wymazie z tych wypryskow, wszystko zrobie zeby wiedziec co to jest i jakie sa tego przyczyny. juz pytam na forum bo lekarza po prostu to bagatelizuja. bardziej uwydatnione po prawej stronie jak dla mnie wskazuja na watrobe.... ale jakie badania zrobic zeby sprawdzic czy wszystko ok?

Gość mamadwóchdziewczynek
nie spotkałam się, ale skoro masz już wizytę umówioną to poczekaj spokojnie; można zrobić wymaz w laboratorium, może to jakaś bakteria?

Gość gość
polecam commed.pl tam otrzymalam duzo fachowych porad zrdowotnych

Gość klaudia512
podczas pobytu w szpitalu robiono badania w tym kierunku,ale nic nie wykazaly, zadnej bakterii. w zeszlym roku pierwszy raz pojawilo sie to w czerwcu po krotkiej (1h) podrozy samochodem w dosc upalny dzien. stwierdzilam,ze to potowka i zejdzie, ale to ciagle jest. w pachwinach i pojedyncze na brzuszku.

Gość gość
Chyba to czyraki.

Gość gość
czyraki? to wskazywaloby na gronkowca tak jak czytam.

Gość gość
ja bym zrobila tak- w momencie pekania pobrac tą ropną wydzielinę i na wymaz do lab

Gość klaudia512
one nie pekaja wlasnie, chyba musze jednego wycisnac tak jak jakiegos pryszcza po prostu bo to tak wyglada. nie ruszam tego, posypuje pudrem i samo wysycha, znika i pojawiaja sie nowe.